Verantwoord alcohol gebruik

Wij staan bij Grandcruwijnen voor verantwoord genieten. Wij willen volwassenen laten genieten van momenten met een lekker glas, maar vinden het daarbij heel belangrijk dat er verantwoord mee wordt omgaan. Onze mooie wijnen zijn vooral om van te genieten. Beter minder drinken maar dan wel van een mooie wijn is ons devies.

Grandcruwijnen verkoopt geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar. Wij verkopen dranken uitsluitend aan kopers van 18 jaar en ouder. Niet alleen omdat dit wettelijk verboden is, maar vooral ook omdat jongeren helemaal geen alcohol zouden moeten drinken. Onze medewerkers vragen bij aankoop van alcohol om legitimatie aan alle mensen onder de 25 jaar. Word je in de winkel jonger geschat dan 25, maar ben je dit (al lang) niet meer? Vat het op als compliment!

Voor onze online bestellingen hebben wij ook al ruim voordat er per juni 2021 pas wettelijke regelgeving komt onze maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen en ondanks de hogere kosten hebben wij ervoor gekozen om alleen maar te verkopen aan meerderjarige en er derhalve legitimatieplicht nodig is bij de aflevering. Bij de online bestelling dient u te bevestigen dat u ouder dan 18 jaar bent en bij de aflevering dient u uw legitimatie te overleggen waarin wordt gecontroleerd door de bezorger dat de besteller (of de door u aangewezen ontvanger) ouder is dan 18 jaar. Mocht dat niet het geval zijn dan wordt het pakket retour naar ons gestuurd.

Naast de identificatieplicht bij bestelling en ontvangst is het ook zo dat het zomaar achterlaten van wijnen bij een voordeur niet meer mogelijk is en belangrijk is ook te vermelden dat als u een afwijkend aflever-adres kiest (voor bijvoorbeeld het geven van een cadeau) de ontvanger zich moet kunnen legitimeren en ouder dan 18 jaar moet zijn dus hou hier rekening mee en wellicht goed om de ontvanger op voorhand hierover te informeren (u zou de Track&Trace die u krijgt naar de uiteindelijk ontvanger kunnen doorsturen en vermelden dat er een pakket komt waarvoor 18plus controle noodzakelijk is). Geen onwil maar wij kunnen hier niets in betekenen omdat wij ook i.v.m. privacyy-regels niet het email-adres hebben van degene naar wie u het pakket verstuurt.