Filteren

Albillo

Albillo is een wit druivenras. De naam Albillo komt al voor in in het begin van de 16e eeuw en wel in een geschrift over druivenrassen in de regio's Extremadura, Castilië-La Mancha en Andalusië. De betekenis van het woord komt van het Spaanse woord alba, dat wit betekent. Recent DNA-onderzoek heeft uitgewezen dat er geen enkel verband bestaat met de - bijna - naamgenoot Albillo Mayor. Ook is duidelijk geworden dat deze druif afkomstig is uit de regio rondom Valladolid.
De Albillo druif is een sterke groeier, maar de opbrengsten van dit ras zijn laag. De trossen zijn klein te noemen, waarbij de schillen van de druiven dun zijn. Aangezien er een vroege bloei plaatsvindt, is er grote kans op nachtvorst en dat is meteen de achilleshiel, want verder is het resistent tegen vrijwel alle ziektes. Ook de soms verzengende hitte van midden-Spanje speelt hoegenaamd geen rol van betekenis. Door de glycerine die in de druif zit, krijgen de droge witte wijnen een vrij zacht karakter. De druif wordt ook wel gezien als Spanje's verborgen schat want de druif geeft mists goed verbouwd en met kennis van zaken zeer elegante wijnen.
Een goed voorbeeld is wijnhuis Bernabeleva welke zeer fraaie wijnen produceert van de Albillo druif.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!