Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn van de Macabeo druif

Macabeo wordt verbouwd in heel Noord-Spanje en in zuidelijker gelegen delen waar men Cava mag maken. In Catalunya wordt hij geassembleerd met xarel-lo en parellada, met een van de beste mousserende wijnen van Spanje als resultaat. Cava's van buiten Catalunya zijn meestal 100 procent macabeo. Wat stille wijnen betreft is de macabeo de belangrijkste witte druif voor Rioja en Navarra.

Soort

Wit

Herkomst

Spanje

Kenmerken

Het ras eist een arme bodem en is zeer hitte- en droogteresistent, tamelijk productief en wordt laat geoogst.
Soms wordt de druif verweten wat neutraal te zijn, maar een kundig wijnmaker weet de goede aroma's en de kruidige neus er wel in te krijgen. Klassieke op eikenhout gerijpte Rioja's zijn meestal voornamelijk viura met 5-10 procent malvasiá riojana.
De strogele tot amberkleurige wijnen hebben een relatief laag zuur en een hoog alcoholgehalte en worden vaak als aperitief gedronken. Ze zijn droog, fruitig, licht en fris.

Gebruik

Vooral gebruikt voor Cava. In Catalunya wordt hij geassembleerd in andere streken is hij de enige druif voor de Cava's. Ook gebruikt in de witte wijnen in Rioja en Navarra.
In Frankrijk is de druif aangeplant in de Languedoc, de Provence, de Roussillon en de zuidelijke Rhône.

Synoniemen

Viura (Rioja)
Macabeu (Frankrijk)

Artikel 1 tot 10 van 40

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2017 Bodegas Castano Macabeo Chardonnay

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Een producent die graag vasthoudt aan traditie en niet onder druk van commercie allerlei kunstgrepen aanwendt om maar aan een gemiddelde smaak te kunnen voldoen. Daardoor ontstaan er wijnen met een geheel eigen karakter en identiteit. Bestrijdingsmiddelen worden zo weinig mogelijk gebruikt en op een deel van de wijngaard wordt inmiddels helemaal biologisch gewerkt. Een gedeelte van de vergisting vindt plaats in houten vaten, wat de wijn een licht houtaroma meegeeft. Bodegas Castaño is vandaag de dag een van de meest gerespecteerde wijnproducenten van Zuid-Oost Spanje. De Castano Macebo/Chardonnay is zoals de naam al doet vermoeden een blend van beiden druiven. De wijn geurt naar wit fruit als appel en peer. Licht rokerig aroma. Vol in de mond met een uitgebalanceerde afdronk. Dit is een wijn met een haast ongekend goede prijs/kwaliteit verhouding.
    Lees meer

  • 2017 Hermanos Eguren Protocolo Ecologico Blanco

    Maak favoriet

    191 op voorraad

    De Protocolo komt van wijngaarden gelegen in de Tierra de Castilla, A.O.C. gemaakt door het fameuze wijnhuis Dominio de Eguren (bekend van de Nieta, Sierra Cantabria, Bosque, aAmirez, Alabaster, San Vicente) en onderscheid zich door zijn strenge selectie en is in bezit van de beste wijngaarden in Spanje van slechts alleen oude authentieke wijngaarden waar bewust lage opbrengsten vanaf komen. De Protocolo Blanco is een ecologisch geproduceerde wijn en is gemaakt van 100% Macebo druiven en die geven hem zijn fruitige karakter met de een zeer fraaie zuurgraad. De Protocolo blanco is een droge, frisse witte wijn met in de neus wit fruit zoals appel en perzik)en bloemen. De Protocolo heeft een goede zuurgraad en een aangenaam bittertje in de afdronk. Slogan van Eguren bij de Protocolo wijn is dan ook: “An everyday wine. Best-value.” Voor ons een van de beste wijnen prijs in ogenschouw nemen en dan ook nog organisch geproduceerd dus geen toevoegde sulfieten, kunstmest of gif.

    Biologisch gecertificeerd


    Lees meer

  • 2016 Dominio de la Vega Anacal Blanco

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    Deze heerlijk frisse Anacal Blanco is een witte wijn gemaakt van 80% macabeo en 20% Sauvignon Blanc druiven uit de streek Valencia in Spanje. De Anacal Blanco van Dominio de la Vega is een heerlijke frisse, lichte witte wijn met een zeer fruitige afdronk. De wijn heeft een intens perzik en abrikoos aroma en is lichtgeel van kleur met groene tinten. De wijn heeft 86 Penin punten gekregen. Ongekend voor een wijn uit deze prijsklasse en dit is een erg fraai glas wijn voor de prijs

    Een heerlijke terraswijn! Ook lekker bij frisse salades, pastagerechten en vis.


    Lees meer

  • 2017 Albet I Noya Petit Albet Blanc

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    Deze zalige vriendelijke witte wijn heeft volume door de Chardonnay en frisheid met de Xarel.lo. Op het etiket zien we de voeten van de kleine Lluc, de jongste zoon van Toni Albet. Dit is ook de eerste wijn die ze bottelen met schroefdop. Over alles is nagedacht. Het resultaat mag er zijn. En qua prijs-kwaliteitverhouding is deze Petit Albet een onvervalste voltreffer! De Petit Blanci is helder en jong van kleur. In de neus opstuivend fruit, appel, kruisbes, bloemig accent, beperkte toetsen van de Chardonnay en wat typische mediterrane kruidigheid van de Xarel.lo. Het geheel perfect fruitig droog van smaak met meer dan voldoende vulling en fruit. Lekker!
    Lees meer

  • Dominio de la Vega Cava Idilicum Brut

    Maak favoriet

    249 op voorraad

    Een lekkere kwaliteits cava deze Idilicum Brut die ook nog eens zeer vriendelijk van prijs is en behoort tot onze meest populaire Cava. Deze Idilicum heeft een bleek gele kleur met groene highlights en fijne, elegante bubbels. Fijne aromatische tonen van fruit (appel en citrus) en ook van witbrood. In de mond beschikt deze cava over zeer goed geintegreerde en levendige kooldioxides met lichte bak-aroma's en is deze fris en perfect in balans.

    De Macabeo wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 25 jaar en groeien in een wijngaard op 750 meter hoogte op een klei-kalsteen bodem. De druiven worden begin september zorgvuldig en met de hand geplukt waarbij al een eerste selectie plaatsvindt zodat alleen de beste druiven gebruikt worden. De cava blijft ongeveer 10 maanden in contact met de droesem (sur lie) voor meer complexiteit. 

    Kan heel goed op zichzelf worden gedronken. Smaakt ook heerlijk bij vis en zeevruchten, salades, rijst- en pastagerechten, Aziatische gerechten, pittige gerechten en bij de meeste voorgerechten.


    Lees meer

  • Dominio de la Vega Cava Idilicum Extra Brut

    Maak favoriet

    258 op voorraad

    De Extra Brut uitvoering van onze meest populaire cava dus droger en strakker dan de normale Idilicum. Een lekkere kwaliteits cava deze Idilicum Extra Brut die ook nog eens zeer vriendelijk van prijs is en behoort tot onze meest populaire Cava. Deze Idilicum heeft een bleek gele kleur met groene highlights en fijne, elegante bubbels. Fijne aromatische tonen van fruit (appel en citrus) en ook van witbrood. In de mond beschikt deze cava over zeer goed geïntegreerde en levendige kooldioxides met lichte bak-aroma's en is deze fris en perfect in balans en lekker droog en mineralig. Kan heel goed op zichzelf worden gedronken. Smaakt ook heerlijk bij vis en zeevruchten, salades, rijst- en pastagerechten, Aziatische gerechten, pittige gerechten en bij de meeste voorgerechten.


    Lees meer

  • Celler del Roure, Cullerot, 2016

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    Celler del Roure is zonder meer de pionier en topwijnmaker van de appellatie Valencia. Voorheen vooral bekend voor bulkwijnen, heeft deze regio zich onder zijn invloed en die van Dominio de la Vega opgewerkt tot een van Spanjes meest interessante regio'sen heeft het gebruik van amfora's terug op de wijnkaart gezet.

    Cullerot betekent dikkopje zoals je ook zien op het logo. Sinds enkele jaren heeft men zich op Celler del Roure verdiept in de recuperatie van oude cépages van de streek. Ook de vinificatie in amforen, die op dit oude domein nog aanwezig waren, gebeurt zoals vroeger. Cullerot werd in 2010 voor het eerst gecommercialiseerd. Productie van 24.000 flessen. 20% van de druiven ondergaat een schilmaceratie gedurende 12 uur op lage temperatuur. Alcoholische gisting in lemen ‘tinajas’ of amforen van 800 tot 3000 liter, gevolgd door een rijping van 6 maanden. In het glas geven we de wijn wat lucht om zijn geuren vrij te geven. Zowel fruitgeuren van het type rijp wit fruit treffen we aan, maar ook anijs en wat bloemige exotische hints met een discrete mediterrane handtekening. De smaak zet vol, fruitig en droog aan met een breder middenrif. Sappig en samenhangend met beperkt zuurtje.

    91/100 Parker


    Lees meer

  • 2017 Dominio de la Vega Recuerdame Sauvignon Blanc

    Maak favoriet

    107 op voorraad

    ZOLANG VOORRAAD STREKT: ORIGINELE WIJNKOELER BIJ AANSCHAF VAN 6 FLESSEN

    Een top witte wijn deze Recuérdame met zijn bleke, goudgele tint met een enkele groene nuance. Op de neus vertoont de wijn een mooie aromatische symfonie van vers fruit (ananas, grapefruit, Mediterraanse citrus) en witte bloemen. In de mond is een frisse, droge, fruitige wijn te ontdekken met een opmerkelijk volume die de zuurgraad een ietsje verlaagd, wat zorgt voor een uiterst elegante en zeer gebalanseerde wijn. De Recuérdame is gemaakt van 100% Sauvignon Blanc. Past bij uitstek bij alle soorten vis, zeevruchten of wit vlees, salades met vis, pasta- en rijstgerechten. Ook heerlijk bij een toastje, een handje noten en bij vers fruit. Kortom, een wijn die eigenlijk geschikt is voor iedere gelegenheid. 92 puntos Guía Repsol 2017. Deze Sauvignon/Blanc heeft een ongekend goede/prijs kwaliteit verhouding en is een fractie van de prijs voor wat je voor een eensgelijke kwalitiet moet betalen voor een Sauvignon Blanc in de Loire of Nieuw Zeeland


    Lees meer

  • Dominio de la Vega Cava Authentique Reserva Brut Nature

    Maak favoriet

    28 op voorraad

    De Authentique is een Brut Nature wat betekent dat het geen toegevoegde suikers heeft en maximaal 3 gr. restsuikers heeft. Dus dit is voor de liefhebbers (zoals wij) van een droge Cava. De Cava wijn heeft een zeer lichtgele kleur en een hele fijne bubbel (perlage). In de neus is de wijn uitdagend en fris met in volledige harmonie fris bloemig, een beetje witboord en citrusvruchten. In de mond is de Authentique Cava zeer prettig. De wijn is bruisend maar zeer verfijnd zonder dat het je mond uit "bubbelt" en een ietwat romig mondgevoel. We proeven en ruiken ook licht ziltige tonen en in de verte wat gist en brioche agv de lange rijping op op zijn droesem. Dit is een geweldige aperitief en een geweldige begeleider bij een Fruit du Mer, Oesters maar ook erg lekker bij aziatische (pittige) gerechten en Ideaal bij "tapas".
    Lees meer

  • La Madre Vermouth

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    La Madre is een One-man-project van Josep Maria Castillo, die vroeger als oenoloog in verschillende wijndomeinen in Terra Alta werkte. Vandaag keert hij terug naar zijn roots met deze vermout. De basis wijn voor deze vermouth bestaat voor 60% Garnatxa blanca, 40% Macabeu60% Garnatxa blanca, 40% Macabeu en hieraan wordt een unieke mix aan kruiden aan toegevoegd. De botanicals (gentiaan, nootmuskaat, boerenwormkruid, lavendel, vanille, koningsdistel, zoethout, kardemom, kaneel, steranijs, alsem, duizendguldenkruid, kalmoes) worden gehydrateerd in amfora's gedurende 24 uur. Aan de gehydrateerde botanicals wordt vervolgens wijn toegevoegd, waarna de maceratie start gedurende 30 dagen. Het resultaat is de moederessentie van de vermout of 'la Madre del Vermouth'. Deze moederessentie wordt verder op eikenhouten vaten gelagerd gedurende 6 maanden, zodat er nog een grotere complexiteit ontstaat tussen de verschillende botanicals.  Pracht Vermout


    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 40

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Over Bierzo en de Mencia druif wordt veel geschreven. Nog geen ervaring mee, start met deze wijn uw kennismaking. Mooie prijs-kwaliteit.

- Daan
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen