Filteren

Langhe

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 19

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Langhe is wellicht het meest diverse en toegankelijke gedeelte van Piemonte. De regio (geclassificeerd als DOC) strekt zich uit ten zuiden van de stad Alba en profiteert van glooiende heuvels en de klei/mergelgrond ten zuiden en ten oosten van de rivier de Tanaro. Langhe is een mooi bewaard geheim van Piemonte.

Een uniek afwisselend landschap dat nog niet werd ontdekt door het grote publiek. Gastronomen hebben de weg naar Langhe reeds gevonden, vanwege de beroemde piemontese truffel en hun prachtige wijn. Naast de vertrouwde streekdruiven Nebbiolo en Dolcetto, vind je hier ook Chardonnay, Riesling, Merlot en Cabernet Sauvignon terug. Wijnen uit Langhe van de klasse DOC zijn vergelijkbaar met de DOCG Barolo, maar te jong om die benaming te kunnen krijgen. Zo rijpen de meeste DOC Langhe maar 12 maanden en geen 38, courant bij Barolo. Maar dat heeft ook voordelen: je kan deze wijn jonger drinken, en proeven hoe de jeugdige Nebbiolo smaakt. Het Langhe gebied is net waar warmer en lager gelegen waardoor de Nebbiolo's uit deze regio wat fruitiger en vooral eerder toegankelijk zijn. De Langhe Nebbiolo wordt oneerbiedig ook wel de Barolo voor beginners genoemd maar dit komt vooral door de 'label-drinkers' want een Nebbiolo uit deze regio heeft een geweldige prijs/kwaliteit en als we dit aspect in ogenschouw nemen dan kunnen we u zeker adviseren juist uit de appelatie in Piemonte de wijnen proberen. Meer fruit, iets warmer, toegankelijker zou een soort van samenvatting kunnen zijn.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!