Filteren
Chinon

Chinon

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Als u dacht dat het in de Loire-vallei helemaal om witte en roséwijnen ging, staat u een aangename verrassing te wachten. Rondom het historische stadje Chinon in Touraine vind je rode wijnen op basis van Cabernet Franc die de rode wijnen van Saint-Emilion de loef kunnen afsteken in termen van finesse en behendigheid en dit zijn ook vaak wijnen van grote waarde. Als je denkt dat Cabernet Franc veel vegatieve groene aroam's (bonen) heeft wacht je nog een aangename verrassing. Dankzij verbeterde wijnbereiding en wijnbouwpraktijken hebben Chinon-wijnboeren de beste eigenschappen uit deze druif kunnen halen. Dit zijn typisch zijdezachte, elegante en geparfumeerde wijnen, ongeacht het bodemtype van de wijngaard. Zand- en grindbodems van de uiterwaarden van de rivier de Vienne zorgen over het algemeen voor lichtere, eerder drinkbare wijnen, terwijl de klei en kalksteenbodems van de heuvels verbazingwekkend langlevende wijnen opleveren. Er mag tot 10 procent aan Cabernet Sauvignon-druiven worden toegevoegd, maar dit wordt meestal niet gedaan. Witte Chenin Blanc- en roséwijnen vormen slechts ongeveer vijf procent van de totale productie van Chinon.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!