2022 Château Fleur Cardinale 'Extraordinart Edition' St. Emilion Grand Cru

Special Price 151,25 125,00 van 169,95

?

_
Verwacht eind september 2024
Cadeauverpakking mogelijk in winkelwagen
Wijnsoort Rood
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Appellatie Saint-Emillion
Wijnhuis Château Fleur Cardinale
Jaar 2022
Druif Cabernet Franc Cabernet Sauvignon Merlot
Inhoud (Alc) 1.5 ltr (14.5%)
Drink venster 2025 - 2050
Beschikbaar per 30 sep. 2024
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

EN PRIMEUR KORTING GELDIG TOT 25/09/2024. LEVERING EIND SEPTEMBER 2024

Château Fleur Cardinale 2022 "Extraordinary Edition" St. Emilion Grand Cru Magnum: Exclusieve Release

Ontdek de nieuwste release van de Château Fleur Cardinale 2022 "Extraordinary Edition" St. Emilion Grand Cru Magnum bij Grandcruwijnen. Deze exclusieve wijn biedt een unieke blend van 75% Merlot, 20% Cabernet Franc en 5% Cabernet Sauvignon voor een buitengewone smaakervaring. 

Verfijnd Vakmanschap, Geïnspireerd door Jules Verne

Het vakmanschap van zowel de kist als de magnum is adembenemend, met subtiele verwijzingen naar de werken van Jules Verne. Elk detail op de etiketten brengt een eerbetoon aan de verbeeldingskracht van deze iconische schrijver, waardoor een romantische setting ontstaat die uitnodigt tot een avontuurlijke reis door de wereld van Château Fleur Cardinale.

Het Concept van Château Fleur Cardinale 2022 "Extraordinary Edition" St. Emilion Grand Cru

Met de Exceptional Edition nodigt Château Fleur Cardinale uit om te verkennen. Ver van bekend terrein viert deze vijfde en voorlaatste editie van de verzamelaarsserie het oogstjaar 2022 en de odyssee die eraan ten grondslag ligt. Om deze uitzonderlijke wijn verder te verheffen, leent het inspiratie van Jules Verne, de vruchtbare auteur en creatieve genie, en de verbeelding van zijn verhalen die zich afspelen aan de uiterste randen van de wereld en de grenzen van kennis.

In de wijngaard was 2022 als een spannende roman, het verhaal van een toegewijde man die geconfronteerd wordt met een onstuimige en soms stormachtige natuur. Hij observeerde het aandachtig, om beter te kunnen reageren op zijn paroxysmale aanvallen, die van een jaar met ongekende klimatologische omstandigheden die afwisselden tussen extreme kou en ongelooflijke hitte. Door zijn extremen bood deze vintage de wijnstok en de wijnbouwer de omstandigheden om nieuwe paden te bedenken. Door de grenzen van kennis te verleggen en zich aan te passen aan de behoeften van de wijnstok, slaagde de mens erin om van 2022 een geweldige nectar te maken, die al verbazingwekkend was bij het proeven van zijn eerste sap.

Het label van de Cardinale Extraordinary Edition

Het etiket van de Exceptional Edition magnums komt tot leven door een veelheid aan details, met verwijzingen naar de belangrijkste werken van Jules Verne. Met een paar subtiele streken wordt de helm van de ridder een duikershelm. Symbolen van het emblematische Twintigduizend mijlen onder zee, samen met de octopus, nemen een ereplaats in het hart van het wapenschild in. Aan weerszijden van dit lichte, centrale motief, stijgt de heteluchtballon in Vijf weken in een luchtballon omhoog om de stam van Kiouni te strelen, de olifant bereden door Phileas Fogg in De reis om de wereld in tachtig dagen. Gigantisme ontmoet exotisme, met het verschijnen van pterodactylen en ongelooflijk gevormde paddenstoelen rechtstreeks uit de diepten van Reis naar het middelpunt van de aarde. De gereedschappen van de avonturier en schrijver, een telescoop en inktpotten, geven de laatste hand aan dit beeld vol beeldspraak.

Proefnotities van Château Fleur Cardinale 2022 "Extraordinary Edition"

PROEFCOMMENTAAR VAN CHATEAU FLEUR CARDINALE 2022 Van de diepste diepten tot de hoogste sferen, zoals het werk van Jules Verne, biedt het gehemelte van Château Fleur Cardinale 2022 een multidimensionaal universum van mogelijkheden. Opmerkelijk gestructureerd, precies en rijk aan zijn ontelbare subtiliteiten, is de stijl van het oogstjaar 2022 vergelijkbaar met de geslepen en vruchtbare pen van de beroemde romanschrijver. Net zoals het boek de eeuwen doorkruist, zal de tijd zijn werk doen voor deze langdurige groei en de energie verheffen die zijn vintage heeft gemarkeerd.

WEETJE: In de tab 'Bijlagen' vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor 'Afhalen' op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.

Vineyard for 2022 Château Fleur Cardinale 'Extraordinart Edition' St. Emilion Grand Cru

Voormalige eigenaren van het porseleinbedrijf Haviland in Limoges, Dominique en Florence Decoster kochten Château Fleur Cardinale in 2001. Met de hulp van het bestaande team slaagden ze er in 2006 in om voor het landgoed promotie te maken naar de rang van Grand Cru Classé. In 2012 trad hun schoondochter Caroline toe tot de onderneming. Ludovic, hun oudste zoon, vervolledigde het team in 2015. De reis die als koppel begon, ging nu als gezin verder.

Het wijndomein is gelegen op een van de hoogste punten van het klei-kalksteenplateau van Saint-Etienne-de-Lisse langs de nok van de noordelijke helling. Het strekt zich uit over 23,5 hectare (58 acres) en bestaat uit een breed scala aan bodem- en ondergrondsoorten met een groot wijnbouwpotentieel. De 64 percelen die deel uitmaken van het landgoed genieten van alle blootstellingen, evenals een gevarieerde topografie. De druivensamenstelling van de wijngaard wordt grotendeels gedomineerd door Merlot (76%), gevolgd door Cabernet Franc (20%) en Cabernet Sauvignon (4%).

Al vele jaren zet het landgoed zich volledig in voor milieuvriendelijke omschakeling van de wijnbouw en heeft het tegelijkertijd tal van acties ondernomen ten gunste van het behoud van de biodiversiteit dus geen chemische onkruidbestrijdingen voeren een insecticidenvrij beleid.

Onkruid en bloemen tussen rijen herstellen de voedingselementen van de wijnstokken. Deze praktijk maakt het mogelijk om aarderosie te beperken en bodems te verdichten, terwijl hun porositeit en draagvermogen worden verbeterd. Door een toevluchtsoord en een voedselbron te bieden, bevordert dit de ontwikkeling van macrofauna (regenwormen) en microfauna (bacteriën en schimmels). Het landgoed omvat ook permanent, natuurlijk braakland, dat een echt ecologisch reservoir is, ongestoord door de mens, en waarin de natuur erin is geslaagd haar rechten terug te winnen.

De vatenkamer, gerenoveerd in 2019, maakt het mogelijk om de vinificatie per perceel uit te voeren, waardoor de individuele expressie van elk terroir zorgvuldig kan worden bewaakt. Het bevat temperatuurgecontroleerde tronco-conische roestvrijstalen vaten van vloer tot plafond, waardoor een grotere precisie kan worden verkregen bij het beheren van temperaturen en afzuigpotentieel.

De verschillende partijen (combinaties van druivenras en grondsoort) worden afzonderlijk gerijpt in nieuwe Franse eikenhouten vaten voor een periode van 12 tot 14 maanden. De stijl van elk van de tien kuiperijen zijn afgestemd op het karakter van elk perceel, zodat het specifieke profiel van elk perceel perfect tot het einde van het verouderingsproces zichtbaar is. Tegelijkertijd wordt ongeveer 10% van de productie microgevinifieerd in twintig vaten van 500 liter in een speciale kelder. Elk van deze vaten is uitgerust met een ingenieus onafhankelijk temperatuurregelapparaat dat een zeer nauwkeurig temperatuurbeheer garandeert. Deze microvinificatie geeft een extra dimensie aan de wijn waardoor hij een intense fruitsmaak krijgt. Ten slotte zijn 750 liter amforen gereserveerd voor het rijpen van wijn van oude Merlot- en oude Cabernet Franc-percelen. Deze specifieke veroudering verbetert het fruitkarakter en de lengte van de smaak in de uiteindelijke blend.

Meer informatie
Beschikbaar per 30 sep. 2024
Wijnsoort Rood
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Appellatie Saint-Emillion
Wijnhuis Château Fleur Cardinale
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2022
Drinken vanaf 2025
Drinken tot 2050
Alcohol % 14.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 1.5 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Aanbieding En Primeur
Parker rating 92
James Suckling rating 96
Smaakprofiel Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rijk, Rood fruit, Tannines
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe, Open haard
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2022 Château Fleur Cardinale 'Extraordinart Edition' St. Emilion Grand Cru
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

10.04.2024

2021 Venus la Universal Dido Blanc BIO

"Heerlijke wijn. Mooi puur sap. " Ernst

Bekijk product recensie