Shop By

Giannikos Winery - Bader-Mimeur

Bader – Mimeur is located at the bottom of the famous vineyards of Montrachet. Since the seventeenth century, the BADER-MIMEUR family has owned and managed vines in and around Chassagne-Montrachet for more than ten generations, especially in the Côte de BEAUNE.

Charles BADER, Marie Pierette NIE and the son of PHILIPPE BADER, were wine merchants in “Halle-aux-Vins” in Paris. He married Elise MIMEUR in 1920, whose father, Charles MIMEUR, owned the "Domaine du Château de Chassagne-Montrachet". The name BADER-MIMEUR was born. The domain has been run by brother and sister since 2017; Sebastien Fossier and Nathalie Bernard. From the 17th century, the Bader-Nié family owned vineyards in Chassagne-Montrachet and its surroundings, while Charles Mimeur, winegrower from the Maranges region, became the owner of the Château de Chassagne-Montrachet in 1919.

Since 2017, Nathalie Bernard and her brother Sébastien Fossier have been in charge of Baeder-Mimeur on a daily basis. The Domain has a very impressive barrel cellar and is beautifully situated in the hills of Montrachet.

The Bader-Mimeur Burgundian family estate covers 8 hectares with about 60% Chardonnay, 40% Pinot noir coming from the appellations: Chassagne-Montrachet, Saint-Aubin 1er cru and Bourgogne. The Bader-Mimeur family owns and manages 98% of the Château de Chassagne-Montrachet vineyard. The red and white fine burgundy wines are produced using traditional methods: hand-picked grapes, aging in French oak barrels, natural fermentation and manual punch down of Pinot Noir.

Giannikos Winery - Bader-Mimeur
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.

Wines, delicacies, accessories and more — Grandcruwijnen.nl

You can order per bottle from our assortment of 3500+ products — orders above 75 Euro get free shipping!