Filteren

Campania

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 11

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

De langgerekte kuststreek met haar prachtige eilanden Capri en Ischia, waarvan Napels de hoofdstad is, roept eerder associaties op met de Italiaanse 'Cinema' uit de jaren zestig dan met wijn. Toch is Campanië een wijnproducerende regio bij uitstek. Op een oppervlakte van 41.000 hectare gedijen vele inheemse druivensoorten, waarvan sommige hun oorsprong in de Griekse en Romeinse oudheid vinden. De laatste jaren heeft de wijnbouw in Campanië grote sprongen voorwaarts gemaakt en het resultaat is duidelijk zichtbaar.

De regio kent 18 DOC's en 9 IGT's. De Taurasi heeft in 1993 de 'G' aan zijn DOC-status mogen toevoegen en staat voor een volle, harmonieuze rode wijn met een lange afdronk, gemaakt in de provincie van Avellino van de Aglianico-druif. Als de wijn 4 jaar houtrijping heeft gehad mag er Riserva achter de naam gezet worden. De Taurasi wordt ook wel 'de Barolo van het Zuiden' genoemd vanwege zijn verwantschap met de wijn uit Piemonte in termen van kracht en rijpingspotentiÎel.

Eveneens uit Avellino afkomstig is de Fiano di Avellino DOC, een reeds door de Romeinen geprezen witte wijn met als basis de Fiano, eventueel aangevuld met de Greco en de Trebbiano Toscano. Uitstekend bij schaal- en schelpdieren, maar ook bij gegrilde vis en diverse kaassoorten. Van de Greco wordt in dezelfde provincie een andere mooie witte wijn gemaakt, de DOC Greco di Tufo. 'Tufo' verwijst naar de tufstenen en tevens kalkrijke bodem waarop de druiven van de Greco gedijen. Het resultaat is een bleekgele of goudgele wijn, zacht en droog van smaak. Goed bij diverse vissoorten, kreeft en kaas. Er wordt ook een Spumante van gemaakt. In het noorden, in de provincie van Caserta, wordt de DOC Falerno del Massico geproduceerd. Een witte wijn op basis van de Falanghina en een tweetal rode wijnen respectievelijk op basis van de Aglianico en de Primitivo. Beide wijnen mogen na twee jaar houtrijping 'Riserva' op het etiket zetten. Onder de DOC Vesuvio, in de provincie van Napels, vallen witte wijnen van de Coda di Volpe en Verdeca, eventueel aangevuld met Greco en Falanghina. Dit levert strakdroge, lichtzure wijnen op, die goed te combineren zijn met schaal- en schelpdieren en de lokale specialiteit 'mozzarella di bufala' (mozzarella van buffelmelk). De rode wijnen onder dezelfde DOC zijn gemaakt van de Piedirosso en Sciascinoso en mogen de naam 'Lacryma Christi' ofwel 'traan van Christus' op het etiket zetten als de wijn tenminste 12% alcohol bevat. Deze kwalificatie voert terug naar het verhaal dat Jezus gehuild zou hebben toen hij het losbandige Napolitaanse leven gadesloeg.

Campania

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!