2024 Château Valandraud Virginie de Valandraud Bordeaux Blanc

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2024 |
Druif | , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2026 - 2034 |
Beschikbaar per | 1 dec. 2026 |
Op voorraad
6 items beschikbaar
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
EN PRIMEUR KORTING GELDIG TOT 1/5/2026 - LEVERING NAJAAR 2026
Over het wijnhuis Château Valandraud
Château Valandraud is het geesteskind van Jean-Luc Thunevin, die in de jaren 90 furore maakte met zijn revolutionaire aanpak als ‘garagiste’ in Saint-Émilion. Wat begon als een klein perceel in de vallei van Fongaban, groeide uit tot een Premier Grand Cru Classé wijnhuis. De wijngaarden zijn gelegen op klei-kalksteen bodems en worden met uiterste precisie beheerd. Sindsdien staat Valandraud synoniem voor gedurfde elegantie en technische precisie, onder meer door de toewijding van Jean-Luc en Murielle Andraud.
Ligging en klimaat van de regio Bordeaux
De wijngaarden liggen in het oostelijke deel van Bordeaux, nabij Saint-Émilion, een regio met een gematigd zeeklimaat. Dit klimaat zorgt voor een ideale rijping van zowel witte als rode druivenrassen. De bodems bestaan uit kalksteen, klei en zand, wat complexiteit en frisheid aan de wijnen geeft.
Druivenrassen en wijnbereiding van de 2024 Virginie de Valandraud Blanc
De 2024 vintage bestaat uit een blend van 40% Sauvignon Gris, 35% Sauvignon Blanc en 25% Sémillon:contentReference[oaicite:0]{index=0}. Deze combinatie zorgt voor een wijn met spanning, frisheid en romige textuur. De druiven werden handmatig geoogst in kleine kisten en zorgvuldig gesorteerd. Na een koude schilweking werden de druiven langzaam geperst en onderging het sap een fermentatie op lage temperatuur.
De vergisting vond plaats in houten vaten, waarvan een deel nieuw was. Dit geeft de wijn extra complexiteit en een subtiele hint van vanille en toast. De wijn werd vervolgens enkele maanden gerijpt op de lie (fijn bezinksel), wat de textuur en smaakdiepte ten goede komt.
Kleur, geur en smaak van de wijn
De kleur is helder strogeel met een lichte groene zweem. In de neus domineren tonen van citrus, gele appel, witte perzik en florale hints, afgewisseld met subtiele specerijen van de houtrijping. In de mond toont de wijn zich rijk en fris tegelijk, met een levendige zuurgraad en een romige structuur. De afdronk is mineraal en elegant, met een lange, aromatische lengte.
Wijnen van Château Valandraud online bestellen?
Deze wijn ligt opgeslagen in ons geconditioneerde Wine Warehouse. Wanneer u ervoor kiest om uw bestelling af te halen, ontvangt u vaak een aantrekkelijke korting. Deze korting ziet u direct wanneer u ‘Afhalen’ selecteert op de afrekenpagina. Wij zijn gevestigd in Dordrecht, vrijwel direct aan de A16, met ruime parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Indien beschikbaar vindt u de officiële factsheet van deze wijn in de bijlage op de productpagina. De integrale beoordelingen van wijnjournalisten zoals Parker, Suckling en Vinous zijn te lezen via de links naast de afbeelding. Deze service is gratis voor onze klanten.
Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste wijn bij uw gerecht? Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis beschikbaar voor klanten van Grandcruwijnen.
Wijn-spijs combinaties met Virginie de Valandraud Blanc
- Gegrilde zeebaars met citroen en venkel: de mineraliteit en zuren van de wijn balanceren het ziltige karakter van de vis.
- Risotto met groene asperges en Parmezaanse kaas: de romige textuur sluit mooi aan bij de zachte houtrijping van de wijn.
- Kipfilet met dragonroomsaus: de frisse zuren snijden door het vet van de saus en verlevendigen het gerecht.
- Sushi met zalm en avocado: de citrusachtige aroma’s complementeren de vettige textuur van de zalm.
- Geroosterde coquilles met beurre blanc en limoen: delicate, maar intense smaken die harmoniëren met de wijn.
- Geroosterde bloemkool met kurkuma en amandelschaafsel: een bijzondere vegetarische pairing met diepte en bite.
Specificaties
Beschikbaar per | 1 dec. 2026 |
---|---|
Wijnsoort | Wit |
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Wijnhuis | Chateau Valandraud |
Druif | Sauvignon Blanc, Semillon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2024 |
Drinken vanaf | 2026 |
Drinken tot | 2034 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | En Primeur |
James Suckling rating | 94 |
Vinous rating | 93 |
Professionele Recensies
James Suckling
93-94
Virginie de Valandraud Bordeaux Blanc 2024
Tuesday, Apr 22, 2025
Color
White
Country
France
Region
Bordeaux
Vintage
2024
A precise, flavorful Bordeaux blanc with drive and crunch. Sliced green apples, white peaches, subtle cream and some herbs on the nose. Medium-bodied, this has good depth of flavor and bright acidity. Textural and delicious with a mineral edge in the lengthy finish.
Zekun Shuai
Senior Editor
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(90-93)
Drinking Window
2026 - 2034
From: 2024 Bordeaux En Primeur: The Razor’s Edge (Apr 2025)
The 2024 Virginie de Valandraud is a dense, potent wine. Black cherry, plum, chocolate, licorice and a good dose of new oak lend notable richness to the Virginie. Readers will find a dense, opulent Saint-Émilion. This is in line with the style of the Grand Vin in terms of its flamboyant fruit intensity.
- By Antonio Galloni on April 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Na een carrière van 12 jaar als bankbediende, daarna kruidenier en restaurateur in St. Emilion om daarna te eindigen als négociant-handelaar in wijnen, stort Jean-Luc Thunevin zich in het avontuur van Ch. Valandraud. In 1989 beslist hij om samen met zijn partner Murielle zijn eigen wijn te maken en vindt een terroir op de heuvel van Fongaban (de naam Valandraud is een samentrekking van 'Vallon' en 'Andraud', de naam van zijn partner). In 1990 had hij nog geen chais, dus droeg hij de vruchten naar de coöperatieve.
In 1991 maakten ze de wijn in een atelier van hun huis, dat ze de 'garage' noemden, een oude vinificatiekelder van de familie Bécot. Dit is hoe de term 'garagewijn' werd geboren, temeer dat de chai afgesloten was als een garage. Doordat Thunevin geen grote middelen had (hij had bijvoorbeeld geen ontrister) werden de bessen met de hand geplukt, wat toen al een goede selectie was, slechte bessen werden immers reeds geweerd. Ook pompen had hij niet, dus moest hij handmatig de bessen in de cuves gieten. Het zwaartekrachtprincipe werd hier noodgedwongen al een feit. Tenslotte had hij geen grote cuves en moest hij opnieuw noodgedwongen de malolactische gisting in kleine barriques laten gebeuren, een systeem dat nu ook veel opgang kent. Al deze toevallige factoren droegen bij tot een prachtige wijn die lovende pers kreeg, en die hoewel het terroir niet gekend was, nu geklasseerd werd tot Premier Grand Cru Classé in het nieuwe klassement van 2012.
EN PRIMEUR KORTING GELDIG TOT 1/5/2026 - LEVERING NAJAAR 2026
Over het wijnhuis Château Valandraud
Château Valandraud is het geesteskind van Jean-Luc Thunevin, die in de jaren 90 furore maakte met zijn revolutionaire aanpak als ‘garagiste’ in Saint-Émilion. Wat begon als een klein perceel in de vallei van Fongaban, groeide uit tot een Premier Grand Cru Classé wijnhuis. De wijngaarden zijn gelegen op klei-kalksteen bodems en worden met uiterste precisie beheerd. Sindsdien staat Valandraud synoniem voor gedurfde elegantie en technische precisie, onder meer door de toewijding van Jean-Luc en Murielle Andraud.
Ligging en klimaat van de regio Bordeaux
De wijngaarden liggen in het oostelijke deel van Bordeaux, nabij Saint-Émilion, een regio met een gematigd zeeklimaat. Dit klimaat zorgt voor een ideale rijping van zowel witte als rode druivenrassen. De bodems bestaan uit kalksteen, klei en zand, wat complexiteit en frisheid aan de wijnen geeft.
Druivenrassen en wijnbereiding van de 2024 Virginie de Valandraud Blanc
De 2024 vintage bestaat uit een blend van 40% Sauvignon Gris, 35% Sauvignon Blanc en 25% Sémillon:contentReference[oaicite:0]{index=0}. Deze combinatie zorgt voor een wijn met spanning, frisheid en romige textuur. De druiven werden handmatig geoogst in kleine kisten en zorgvuldig gesorteerd. Na een koude schilweking werden de druiven langzaam geperst en onderging het sap een fermentatie op lage temperatuur.
De vergisting vond plaats in houten vaten, waarvan een deel nieuw was. Dit geeft de wijn extra complexiteit en een subtiele hint van vanille en toast. De wijn werd vervolgens enkele maanden gerijpt op de lie (fijn bezinksel), wat de textuur en smaakdiepte ten goede komt.
Kleur, geur en smaak van de wijn
De kleur is helder strogeel met een lichte groene zweem. In de neus domineren tonen van citrus, gele appel, witte perzik en florale hints, afgewisseld met subtiele specerijen van de houtrijping. In de mond toont de wijn zich rijk en fris tegelijk, met een levendige zuurgraad en een romige structuur. De afdronk is mineraal en elegant, met een lange, aromatische lengte.
Wijnen van Château Valandraud online bestellen?
Deze wijn ligt opgeslagen in ons geconditioneerde Wine Warehouse. Wanneer u ervoor kiest om uw bestelling af te halen, ontvangt u vaak een aantrekkelijke korting. Deze korting ziet u direct wanneer u ‘Afhalen’ selecteert op de afrekenpagina. Wij zijn gevestigd in Dordrecht, vrijwel direct aan de A16, met ruime parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Indien beschikbaar vindt u de officiële factsheet van deze wijn in de bijlage op de productpagina. De integrale beoordelingen van wijnjournalisten zoals Parker, Suckling en Vinous zijn te lezen via de links naast de afbeelding. Deze service is gratis voor onze klanten.
Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste wijn bij uw gerecht? Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis beschikbaar voor klanten van Grandcruwijnen.
Wijn-spijs combinaties met Virginie de Valandraud Blanc
- Gegrilde zeebaars met citroen en venkel: de mineraliteit en zuren van de wijn balanceren het ziltige karakter van de vis.
- Risotto met groene asperges en Parmezaanse kaas: de romige textuur sluit mooi aan bij de zachte houtrijping van de wijn.
- Kipfilet met dragonroomsaus: de frisse zuren snijden door het vet van de saus en verlevendigen het gerecht.
- Sushi met zalm en avocado: de citrusachtige aroma’s complementeren de vettige textuur van de zalm.
- Geroosterde coquilles met beurre blanc en limoen: delicate, maar intense smaken die harmoniëren met de wijn.
- Geroosterde bloemkool met kurkuma en amandelschaafsel: een bijzondere vegetarische pairing met diepte en bite.
Beschikbaar per | 1 dec. 2026 |
---|---|
Wijnsoort | Wit |
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Wijnhuis | Chateau Valandraud |
Druif | Sauvignon Blanc, Semillon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2024 |
Drinken vanaf | 2026 |
Drinken tot | 2034 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | En Primeur |
James Suckling rating | 94 |
Vinous rating | 93 |
James Suckling
93-94
Virginie de Valandraud Bordeaux Blanc 2024
Tuesday, Apr 22, 2025
Color
White
Country
France
Region
Bordeaux
Vintage
2024
A precise, flavorful Bordeaux blanc with drive and crunch. Sliced green apples, white peaches, subtle cream and some herbs on the nose. Medium-bodied, this has good depth of flavor and bright acidity. Textural and delicious with a mineral edge in the lengthy finish.
Zekun Shuai
Senior Editor
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(90-93)
Drinking Window
2026 - 2034
From: 2024 Bordeaux En Primeur: The Razor’s Edge (Apr 2025)
The 2024 Virginie de Valandraud is a dense, potent wine. Black cherry, plum, chocolate, licorice and a good dose of new oak lend notable richness to the Virginie. Readers will find a dense, opulent Saint-Émilion. This is in line with the style of the Grand Vin in terms of its flamboyant fruit intensity.
- By Antonio Galloni on April 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Na een carrière van 12 jaar als bankbediende, daarna kruidenier en restaurateur in St. Emilion om daarna te eindigen als négociant-handelaar in wijnen, stort Jean-Luc Thunevin zich in het avontuur van Ch. Valandraud. In 1989 beslist hij om samen met zijn partner Murielle zijn eigen wijn te maken en vindt een terroir op de heuvel van Fongaban (de naam Valandraud is een samentrekking van 'Vallon' en 'Andraud', de naam van zijn partner). In 1990 had hij nog geen chais, dus droeg hij de vruchten naar de coöperatieve.
In 1991 maakten ze de wijn in een atelier van hun huis, dat ze de 'garage' noemden, een oude vinificatiekelder van de familie Bécot. Dit is hoe de term 'garagewijn' werd geboren, temeer dat de chai afgesloten was als een garage. Doordat Thunevin geen grote middelen had (hij had bijvoorbeeld geen ontrister) werden de bessen met de hand geplukt, wat toen al een goede selectie was, slechte bessen werden immers reeds geweerd. Ook pompen had hij niet, dus moest hij handmatig de bessen in de cuves gieten. Het zwaartekrachtprincipe werd hier noodgedwongen al een feit. Tenslotte had hij geen grote cuves en moest hij opnieuw noodgedwongen de malolactische gisting in kleine barriques laten gebeuren, een systeem dat nu ook veel opgang kent. Al deze toevallige factoren droegen bij tot een prachtige wijn die lovende pers kreeg, en die hoewel het terroir niet gekend was, nu geklasseerd werd tot Premier Grand Cru Classé in het nieuwe klassement van 2012.