Bodega Ateca is nestled in the picturesque region of Calatayud, Spain, it is a hidden gem that captivates wine enthusiasts from around the world, it is part of the Orowines Group, a project led by the Gil family. With a rich history dating back centuries, Ateca embodies the essence of Spanish winemaking traditions while embracing modern techniques.
At the heart of Bodega Ateca’s success lies their dedication to producing outstanding Garnacha wines. Known for its bold flavours and distinctive expression, Garnacha thrives in the Calatayud region, and Sarah Morris, the winemaker, showcases its full potential through her expert craftsmanship.
About Juan Gil Family Estates
The Juan Gil Family estates represents a group of small wineries spread all throughout Spain: from Jumilla to RíasBaixas, Montsant foothills to Calatayud, the flatlands of Almansa to the venerated kingdoms of Rueda and Castilla y León. Of which they all fall under one umbrella of The Juan Gil Family Estates.
In this way they are able to create a total and representative portfolio of Spanish wine. Each winery brings something unique to the table - displaying a true sense of place. All the wines have one thing in common; they are made from native Spanish varieties.
The Juan Gil Family Estates include:
Juan Gil
Shaya
Can Blau
Tridente
Atalaya
Morca
Ateca
El Nido
Lagar Da Condesa
Llicorella Vins
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie.
Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.