Filteren

Saint-Emillion

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 78

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Op slechts 30 minuten van Bordeaux en 1 uur van Bergerac en Périgueux ligt Saint-Emilion. Saint-Émilion is een wijnstreek op de rechteroever van de Dordogne, nabij Libourne. De wijngaarden omringen de stad Saint-Émilion. Zij werden opgedeeld in de côtes (hellingen) en de graves (kiezelgronden). Wijnen van de côtes zoals Château Ausone zijn voller van smaak dan die van de graves zoals Château Cheval Blanc die in principe verfijnder en rijker van smaak zijn.

De wijnstreek en het landschap van Saint-Emilion behoren toe aan het Werelderfgoed van Unesco. Deze streek geniet een uitzonderlijk microklimaat en een buitengewone bodemkwaliteit. Zo wisselen flanken, terrassen en plateaus elkaar af op een ondergrond die bestaat uit rotsfragmenten, zand, kiezelzand, kleisoorten en leem.

Saint-Émilion is een van de beroemdste wijndistricten in de wereld. Het wijngebied beslaat een oppervlakte van 5500 ha. In dit deel van de Bordelais wordt al sinds de 3de eeuw wijnbouw bedreven. Daardoor heeft het een van de langste tradities van het hele wijnbouwgebied Bordeaux. Er wordt enkel rode wijn geproduceerd.

Volgens de A.O.C. zijn er twee indelingen voor de wijnen van de Saint-Émilion. Allereerst de A.O.C. Saint-Émilion. Daarnaast de A.O.C. Saint-Émilion Grand Cru. Verwar de Saint-Émilion Grand Cru echter niet met de Saint-Émilion Grand Cru Classés. De Grand Cru zonder de toevoeging Classé betekent slechts dat de wijn meer alcohol bevat en niet officieel geclassificeerd is.

Saint-Émilion was niet opgenomen in de wijnclassificatie van 1855. Pas in 1955 kreeg de gemeente een eigen ranglijst. Het initiatief hiertoe werd genomen door de lokale wijnboeren. Omdat de lijst niet rigide zou zijn, en men dus van het begin wilde vermijden dat de classificatie verouderd zou worden, werd besloten de lijst elke 10 jaar te herbekijken. De tien jaar werden niet gerespecteerd, maar er waren herzieningen in 1959, 1969, 1986, 1996. De laatste herziening vond plaats in 2006. Deze laatste werd aangevochten door acht domeinen die gedeclasseerd werden. De rechtbank annuleerde de classificatie in juli 2008 en bevestigde dit in beroep in maart 2009. Voor de oogst 2009 mogen de wijngaarden de classificatie van de lijst van 1996 gebruiken.

De classificatie is gebaseerd op bodem, smaak, prijs en reputatie van de wijngaard.

Premiers Grand Crus Classés A
Château Ausone
Château Cheval Blanc
Château Angélus
Château Pavie
Premiers Grand Crus Classés B
Château Beau-Séjour (Bécot)
Château Beauséjour (Duffau-La Garrosse)
Château Belair
Château Canon
Château Clos Fourtet
Château Figeac
Château La Gaffelière
Château Magdelaine
Château Pavie-Macquin
Château Troplong-Mondot
Château Trottevieille

Grands Crus Classés
Château Balestard La Tonnelle
Château Bellefont-Belcier
Château Bergat
Château Berliquet
Château Cadet-Piolat
Château Cadet-Bon
Château Canon-La Gaffeliére
Château Cap de Mourlin: Veuve Jean Capdemourlin en Jacques Capdemourlin
Château Chauvin
Château Corbin
Château Corbin-Michotte
Château Dassault
Château Destieux
Château Fleur-Cardinale
Château Fonplégade
Château Fonroque
Château Franc-Mayne
Château Grand Corbin
Château Grand Corbin Despagne
Château Grand Mayne
Château Grand Pontet
Château Guadet Saint-Julien
Château Haut Corbin
Château Haut Sarpe
Château L'Arrosée
Château La Clotte
Château La Croix Calendreau
Château La Couspaude
Château La Dominique
Château La Serre
Château Laniote
Château Larcis-Ducasse
Château Larmande
Château Laroque
Château Laroze
Château Le Prieuré
Château les Grandes Murailles
Château Matras
Château Moulin-du-Cadet
Château Pavie-Decesse
Château Ripeau
Château Saint-Georges Côte Pavie
Château Sansonnet
Château Soutard
Clos de l'Oratoire
Clos des Jacobins
Clos Saint-Martin
Couvent des Jacobins


De domeinen Bellevue, le Châtelet, La Clusière, le Couvent, Croque-Michotte, Curé-Bon La Madeleine, Faurie de Souchard, Grand-Barrail-Lamarzelle-Figeac, Lamazelle, Closeb de Madeleine, Mauvezin, Pavillon-Cadet, Petit-Faurie-de-Soutard, Sansonnet, Tertre Daugay, La Tour du Pin Figeac (A. Mouiex), La Tour du Pin Figeac Bélivier, La Tour Figeac, Trimoulet, Villemaurine en Yon-Figéac maken ook deel uit van de verwarring en de aangevochten AOC-lijst.

Saint-Emillion

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!