Filteren
Fixin

Fixin

Fixin is een gemeente in het Franse departement Côte-d'Or en telt 785 inwoners. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Dijon. De appellation Fixin beslaat zo’n 100 hectare wijngaard en ligt even ten noorden van Gevrey-Chambertin. De beste wijngaarden liggen hier tegen de hellingen en bezitten de status van Premier Cru.Fixin werd lange tijd ondergewaardeerd en diende als opmaat voor de meer bekende wijndorpen in de Côte de Nuits. De laatste jaren staat een Fixin gelukkig ferm op zijn eigen benen en krijgt deze Bourgogne de nodige lof toegezwaaid.

Het dorp Fixin ligt net ten noorden van een zeer beroemde buur - Gevrey-Chambertin - bovenop de karakteristieke kalksteenrijke bodems van de regio Côte de Nuits in de Bourgogne, maar de meeste wijnen van hier worden alleen op dorpsniveau geclassificeerd. Er zijn echter zes Premier Cru-wijngaarden en het is de moeite waard om de rode wijnen, die uitsluitend van Pinot Noir worden geproduceerd, te zoeken, dus zoek deze namen op een etiket: Arvelets, Clos de la Perrière, Clos du Chapitre, Clos Napoleon, Hervelets, Le Meix Bas. Fans van witte Bourgogne zullen het moeilijk hebben om iets buiten het dorp zelf te vinden, aangezien er slechts 11 hectare wordt aangeplant voor Chardonnay.

Wat betreft de rode wijnen, Master of Wine Clive Coates, en expert in Bourgondische wijn, beschrijft ze het beste als 'sauvage', wat zich vertaalt naar 'wild'. Verwacht rustieke aroma's en smaken, waaronder zwarte bes, kersenjam en viooltjes. 

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!