Dominio De Tares

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Dominio De Tares is een collectief avontuur van een aantal jonge wijnmakers en liefhebbers van Bierzo. Dit gebied van Spanje, gelegen in Castilla y Leon is een van de meest fascinerende plekken van Spanje. Met een gezonde obsessie voor oude Mencia wijnstokken (meer dan 80 jaar) zijn hun wijnen lekker, met evenwichtig fruit, mineralen en uiterst elegant.

Dominio de Tares heeft zich inmiddels een positie veroverd als internationaal referentiepunt van kwaliteitswijnen uit Bierzo. Expressieve wijnen van lokale druivenrassen gemaakt door een relatief jong, doch ervaren en zeer creatief team van wijnspecialisten. Ongetwijfeld een van de meest interessante wijnhuizen om op de voet volgen. De (zeer) oude wijngaarden, de nieuwste technologie, lange historie en tomeloze passie zijn de bouwstenen van Dominio de Tares. De wijngaarden, waarvan een gedeelte ouder is dan 100 jaar, liggen in de hoog aangeschreven wijnbouwregio El Bierzo die wordt beschouwd als de Bourgogne van Spanje. De meest prominente druivenras is de Mencia: een ‘bijna vergeten’ inheemse, blauwe druif. De wijze waarop het karakter van het terroir en de druivenrassen in deze wijnen naar boven worden gehaald en worden verenigd, geeft een distinctie die uniek is in het Spaanse spectrum van dit D.O. 

Een onderdeel van Dominio de Tares is het wijnhuis Dominio Dostares. Dominio Dostares, gelegen in de gemeente Pajares de los Oteros (León), telt tot 110 jaar oude wijnstokken. Het belangrijkste doel van Dominio Dostares is het verkrijgen van de hoogste expressie van terroir en Prieto Picudo-druif, een inheemse variëteit uit de provincies León en Zamora, waar er minder dan 3000 Ha van aanwezig is. De bijzondere kenmerken van deze druif bieden talloze mogelijkheden voor unieke rode en originele roséwijnen, met een groot aromatisch potentieel en een uitgebalanceerde persoonlijkheid.