2018 Inglenook Cabernet Sauvignon Rubicon Napa Valley Rutherford

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2018 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2025 - 2040 |
Lage voorraad
Nog maar 3 over
Omschrijving
Als Kapitein Niebaum gedeeltelijk verantwoordelijk was voor de introductie van Cabernet Sauvignon in Napa Valley, dan was John Daniel Jr. verantwoordelijk voor het voortzetten van de traditie van uitmuntendheid van zijn grootoom en het verfijnen van die variëteit tot een gerespecteerde status. Ter ere van Daniel's Cask Wines-programma dat hij in 1949 begon, werden de wijnjaren op flessen van 1995 tot 2008 van deze druivensoort oorspronkelijk Cask genoemd en droegen ze eikenfineerlabels. Tot dan toe bestond de wijn voor 100 procent uit Cabernet Sauvignon, gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten. De vintage van 2009 zag echter veranderingen in zowel de naam als het productie- en verouderingsregime, en nu wordt Inglenook's Cabernet Sauvignon gemengd met Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot en Malbec - afhankelijk van het gewenste profiel - allemaa gerijpt is op Frans eiken.
Al jaren behoort Inglenook tot de top uit Napa Valley en deze Inglenook Cabernet Sauvignon Napa Valley Rutherford de witte Blancaneaux en deze icoon de Rubicon wordt alleen nog maar via de Place du Bordeaux verdeeld onder de aangesloten wijnhandelaren (waaronder natuurlijk Grandcruwijnen) zoals dit ook bijvoorbeeld geldt voor andere iconen zoals Harlan, Insignia en Opus One Inglenook Cabernet Sauvignon is een eerbetoon aan John Daniel Jr., die de veelgeprezen Inglenook Cabernet Sauvignon uit 1941 produceerde van wijnstekken uit Bordeaux aan het Inglenook Estate door oprichter Gustave Niebaum. Vandaag de dag is deze opvallende wijn nog steeds gemaakt met biologisch geteeld fruit dat uitsluitend op het landgoed wordt geteeld.
De productie van Rubicon, de belangrijkste rode wijn van Inglenook, begon in 1978. Rubicon is een elegante blend van de beste wijngaardblokken en toont het hoogste potentieel van zowel het landgoed als de vintage. Onder leiding van Philippe Bascaules, Inglenook's Director of Winemaking neemt de Rubicon trots zijn plaats in de vele verzamelingen over de hele wereld..
Inglenook's 2018 Rubicon is een blend van 88% Cabernet Sauvignon, 8% Merlot, 3% Cabernet Franc en 1% Petit Verdot, allemaal 18 maanden gerijpt in 75% nieuw Frans eikenhout. Aroma's van houtgeroosterde kersen, graham crackers en munt kenmerken de neus, terwijl het medium tot volle gehemelte tanninerijk maar rijp is, met een zekere soberheid en terughoudendheid. De lange afdronk belooft veel voor de toekomst, maar op dit moment is de wijn nog niet bijzonder charmant.
WEETJE: De wijnmaker van Inglenook is Philippe Bascaules, en deze is ook de managing director van Château Margaux. In de tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze wijn. wij sturen u die automatisch toe bij bestelling van deze wijn.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Wijnhuis | inglenook |
Druif | Cabernet Sauvignon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2040 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 97 |
Vinous rating | 94 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 92+
Reviewed by:
Joe Czerwinski
Release Price:
NA
Drink Date:
2025 - 2040
Inglenook's 2018 Rubicon is a blend of 88% Cabernet Sauvignon, 8% Merlot, 3% Cabernet Franc and 1% Petit Verdot, all aged 18 months in 75% new French oak. Scents of wood-grilled cherries, graham crackers and mint mark the nose, while the medium to full-bodied palate is tannic but ripe, with a certain austerity and reserve. It finishes long, which augurs well for the future, but it just isn't particularly charming right now.
This historic name traces its roots back to 1871, when William C. Watson purchased 78 acres west of Rutherford and named his property Inglenook. Gustave Niebaum acquired the land in 1879, along with the adjacent Rohlwing Farm, and expanded the existing vineyards, with the first recorded Inglenook harvest taking place in 1882.
Niebaum died without issue and willed the property to his great nephew John Daniel Jr., who grew up there and assumed ownership upon his 21st birthday, in the midst of Prohibition. At the time, grapes were being sold to Beaulieu Vineyard for sacramental wine and to home winemakers. With repeal, winemaking restarted, Daniel learning from winemaker Carl Bundschu, who later went on to found his own winery in Sonoma. Although Inglenook had been acclaimed prior to Prohibition, the era from 1939–1964 saw Inglenook's rise to real prominence under Daniel's leadership. But in 1964, Daniel sold Inglenook—the brand, the winery and the front acreage—to United Vintners, ushering in a period of ignominy that only accelerated under the ownership of Heublein, a spirits company that took over United Vintners in 1968.
In 1975, Francis Ford Coppola purchased a portion of the original Inglenook estate as a vacation retreat and, within a few years, Coppola began making wine under the Niebaum-Coppola label, releasing its first Rubicon in 1978 with the help of Andre Tchelistcheff. In 1995, Coppola was able to purchase the original winery and the adjoining vineyards, and he purchased the rights to the Inglenook name in 2011.
On the viticulture and winemaking side, the vineyards have been farmed organically since 1994. Coppola brought in consultant Stéphane Derenoncourt in 2008, who added some biodynamic principles as well. Then Coppola hired Philippe Bascaules (from Château Margaux) as director of winemaking in 2011. Bascaules recently led a tasting in New York City that provided the opportunity to review these wines and get a bit more of the Inglenook story.
"Great wine starts with a vision," said Bascaules, explaining why Coppola was able to attract him to the role. Bascaules also admitted to being enchanted by the 1959 Inglenook. "Before that, I wasn't sure what Napa was capable of," he said.
In explaining where the estate is headed now, Bascules described the 2012 vintage as a watershed moment. "Twelve was a big surprise. It was a nice year, but I didn't want to pick, the grapes weren't ripe—we had to wait," he said. "I agree with the diagnosis, but not with the solution, which was to wait. We need to ripen the grapes quicker/earlier. If you harvest late, the grapes are all the same. It's like overcooking. I cannot say that I don't like it, but it's not interesting."
Today, the program at Inglenook is to prune earlier, advancing ripeness by up to a week. The canopy is kept shorter, to reduce water loss. And irrigation has been cut dramatically, to one-fifth of previous levels. "Now, we irrigate only at the end of the season," said Bascaules. "to avoid shriveling."
The goal, he said, is to have density, concentration and silkiness. "I told the team I want to make the ball bigger, but I want it always to be a ball, said Bascaules. "I consider 2013 my first vintage and a new start for Rubicon," he said. "What we decided is not a big change but a slight reorientation. To make it lower [in] alcohol and easier to drink, with more acidity."
The tasting, held at the Dreyfus Ashby offices in Manhattan, included several white wines from the estate. There's a Sauvignon Blanc, which comes mostly from vines close to Highway 29, and includes nearly one-fourth Sémillon, which Bascaules said contributes acidity to the wine. There's also a white counterpart to Rubicon, called Blancaneaux. Based on roughly equal proportions of Marsanne, Roussanne and Viognier, these grapes come from a portion of the vineyard further back on the bench, well-shaded by the Mayacamas.
Inglenook harvested and made red wines in 2020. And while production of Rubicon and the Cabernet Sauvignon will be smaller, there's no sign of smoke taint, said Bascaules. We'll see.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Inglenook Napa Valley Rutherford Rubicon 2018
Thursday, February 3, 2022
CountryUnited States
RegionCalifornia
Vintage2018
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
97
Subtle and complex red with blackberry, black truffle, sweet tobacco and mahogany. Highlights of lavender and violets. Full-bodied and very tight with finesse and tension. Very polished, fine tannins. Long finish. Delicious already, but best after 2022.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
94
Drinking Window
2024 - 2038
From: The 2019 Napa Valley Cabernets: A Deep Dive (Jan 2022)
The 2018 Cabernet Sauvignon Rubicon is a dark, sumptuous beauty. Silky contours and soft curves wrap around a core of inky dark fruit, chocolate, new leather, licorice, spice and dried herbs. All the elements come together in this racy, opulent Cabernet from Inglenook. I am not sure Rubicon is meaningfully better or more complex than the Cabernet Sauvignon in 2018. It is richer and creamier, to be sure, but not necessarily more complex.
- By Antonio Galloni on September 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Inglenook is een beroemd wijnhuis gelegen in Californië en staat bekend als een van de beste wijnhuizen in de hele wereld. Het wijnhuis Inglenook is 130 jaar oud en heeft door al die jaren heen alleen maar kwaliteits wijnen geproduceerd. Om de hoge kwaliteit van dit wijnhuis goed te kunnen illustreren kan een mooi citataat van Gustave Niebaum uit 1890 gebruikt worden: "Ik ben niet van plan om geld te verdienen van mijn wijngaarden door veel goedkope wijn te produceren. Ik wil een Californische wijn maken die gewild is bij kenners en net zo'n hoge prijs kan hebben als wijnen uit Frankrijk, Duitsland of Spanje en ik ben bereid om al mijn geld uit te geven voor dit resultaat".
De huidige productie van het domein Inglenook resembleert de productie die het wijndomein in haar 'Gouden tijdperk' had onder de leiding van John Daniel. De instelling is sinds Francis Ford Coppola het wijndomein heeft overgekocht hetzelfde als deze was tussen 1934 en 1964, trots staat boven winst en trots is er zeker. De wijnen die gemaakt worden bij Inglenook behoren tot de beste wijnen van heel de wereld en elk jaar krijgen de wijnen hoge beoordelingen van wijnkenners. De organische groei methoden die door John Daniel gebruikt werden worden nu weer gebruikt en er worden dus geen voorbehoedsmiddelen meer gebruikt om de wijngaarden van Inglenook te beschermen en er worden weer druiven van hoge kwaliteit gegroeid, zoals de Cabernet Sauvignon, de Petit Verdot en de Cabernet Franc.
De wijnen van Inglenook worden gedistribueerd via de Place du Bordeaux waar ze vaak rond september worden aangeboden en rond december van het jaar worden vrijgegeven. De wijnmaker van Inglenook is Philippe Bascaules, en deze is ook de managing director van Château Margaux.
Als Kapitein Niebaum gedeeltelijk verantwoordelijk was voor de introductie van Cabernet Sauvignon in Napa Valley, dan was John Daniel Jr. verantwoordelijk voor het voortzetten van de traditie van uitmuntendheid van zijn grootoom en het verfijnen van die variëteit tot een gerespecteerde status. Ter ere van Daniel's Cask Wines-programma dat hij in 1949 begon, werden de wijnjaren op flessen van 1995 tot 2008 van deze druivensoort oorspronkelijk Cask genoemd en droegen ze eikenfineerlabels. Tot dan toe bestond de wijn voor 100 procent uit Cabernet Sauvignon, gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten. De vintage van 2009 zag echter veranderingen in zowel de naam als het productie- en verouderingsregime, en nu wordt Inglenook's Cabernet Sauvignon gemengd met Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot en Malbec - afhankelijk van het gewenste profiel - allemaa gerijpt is op Frans eiken.
Al jaren behoort Inglenook tot de top uit Napa Valley en deze Inglenook Cabernet Sauvignon Napa Valley Rutherford de witte Blancaneaux en deze icoon de Rubicon wordt alleen nog maar via de Place du Bordeaux verdeeld onder de aangesloten wijnhandelaren (waaronder natuurlijk Grandcruwijnen) zoals dit ook bijvoorbeeld geldt voor andere iconen zoals Harlan, Insignia en Opus One Inglenook Cabernet Sauvignon is een eerbetoon aan John Daniel Jr., die de veelgeprezen Inglenook Cabernet Sauvignon uit 1941 produceerde van wijnstekken uit Bordeaux aan het Inglenook Estate door oprichter Gustave Niebaum. Vandaag de dag is deze opvallende wijn nog steeds gemaakt met biologisch geteeld fruit dat uitsluitend op het landgoed wordt geteeld.
De productie van Rubicon, de belangrijkste rode wijn van Inglenook, begon in 1978. Rubicon is een elegante blend van de beste wijngaardblokken en toont het hoogste potentieel van zowel het landgoed als de vintage. Onder leiding van Philippe Bascaules, Inglenook's Director of Winemaking neemt de Rubicon trots zijn plaats in de vele verzamelingen over de hele wereld..
Inglenook's 2018 Rubicon is een blend van 88% Cabernet Sauvignon, 8% Merlot, 3% Cabernet Franc en 1% Petit Verdot, allemaal 18 maanden gerijpt in 75% nieuw Frans eikenhout. Aroma's van houtgeroosterde kersen, graham crackers en munt kenmerken de neus, terwijl het medium tot volle gehemelte tanninerijk maar rijp is, met een zekere soberheid en terughoudendheid. De lange afdronk belooft veel voor de toekomst, maar op dit moment is de wijn nog niet bijzonder charmant.
WEETJE: De wijnmaker van Inglenook is Philippe Bascaules, en deze is ook de managing director van Château Margaux. In de tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze wijn. wij sturen u die automatisch toe bij bestelling van deze wijn.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Wijnhuis | inglenook |
Druif | Cabernet Sauvignon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2040 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 97 |
Vinous rating | 94 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Parker
The Wine Advocate
RP 92+
Reviewed by:
Joe Czerwinski
Release Price:
NA
Drink Date:
2025 - 2040
Inglenook's 2018 Rubicon is a blend of 88% Cabernet Sauvignon, 8% Merlot, 3% Cabernet Franc and 1% Petit Verdot, all aged 18 months in 75% new French oak. Scents of wood-grilled cherries, graham crackers and mint mark the nose, while the medium to full-bodied palate is tannic but ripe, with a certain austerity and reserve. It finishes long, which augurs well for the future, but it just isn't particularly charming right now.
This historic name traces its roots back to 1871, when William C. Watson purchased 78 acres west of Rutherford and named his property Inglenook. Gustave Niebaum acquired the land in 1879, along with the adjacent Rohlwing Farm, and expanded the existing vineyards, with the first recorded Inglenook harvest taking place in 1882.
Niebaum died without issue and willed the property to his great nephew John Daniel Jr., who grew up there and assumed ownership upon his 21st birthday, in the midst of Prohibition. At the time, grapes were being sold to Beaulieu Vineyard for sacramental wine and to home winemakers. With repeal, winemaking restarted, Daniel learning from winemaker Carl Bundschu, who later went on to found his own winery in Sonoma. Although Inglenook had been acclaimed prior to Prohibition, the era from 1939–1964 saw Inglenook's rise to real prominence under Daniel's leadership. But in 1964, Daniel sold Inglenook—the brand, the winery and the front acreage—to United Vintners, ushering in a period of ignominy that only accelerated under the ownership of Heublein, a spirits company that took over United Vintners in 1968.
In 1975, Francis Ford Coppola purchased a portion of the original Inglenook estate as a vacation retreat and, within a few years, Coppola began making wine under the Niebaum-Coppola label, releasing its first Rubicon in 1978 with the help of Andre Tchelistcheff. In 1995, Coppola was able to purchase the original winery and the adjoining vineyards, and he purchased the rights to the Inglenook name in 2011.
On the viticulture and winemaking side, the vineyards have been farmed organically since 1994. Coppola brought in consultant Stéphane Derenoncourt in 2008, who added some biodynamic principles as well. Then Coppola hired Philippe Bascaules (from Château Margaux) as director of winemaking in 2011. Bascaules recently led a tasting in New York City that provided the opportunity to review these wines and get a bit more of the Inglenook story.
"Great wine starts with a vision," said Bascaules, explaining why Coppola was able to attract him to the role. Bascaules also admitted to being enchanted by the 1959 Inglenook. "Before that, I wasn't sure what Napa was capable of," he said.
In explaining where the estate is headed now, Bascules described the 2012 vintage as a watershed moment. "Twelve was a big surprise. It was a nice year, but I didn't want to pick, the grapes weren't ripe—we had to wait," he said. "I agree with the diagnosis, but not with the solution, which was to wait. We need to ripen the grapes quicker/earlier. If you harvest late, the grapes are all the same. It's like overcooking. I cannot say that I don't like it, but it's not interesting."
Today, the program at Inglenook is to prune earlier, advancing ripeness by up to a week. The canopy is kept shorter, to reduce water loss. And irrigation has been cut dramatically, to one-fifth of previous levels. "Now, we irrigate only at the end of the season," said Bascaules. "to avoid shriveling."
The goal, he said, is to have density, concentration and silkiness. "I told the team I want to make the ball bigger, but I want it always to be a ball, said Bascaules. "I consider 2013 my first vintage and a new start for Rubicon," he said. "What we decided is not a big change but a slight reorientation. To make it lower [in] alcohol and easier to drink, with more acidity."
The tasting, held at the Dreyfus Ashby offices in Manhattan, included several white wines from the estate. There's a Sauvignon Blanc, which comes mostly from vines close to Highway 29, and includes nearly one-fourth Sémillon, which Bascaules said contributes acidity to the wine. There's also a white counterpart to Rubicon, called Blancaneaux. Based on roughly equal proportions of Marsanne, Roussanne and Viognier, these grapes come from a portion of the vineyard further back on the bench, well-shaded by the Mayacamas.
Inglenook harvested and made red wines in 2020. And while production of Rubicon and the Cabernet Sauvignon will be smaller, there's no sign of smoke taint, said Bascaules. We'll see.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Inglenook Napa Valley Rutherford Rubicon 2018
Thursday, February 3, 2022
CountryUnited States
RegionCalifornia
Vintage2018
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
97
Subtle and complex red with blackberry, black truffle, sweet tobacco and mahogany. Highlights of lavender and violets. Full-bodied and very tight with finesse and tension. Very polished, fine tannins. Long finish. Delicious already, but best after 2022.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
94
Drinking Window
2024 - 2038
From: The 2019 Napa Valley Cabernets: A Deep Dive (Jan 2022)
The 2018 Cabernet Sauvignon Rubicon is a dark, sumptuous beauty. Silky contours and soft curves wrap around a core of inky dark fruit, chocolate, new leather, licorice, spice and dried herbs. All the elements come together in this racy, opulent Cabernet from Inglenook. I am not sure Rubicon is meaningfully better or more complex than the Cabernet Sauvignon in 2018. It is richer and creamier, to be sure, but not necessarily more complex.
- By Antonio Galloni on September 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Inglenook is een beroemd wijnhuis gelegen in Californië en staat bekend als een van de beste wijnhuizen in de hele wereld. Het wijnhuis Inglenook is 130 jaar oud en heeft door al die jaren heen alleen maar kwaliteits wijnen geproduceerd. Om de hoge kwaliteit van dit wijnhuis goed te kunnen illustreren kan een mooi citataat van Gustave Niebaum uit 1890 gebruikt worden: "Ik ben niet van plan om geld te verdienen van mijn wijngaarden door veel goedkope wijn te produceren. Ik wil een Californische wijn maken die gewild is bij kenners en net zo'n hoge prijs kan hebben als wijnen uit Frankrijk, Duitsland of Spanje en ik ben bereid om al mijn geld uit te geven voor dit resultaat".
De huidige productie van het domein Inglenook resembleert de productie die het wijndomein in haar 'Gouden tijdperk' had onder de leiding van John Daniel. De instelling is sinds Francis Ford Coppola het wijndomein heeft overgekocht hetzelfde als deze was tussen 1934 en 1964, trots staat boven winst en trots is er zeker. De wijnen die gemaakt worden bij Inglenook behoren tot de beste wijnen van heel de wereld en elk jaar krijgen de wijnen hoge beoordelingen van wijnkenners. De organische groei methoden die door John Daniel gebruikt werden worden nu weer gebruikt en er worden dus geen voorbehoedsmiddelen meer gebruikt om de wijngaarden van Inglenook te beschermen en er worden weer druiven van hoge kwaliteit gegroeid, zoals de Cabernet Sauvignon, de Petit Verdot en de Cabernet Franc.
De wijnen van Inglenook worden gedistribueerd via de Place du Bordeaux waar ze vaak rond september worden aangeboden en rond december van het jaar worden vrijgegeven. De wijnmaker van Inglenook is Philippe Bascaules, en deze is ook de managing director van Château Margaux.