2017 Thomas Morey Bâtard-Montrachet Grand Cru

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | Thomas Morey |
Jaar | 2017 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2022 - 2040 |
Lage voorraad
Nog maar 1 over
Omschrijving
De Bâtard-Montrachet Grand Cru van Domaine Thomas Morey is een uitzonderlijke witte wijn uit de Bourgogne, specifiek afkomstig van de prestigieuze Bâtard-Montrachet Grand Cru wijngaard. Deze wijn wordt geproduceerd door Thomas Morey, een wijnmaker met diepe wortels in Chassagne-Montrachet, waar zijn familie al sinds 1643 actief is in de wijnbouw.
De Bâtard-Montrachet Grand Cru is geconcentreerd en diep en intens met aroma's van hooi, vuursteen en citrus. De Bâtard-Montrachet Grand Cru geeft de expressie en minerale kern van zijn soortgenoten mist. Het gehemelte is pittig en stroperig van textuur. Er zit veel extract en kracht in deze Grand Cru.
OVER THOMAS & Sylvie MOREY
Het was Thomas en Sylvie duidelijk dat ze in hun domein wilden werken zoals hun grootouders hadden gedaan. Dat betekende volledig afzien van herbiciden, pesticiden en kunstmest. Dat was in 2011. In 2014 hebben ze dit vervolgens officieel aangepakt en in 2017 de certificering behaald. Als je met Thomas Morey praat, kijkt hij altijd terug op de tijd met zijn grootouders, die nog nooit een chemische spuit aanraakten en altijd goede wijnen maakten. Zelf wilde hij doorgaan met de ‘old-school aanpak’, zoals hij het noemt – vooral omdat hij zich nooit op zijn gemak voelde bij de sprays die thuis werden gebruikt. In de kelder werkt Thomas Morey uitsluitend met spontane gisting en heeft tijdens de gisting nooit zwavel gebruikt. Hij doet altijd eerst de zwavel in de vaten - en slechts zeer minimaal en over meerdere doses - zodat het over de laatste zes maanden van vatopslag een maximum van 35 mg/l bereikt. De witte wijnen rijpen op de gist, er is geen batonnage en het aandeel nieuw hout is een matige 20%. De wijnen worden licht gefilterd voordat ze worden gebotteld. De Pinot wordt grotendeels ontsteeld en zorgvuldig gerijpt in het hout. De wijnen blijven slechts ongeveer negen maanden in het vat en worden daarna afgevuld. Lees meer onder de Tab: Wijnhuis
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Chassagne-Montrachet |
Wijnhuis | Thomas Morey |
Druif | Chardonnay |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2017 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2040 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard, Romantisch |
De Bâtard-Montrachet Grand Cru van Domaine Thomas Morey is een uitzonderlijke witte wijn uit de Bourgogne, specifiek afkomstig van de prestigieuze Bâtard-Montrachet Grand Cru wijngaard. Deze wijn wordt geproduceerd door Thomas Morey, een wijnmaker met diepe wortels in Chassagne-Montrachet, waar zijn familie al sinds 1643 actief is in de wijnbouw.
De Bâtard-Montrachet Grand Cru is geconcentreerd en diep en intens met aroma's van hooi, vuursteen en citrus. De Bâtard-Montrachet Grand Cru geeft de expressie en minerale kern van zijn soortgenoten mist. Het gehemelte is pittig en stroperig van textuur. Er zit veel extract en kracht in deze Grand Cru.
OVER THOMAS & Sylvie MOREY
Het was Thomas en Sylvie duidelijk dat ze in hun domein wilden werken zoals hun grootouders hadden gedaan. Dat betekende volledig afzien van herbiciden, pesticiden en kunstmest. Dat was in 2011. In 2014 hebben ze dit vervolgens officieel aangepakt en in 2017 de certificering behaald. Als je met Thomas Morey praat, kijkt hij altijd terug op de tijd met zijn grootouders, die nog nooit een chemische spuit aanraakten en altijd goede wijnen maakten. Zelf wilde hij doorgaan met de ‘old-school aanpak’, zoals hij het noemt – vooral omdat hij zich nooit op zijn gemak voelde bij de sprays die thuis werden gebruikt. In de kelder werkt Thomas Morey uitsluitend met spontane gisting en heeft tijdens de gisting nooit zwavel gebruikt. Hij doet altijd eerst de zwavel in de vaten - en slechts zeer minimaal en over meerdere doses - zodat het over de laatste zes maanden van vatopslag een maximum van 35 mg/l bereikt. De witte wijnen rijpen op de gist, er is geen batonnage en het aandeel nieuw hout is een matige 20%. De wijnen worden licht gefilterd voordat ze worden gebotteld. De Pinot wordt grotendeels ontsteeld en zorgvuldig gerijpt in het hout. De wijnen blijven slechts ongeveer negen maanden in het vat en worden daarna afgevuld. Lees meer onder de Tab: Wijnhuis
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Chassagne-Montrachet |
Wijnhuis | Thomas Morey |
Druif | Chardonnay |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2017 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2040 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard, Romantisch |