Filteren

Rheinhessen

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 30

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De wijnregio Rheinhessen is de grootste wijnproducerende regio van Duitsland in de gelijknamige streek Rheinhessen (Rijn-Hessen).

Gebied

Het gebied ligt in de driehoek Worms, Mainz en Bingen am Rhein, omsloten door de RIjn. In dit gebied liggen 26.000 hectare aan wijngaarden geplant. De meeste dorpen in dit gebied hebben een geschiedenis in de wijnbouw. Rheinhessen heeft een gevarieerd terroir, met verschillende bodemsoorten en microklimaten. Dit maakt het mogelijk om verschillende wijnstijlen te produceren, van droge witte wijnen tot zoete dessertwijnen en mousserende wijnen. De bodem bestaat voornamelijk uit löss, met wat mergel, zand, kwarts en porfier. Rheinhessen staat ook bekend om zijn wijnfestivals en evenementen. Deze bieden bezoekers de gelegenheid om de lokale wijnen te proeven en te genieten van de gastvrijheid van de wijnboeren

Druiven

Rheinhessen staat bekend om de teelt van diverse druivensoorten. Hoewel er verschillende druivenrassen worden verbouwd, zijn de meest prominente de witte druivensoorten, zoals Riesling, Müller-Thurgau, Silvaner. Langs de Rijn bij Nackenheim, Nierstein en Oppenheim komt de Riesling het meest voor. Uit het gebied rondom Ingelheim en Wonnegau komt de meeste rode wijn vandaan. Blauwe druiven voor rode wijn zijn vooral Portugieser, Spätburgunder en Dornfelder.

Rheinhessen is een boeiende wijnstreek met een rijke traditie en een opmerkelijke toekomst. Het is een bestemming die wijnliefhebbers zeker moeten verkennen, of je nu geïnteresseerd bent in het proeven van wijnen, het leren over wijnproductie of het genieten van het prachtige landschap en de historische bezienswaardigheden.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!