2024 Chateau Giscours Le Rosé X Giscours

rotation

Op voorraad

6 items beschikbaar

🚚 Bestellingen geplaatst vóór 15:00 worden vandaag verzonden

Omschrijving

chevron-down

Sinds de overname in 1995 door de Nederlandse zakenman Eric Albada Jelgersma is chateau Giscours met haar fantastische terroir weer helemaal terug. Het domein bemeet ruim 80 hectare wijngaard en produceert een zeer betrouwbare, maar vooral klassieke Margaux met veel diepgang. Naast hun fameuze rode wijn maken ze in zeer kleine oplage een cabernet sauvignon gedreven rosé van een zeer hoog niveau, namelijk de Le Rosé X Giscours. Deze wijn heeft met jaargang 2018 zijn eerste levenslicht gezien.

Le Rosé x Giscours is een terroir rosé. Het imponeert met zijn lichte kleur en zijn delicate aroma's van witte bloemen. Deze kleinschalige geproduceerde wijn zal indruk maken op elke tafel, ongeacht het seizoen en is ondanks zijn korte bestaan inmiddels een nieuwe signatuurwijn geworden! Deze Le Rosé X Giscours is een 100% cabernet sauvignon, afkomstig van een perceel dat specifiek voor deze rosé geselecteerd is. De druiven worden vroeg geoogst, om frisheid en fruitige aroma's te behouden. Deze fraaie rosé van Giscours heeft een prachtig zeer lichtroze kleur met in de neus subtiele hints van framboos, aardbei en een vleugje kruiden en in de mond heeft deze Rosé een complex maar verfrissend smaakprofiel. Geen doorsnee terras rosé maar een serieuze wijn ..... en natuurlijk is deze wijn fantastisch op een terras, maar u begrijpt wat we bedoelen. Gastronomisch is dit ook een geweldige wijn - heerlijk bij spicey food zoals o.a. Thais of Aziatisch eten. Ook heerlijke bij sushi of groentegerechten met kip uit de oven.

WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor 'Afhalen' op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.

WIJN-SPIJS SUGGESTIES:

Salade met gegrilde kip, avocado en mosterddressing
De sappigheid van de kip en de romigheid van avocado vragen om een wijn met frisheid en structuur. De licht kruidige dressing wordt opgepakt door de subtiele kruidigheid in de rosé, zonder deze te overheersen.

Gegrilde zalm met groene asperges en citroen
De vette structuur van zalm vraagt om een wijn met zuren. De frisse, fruitige stijl van de rosé houdt het gerecht in balans, terwijl de asperges en citroen de elegantie van de wijn onderstrepen.

Pasta met gegrilde groenten en Parmezaanse kaas
De gegrilde smaken van paprika, courgette en aubergine sluiten goed aan bij het lichte rode fruit in de wijn. De Parmezaan voegt een hartige toets toe die goed combineert met de structuur van deze rosé.

Tartaar van tonijn met sesam en sojasaus
De umami in de tonijn en de ziltigheid van de sojasaus worden prachtig gedragen door de fruitige en minerale frisheid van de wijn. De rosé is krachtig genoeg om rauwe visgerechten te ondersteunen.

Quiche met spinazie, geitenkaas en zongedroogde tomaat
De romigheid van de geitenkaas en de hartigheid van tomaat passen goed bij de frisse zuren en florale aroma’s van de rosé. De wijn houdt het gerecht licht en elegant.

Specificaties

chevron-down
Wijnsoort Rosé
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Wijnhuis Chateau Giscours
Druif Cabernet Sauvignon
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2024
Drinken vanaf 2025
Drinken tot 2028
Alcohol % 13.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
James Suckling rating 92
Smaakprofiel Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe, Open haard

Professionele Recensies

chevron-down

James Suckling

92

Wijnhuis

chevron-down

Giscours was in een bedenkelijke staat toen Nicolas Tari het verwierf in 1954. Er volgden forse investeringen en de kwaliteit ging met sprongen vooruit. In 1995 kwam Giscours in bezit van de Nederlandse grootgrutter (supermarkten o.m. Super de Boer en Edah) Eric Albada Jelgersma die ook hier net als op zijn andere bezitting Château du Tertre zeer fors investeerde en de kwaliteit verder verhoogde door een rigoreus her-en bijplantingsprogramma. De kelders werden vergoot en nieuwe apparatuur werd aangeschaft. Vandaag de dag is Giscours weer “de grand seigneur” die het ooit was en een 3e cru waardig. Met 200 ha waarvan 80 ha wijngaard één van de grootste bezittingen in de Médoc.

Bijlagen

chevron-down