Filteren

Rheinhessen

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 24

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

 

De wijnregio Rheinhessen is de grootste wijnproducerende regio van Duitsland in de gelijknamige streek Rheinhessen (Rijn-Hessen). Het gebied heeft ruim 26.000 hectare wijngaarden en ligt in de driehoek Worms, Mainz en Bingen am Rhein. De bodem bestaat voornamelijk uit löss, met wat mergel, kwarts en porfier. 

Voor het merendeel worden in dit gebied witte wijnen gemaakt. De belangrijkste witte druiven zijn Müller-Thurgau en Riesling. Langs de Rijn bij Nackenheim, Nierstein en Oppenheim komt de Riesling het meest voor. De druiventeelt wordt daar begunstigd door milde temperaturen, vele zon-uren en weinig neerslag. Uit het gebied rondom Ingelheim en Wonnegau komt de meeste rode wijn vandaan. Blauwe druiven voor rode wijn zijn vooral Portugieser, Spätburgunder en Dornfelder.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!