Domaine Fougeray de Beauclair

Het was zijn grootvader Louis, een van de voorlopers van Marsannay Rosé, die in 1952 zijn liefde voor wijn doorgaf aan Jean Louis FOUGERAY. In 1978 werd het landgoed opgericht door de aankoop en verhuur van wijngaarden in prestigieuze Bourgondische benamingen van de Côte de Nuits en de Côte de Beaune: Bonnes Mares Grand Cru, Clos Marion, Les "Saint Jacques", Vosne Romanée, Gevrey Chambertin, Puligny Montrachet…

Vandaag beheren Patrice en Laurence Ollivier het landgoed en 15 hectare wijngaard. Ze maken er een erezaak van om kwaliteitswijnen te maken, waardoor de verschillende appellaties zich snel kunnen positioneren op het niveau van de grootste Bourgondische landgoederen. Dit familiebedrijf heeft van zijn organisatie een grote troef gemaakt, omringd door een hecht en competent team, wat bijdraagt ​​aan een familiale dimensie.

De wijnen zijn nu vertegenwoordigd op 4 continenten. Van deze drieëntwintig verschillende crus in Côte de Nuits en Côte de Beaune heeft Patrice besloten om geen gebruik meer te maken van kunstmest om de versheid en authenticiteit van deze producten te garanderen. De oogst gebeurt handmatig en de druiven worden zorgvuldig geselecteerd en gesorteerd om kwaliteitswijnen te garanderen. Dat wat niet goed genoeg is wordt verkocht aan cooperaties.

Domaine Fougeray de Beauclair