Wat zijn Wine Spectator punten

Wine Spectator magazine wordt gelezen door meer dan 3 miljoen mensen over de hele wereld. De digitale publicaties, apps en evenementen breiden dit wereldwijde bereik uit naar meer dan 6 miljoen wijnliefhebbers.

Het proefpersoneel van Wine Spectator bestaat uit 15 professionele proevers en proefcoördinatoren, die samenwerken om elk jaar meer dan 16.000 wijnen te beoordelen; meer dan 400.000 beoordelingen zijn momenteel beschikbaar in de online database en Grandcruwijnen heeft hier een dusdanig abonnement waarbij wij gerechtigd zijn om de beoordelingen integraal te tonen. Wine Spectator heeft zijn focus vooral op de Amerikaanse en Zuid Amerikaanse huizen en de high bekende Italiaanse, Spaanse en Franse huizen

Men beoordeelt de wijnen altijd in onafhankelijke blinde proeverijen. Dit is de garantie dat onze beoordelingen eerlijk en objectief zijn en dat de reputatie en prijs van een wijn de score niet beïnvloeden. Elke proever heeft betrekking op specifieke wijnen en regio's; hun initialen zijn toegevoegd aan hun beoordelingen. 

In zijn algemeenheid zien we dat Wine Spectator vaak niet iets kritischer is dan Parker en Suckling en proeven alles consequent blind. Wine Spectator begeeft zich ook niet in de en-primeur proeverijen (dus het beoordelen van wijnen die nog niet zijn vrijgegeven) en vaak wordt ook niet iedere jaargang beoordeelt omdat het niveaus huizen die men beoordeelt dusdanig hoog is dat een beoordeling van een eerdere jaargang een vrij goede indicatie geeft. Om die reden tonen wij ook de meeste recente beoordeling van een jaargang. Om deze reden kan het ook zijn dan er al een nieuwere jaargang is die (nog) niet langs het Wine Spectator panel is langs gekomen en dan tonen wij de meest recente (behalve als er heel wat jaren tussen zitten). We tonen de beoordeling integraal dus u ziet altijd over welke jaargang men spreekt.

Wine Spectator's 100-Point Scale

95 - 100
Classic
 
90 - 94
Outstanding
 
85 - 89
Very Good
 
80 - 84
Good
 
75 - 79
Mediocre
 
50 - 74
Not Recommended