Domaine du Bois Joly

Domaine du Bois Joly is gelegen in de Loire-Atlantique, regio Pays de la Loire. Het domein van Bois Joly ligt in het hart van de appellation Sèvre et Maine-et-Loire in de Muscatdet. Het dorpje "Le Pallet" de bakermat van de wijnmakerij. Dit kleine stadje, met iets meer dan 3 000 inwoners, wordt doorkruist door twee rotsachtige aderen, die elk een bijzondere invloed hebben op de wijnstokken die ze bedekken. De 'Witte Rotsen' samengesteld uit gneis en andere schisten, vormen de basis van zogenaamde "malse" wijnen met grote soepelheid, om jong van te genieten. En de "Zwarte Rotsen" samengesteld uit de beroemde "gabbro" ondersteunen de lang gerijpte wijnen, die gestructureerd en uitstekend te bewaren zijn.

Domaine du Bois Joly strekt zich uit over 30 hectare wijnstokken en profiteert van de nabijheid van de rivieren de Sèvre en de Maine, vandaar ook de naam, verfraaid met de La Sanguèze-rivier. Bovendien profiteren de wijngaarden van de invloed van een zeeklimaat. Deze elementen maken dit gebied zeer gematigd. Droogte en vorst komen minder vaak voor.

Sinds 2013 is Domaine du Bois Joly één van de 100 boerderijen die zich onderscheidt middels de certificering 'Haut Valeur Environnementale'. Het Domaine ontving dit certificaat als resultaat van langdurige inspanningen op milieugebied. Van meet af aan werken ze met veel toewijding en respect voor het milieu. Het wijnhuis werkt eenvoudig en natuurlijk, en is uiteraard trots op deze officiële erkenning. 

De prachtige wijnen van Domaine du Bois Joly zijn het resultaat van hun evenwichtige en respectvolle omgang met de wijnstokken. Dagelijks zorgen zij voor de wijnstokken om zo hun optimale bloei mogelijk te maken. Aandachtige zorg en veel geduld zijn nodig om op die manier authentieke wijnen te produceren, met respect en begrip voor het milieu. Het wijnhuis verklaart: "Het landschap is de oorsprong van de wijn. Wij zijn er slechts een paar jaar verantwoordelijk voor. Het is aan ons om ervoor te zorgen, door het de aandacht te geven die het verdient, voordat het aan onze kinderen wordt doorgegeven. We bewerken al onze velden duurzaam, wat ook is erkend door de toekenning van de "High Environmental Value"-certificering".

 
 

Domaine du Bois Joly