Filteren

Montepulciano

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Deze blauwe druif komt voornamelijk voor in Abruzzo. De Montepulciano is een laat rijpende rode druif die hoge opbrengsten geeft. Wordt de opbrengst in toom gehouden dan geeft ze wijnen met diepe kleur, niet te veel zuur en rijpe robuuste tannine.

Montepulciano

De blauwe druif Montepulciano, heeft niets met de stad Montepulciano in Toscane te maken. De Vino Nobile di Montepulciano uit Montepulciano wordt van de Sangiovese druif gemaakt. Terwijl de Montepulciano-druif vooral voorkomt in de Marken, Molise en vooral Abruzzo waar de beste van Montepulciano gemaakte wijnen vandaan komen. Waarom dan toch die naam? Niemand weet het.

In heel Italië staat om en nabij 30.000 hectare van deze druif aangeplant. Maar zoals eerder gezegd, haar beste wijnen vinden we in Abruzzo.

De druif geeft een diepdonkere kleur aan haar wijnen. De wijnen hebben vaak een geur van rijp zwart fruit en mineralen.  Hierbij zijn haar kenmerken dat zij vaak wat stug is en aardig wat tannine is haar heeft. Ze staat dan ook bekend om haar krachtige wijnen door deze combinatie van smaak en geur.

 

Aroma‘s in Montepulciano druiven

Zwart fruit

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!