2020 Hispano Suizas Bassus Finca Casilla Herrera


Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2023 - 2032 |
Beschikbaar per | 27 sep. 2024 |
- Koop 6 voor 29,95 24,75 en bespaar 9%
Omschrijving
De Bassus Finca Casilla Herrera is een fraaie rode wijn uit de D.O.P. Valencia. Deze wijn is een blend van Bobal, Petit Verdot, Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz & Cabernet Franc. De wijngaarden hebben een bodem van krijtachtige kleigronden en het klimaat is continentaal met mediterrane invloeden. Ze liggen op een hoogte van een paar honderd meter en er is een goed verschil tussen dag en nacht
In het glas heeft de Bassus Finca Casilla Herrera een intense kersenrode kleur met in de neus complexe aroma's met nadruk op de rode fruitaroma's verpakt in balsamico, vanille, zuivel chocolade, hazelnoot en een elegant einde van geroosterd hout. Zijdezacht en sappig in de mond, rood fruit (pruimen) met een geroosterd/getoast mondeinde en erg lange afdronk. Dit is een moderne rode wijn uit Valencia en Hispano Suizas is hier zeker de trendsetter in. Meer focus op elegantie, fruit en voldoende frisheid en minder op het zware hout.
Serveer op 18°C. - Licht bezinksel kan aanwezig zijn en is natuurlijk, omdat ze deze wijn maken met zo min mogelijk filtratie om de kwaliteit te maximaliseren.
WIJNBEREIDING
Ze selecteren de beste druiven van laagrenderende wijnstokken uit eigen wijngaarden, met slechts 4.000 planten per hectare. De druiven worden verzameld in speciale dozen, elk met een gewicht van 15 kg. Ze oogsten uitsluitend in de hele vroege ochtend om de druiven op een optimale temperatuur te houden totdat ze de wijnmakerij bereiken. Eenmaal daar worden de volle dozen gedurende 3 dagen opgeslagen in koelruimtes bij een temperatuur van -10°C. Ze selecteren doos voor doos en gaan over tot het ontstelen en macereren in nieuwe Amerikaanse eikenhouten vaten van 400 liter, waarvan we een deel van de bodem hebben verwijderd.
Ze plaatsen een roestvrijstalen koelsysteem in elk vat om de druiven gedurende 4 dagen bij 8°C koud te laten weken. Dagelijks onderdrukken ze het druivenresidu handmatig in de eiken vaten en zodra de fermentatie is begonnen, stoppen ze het koelwater voor de eigen vergisting in het vat, die bij een maximale temperatuur van 26°C plaatsvindt.
Na 12 dagen brengen ze de druiven over in een pneumatische pers om ze voorzichtig te persen bij een druk van maximaal 0,5 bar. De ontwikkeling van de verschillende druivensoorten vindt afzonderlijk plaats en vervolgens wordt de uiteindelijke blend minimaal 20 maanden gerijpt in Amerikaanse eiken vaten en 300 liter Franse eiken vaten van het type Allier, waarna het licht gefilterd wordt voor het bottelen.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Beschikbaar per | 27 sep. 2024 |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Spanje |
Regio | Valencia |
Wijnhuis | Hispano Suizas |
Druif | Bobal, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
James Suckling rating | 92 |
Recensies
Bijlagen

