Hoe kan ik uit het enorme assortiment een wijn selecteren die past bij mijn smaak?

Wij hebben al onze wijnen opgedeeld in zogenaamde smaakprofielen. Zie dit als het DNA-profiel van de wijn waarin wij de wijn opdelen in elementen zoals bloemig, fruitig, houtgerijpt, tannines, etc. In totaal 27 elementen waarmee we het DNA profiel bepalen van een wijn. U kunt op bassis van deze smaak-profielen een keuze maken van uw smaak voorkeuren en na deze keuze kunt u nog verder verfijnen door bijvoorbeeld vanuit de suggesties een bandbreedte qua prijs te selecteren of het land, regio of druif verder te specificeren.

Ons advies is om allereerst te starten met een wijnsoort (rood, wit, rose, etc) en optioneel eventueel nog het land of regio. Daarna kunt onder het Filter: Smaakprofiel een keuze maken uit onderstaande elementen en zo op basis van uw smaak-voorkeur de wijn selecteren (bij iedere keuze wordt het overzicht aan opties verder verfijnd).

 

DNA/SMAAKPROFIELEN

Bloemig
Boers
Complex
Donker fruit
Droog
Fris
Fruitig
Groen & grassig
Houtgerijpt
Krachtig
Kruidig
Licht
Licht zoet
Mineraal
Rijk
Rond
Rood fruit
Soepel
Steenfruit
Strak
Tannines
Tropisch fruit
Vol
Wit fruit 
Zoet