Filteren

Barbera

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 19

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Barbera druif

Typisch een druif uit Piemonte. Van de barbera maakt men bijvoorbeeld Barbera d‘Alba en Barbera d‘Asti. Groeit goed op alle bodemsoorten en heeft een hoge zuurgraad. Geeft een grote opbrengst en wordt gebruikt als ingrediënt in zuurarme wijnen.

Aroma‘s in Barbera druiven

Kersen, bramen, pruimen, rood fruit.

De Barbera is het beste te omschrijven als de Merlot van Italië. Deze druif heeft het vrouwelijke geslacht gekregen en dit heeft waarschijnlijk te maken met haar verleidelijke fruitigheid en haar soms kattige aciditeit. Deze gegevens, haar lage tannine gehalte en haar diepe kleur maken haar zelfs bij grote productie een zeer kwalitatief rijke wijn.

Doordat de Barbera druif meerzijdig is qua smaak wordt zij wijdverspreid door de gehele wereld.

De Barbera is ontstaan in de streek rond Asti,  wat in het zuid oosten ligt van Piëmonte. Wanneer de druif exact is ontstaan is tot op de dag van vandaag een raadsel, maar de oudste geschriften komen uit 1799 waar de druif al in wordt genoemd.

De Barbera is na de phylloxera-plaag groots aangeplant. Op een gegeven moment had zij een aandeel van 80% van alle wijngaarden. Momenteel is dit percentage gedaald naar 50%. Dit hoge percentage heeft zij te danken aan haar standvastigheid, betrouwbaarheid en natuurlijk het karakter van de druif.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!