2020 Hispano Suizas Bassus Finca Casilla Herrera

Wijnsoort | |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | , , , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2023 - 2032 |
- Koop 6 voor 29,95 24,75 en bespaar 9%
Op voorraad
11 items beschikbaar
Omschrijving
De Bassus Finca Casilla Herrera is een fraaie rode wijn uit de D.O.P. Valencia. Deze wijn is een blend van Bobal, Petit Verdot, Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz & Cabernet Franc. De wijngaarden hebben een bodem van krijtachtige kleigronden en het klimaat is continentaal met mediterrane invloeden. Ze liggen op een hoogte van een paar honderd meter en er is een goed verschil tussen dag en nacht
In het glas heeft de Bassus Finca Casilla Herrera een intense kersenrode kleur met in de neus complexe aroma's met nadruk op de rode fruitaroma's verpakt in balsamico, vanille, zuivel chocolade, hazelnoot en een elegant einde van geroosterd hout. Zijdezacht en sappig in de mond, rood fruit (pruimen) met een geroosterd/getoast mondeinde en erg lange afdronk. Dit is een moderne rode wijn uit Valencia en Hispano Suizas is hier zeker de trendsetter in. Meer focus op elegantie, fruit en voldoende frisheid en minder op het zware hout.
Serveer op 18°C. - Licht bezinksel kan aanwezig zijn en is natuurlijk, omdat ze deze wijn maken met zo min mogelijk filtratie om de kwaliteit te maximaliseren.
WIJNBEREIDING
Ze selecteren de beste druiven van laagrenderende wijnstokken uit eigen wijngaarden, met slechts 4.000 planten per hectare. De druiven worden verzameld in speciale dozen, elk met een gewicht van 15 kg. Ze oogsten uitsluitend in de hele vroege ochtend om de druiven op een optimale temperatuur te houden totdat ze de wijnmakerij bereiken. Eenmaal daar worden de volle dozen gedurende 3 dagen opgeslagen in koelruimtes bij een temperatuur van -10°C. Ze selecteren doos voor doos en gaan over tot het ontstelen en macereren in nieuwe Amerikaanse eikenhouten vaten van 400 liter, waarvan we een deel van de bodem hebben verwijderd.
Ze plaatsen een roestvrijstalen koelsysteem in elk vat om de druiven gedurende 4 dagen bij 8°C koud te laten weken. Dagelijks onderdrukken ze het druivenresidu handmatig in de eiken vaten en zodra de fermentatie is begonnen, stoppen ze het koelwater voor de eigen vergisting in het vat, die bij een maximale temperatuur van 26°C plaatsvindt.
Na 12 dagen brengen ze de druiven over in een pneumatische pers om ze voorzichtig te persen bij een druk van maximaal 0,5 bar. De ontwikkeling van de verschillende druivensoorten vindt afzonderlijk plaats en vervolgens wordt de uiteindelijke blend minimaal 20 maanden gerijpt in Amerikaanse eiken vaten en 300 liter Franse eiken vaten van het type Allier, waarna het licht gefilterd wordt voor het bottelen.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Valencia |
Wijnhuis | Hispano Suizas |
Druif | Bobal, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
James Suckling rating | 92 |
Professionele Recensies
James Suckling
Bodegas Hispano+Suizas Valencia Finca Casilla Herrera Bassus 2020
Monday, July 8, 2024
CountrySpain
RegionValencia
Vintage2020
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
92
A pretty modern Valencia red with plenty of sweet spices, hazelnuts, chocolate, rich red plums and berries. Full-bodied and juicy, with plummy fruit and a long, succulent finish. Fine-grained tannins. Drink now or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
97/100
94/100
ABC 2019 wine guide
97/100
SEVI 2019 wine guide
95/100
Wine Up 2019 wine guide
92/100
El PaÃs 2019 wine yearbook
92/100
PeñÃn 2019 wine guide
93/100
Intervinos 2019 wine guide
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
De naam "Hispano Suizas" is een combinatie van "Hispano", verwijzend naar Spanje, en "Suizas", het Spaanse woord voor Zwitserland. Deze naam verwijst naar de samenwerking tussen de Spaanse oprichter, Damián Mateu, en de Zwitserse ingenieur, Marc Birkigt.
De geschiedenis van het wijnhuis Hispano Suizas
Hispano Suizas werd opgericht in 2006 door drie gepassioneerde wijnmakers met een gedeelde visie om een wijnhuis van wereldklasse te creëren. Pablo Ossorio, Rafael Navarro en Marc Grin werden samengebracht door hun gezamenlijke passie voor wijn en hun wens om innovaties in de wijnbouw door te voeren. Met hun jarenlange ervaring in zowel nationale als internationale wijnmarkten, hebben ze Hispano Suizas omgevormd tot een wijnhuis dat in korte tijd aanzienlijke erkenning heeft gekregen. Het wijnhuis is bekroond met talloze prijzen en is geliefd bij wijnliefhebbers over de hele wereld.
Hun doel: Hoge kwaliteitswijn produceren en deze toegankelijk maken voor het groeiende aantal van wijnliefhebbers. Dit vereist dagelijkse zorg en aandacht voor de beste manier om de beste wijn te produceren. Ze zijn heel voorzichtig en geduldig geweest tijdens de productie, wetende dat de juiste combinatie een verschrikkelijk mooi resultaat kan leveren. Het doel is ambitieus; om meesterlijke wijn te produceren en deze toegankelijk te maken voor de consument zijn meestal twee conflicterende instellingen.
De regio waar Hispano Suizas zich bevindt
Hispano Suizas is gelegen in de regio Utiel-Requena, Valencia. Eén van de belangrijkste wijngebieden van Spanje. Deze regio ligt in de autonome gemeenschap Valencia en geniet van een ideaal klimaat voor wijnbouw. Met warme zomers en koele nachten biedt het gebied de perfecte omstandigheden voor de ontwikkeling van complexe en smaakvolle wijnen. De kalkrijke bodem en de hoogte van de wijngaarden dragen bij aan de unieke smaakprofielen van de wijnen die hier worden geproduceerd.
Wijnbouw bij Hispano Suizas
Hispano Suizas combineert moderne technieken met eeuwenoude methoden om een hoogwaardige kwaliteit te garanderen. De wijnen groeien op een gebied ter grootte van 61 ha, waarvan 46 ha om het wijnhuis heen ligt en de overige 15 ha maar 500 meter verwijderd is van de rest. De wijngaarden worden met grote zorg onderhouden en er wordt gestreefd naar duurzame wijnbouwpraktijken. De druiven worden met de hand geplukt om alleen de beste kwaliteit te selecteren. Door het hele proces, van het telen van de druiven tot de botteling van de wijn, wordt met precisie gewerkt om een constante kwaliteit te waarborgen.
Welke druivensoorten worden er gebruikt?
Hispano Suizas maakt gebruik van een verscheidenheid aan druivensoorten, zowel lokale als internationale variëteiten. Enkele van de belangrijkste druiven die gebruikt worden zijn Bobal, een typische druif uit de regio die zorgt voor wijnen met een diepe kleur en robuuste smaak, en Tempranillo, bekend om zijn veelzijdigheid en verfijning. Daarnaast worden ook druiven zoals Cabernet Sauvignon en Pinot Noir geteeld om unieke blends en single varietals te creëren. Voor de witte wijnen worden onder andere Sauvignon Blanc en Chardonnay gebruikt, die zorgen voor frisse en aromatische resultaten.
Er groeien ongeveer 4000 wijnstokken per hectare wat het wijnbedrijf toelaat om op een zeer preciese wijze te werk te gaan om de beste kwaliteit van druiven te kunnen groeien en oogsten. De productie is slechts 2kg per wijnstok. Doordat ze zoveel verschillende druiven groeien duurt de oogst bijna 3 maanden, het begint met de cava in Augustus en het eindigt met de rode wijnen in Oktober.
Wijnen van Hispano Suizas online bestellen?
Wilt u de wijnen van Hispano Suizas zelf ervaren? Bij Grandcruwijnen kunt u eenvoudig online bestellen. De wijnen worden bewaard in ons geconditioneerde Wine Warehouse om optimale kwaliteit te garanderen. Bovendien ontvangt u vaak een mooie korting als u kiest voor het afhalen van uw bestelling. U ziet deze korting direct wanneer u op de afrekenpagina ‘Afhalen’ selecteert. Bezoek onze website en ontdek het uitgebreide assortiment van Hispano Suizas.
De Bassus Finca Casilla Herrera is een fraaie rode wijn uit de D.O.P. Valencia. Deze wijn is een blend van Bobal, Petit Verdot, Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz & Cabernet Franc. De wijngaarden hebben een bodem van krijtachtige kleigronden en het klimaat is continentaal met mediterrane invloeden. Ze liggen op een hoogte van een paar honderd meter en er is een goed verschil tussen dag en nacht
In het glas heeft de Bassus Finca Casilla Herrera een intense kersenrode kleur met in de neus complexe aroma's met nadruk op de rode fruitaroma's verpakt in balsamico, vanille, zuivel chocolade, hazelnoot en een elegant einde van geroosterd hout. Zijdezacht en sappig in de mond, rood fruit (pruimen) met een geroosterd/getoast mondeinde en erg lange afdronk. Dit is een moderne rode wijn uit Valencia en Hispano Suizas is hier zeker de trendsetter in. Meer focus op elegantie, fruit en voldoende frisheid en minder op het zware hout.
Serveer op 18°C. - Licht bezinksel kan aanwezig zijn en is natuurlijk, omdat ze deze wijn maken met zo min mogelijk filtratie om de kwaliteit te maximaliseren.
WIJNBEREIDING
Ze selecteren de beste druiven van laagrenderende wijnstokken uit eigen wijngaarden, met slechts 4.000 planten per hectare. De druiven worden verzameld in speciale dozen, elk met een gewicht van 15 kg. Ze oogsten uitsluitend in de hele vroege ochtend om de druiven op een optimale temperatuur te houden totdat ze de wijnmakerij bereiken. Eenmaal daar worden de volle dozen gedurende 3 dagen opgeslagen in koelruimtes bij een temperatuur van -10°C. Ze selecteren doos voor doos en gaan over tot het ontstelen en macereren in nieuwe Amerikaanse eikenhouten vaten van 400 liter, waarvan we een deel van de bodem hebben verwijderd.
Ze plaatsen een roestvrijstalen koelsysteem in elk vat om de druiven gedurende 4 dagen bij 8°C koud te laten weken. Dagelijks onderdrukken ze het druivenresidu handmatig in de eiken vaten en zodra de fermentatie is begonnen, stoppen ze het koelwater voor de eigen vergisting in het vat, die bij een maximale temperatuur van 26°C plaatsvindt.
Na 12 dagen brengen ze de druiven over in een pneumatische pers om ze voorzichtig te persen bij een druk van maximaal 0,5 bar. De ontwikkeling van de verschillende druivensoorten vindt afzonderlijk plaats en vervolgens wordt de uiteindelijke blend minimaal 20 maanden gerijpt in Amerikaanse eiken vaten en 300 liter Franse eiken vaten van het type Allier, waarna het licht gefilterd wordt voor het bottelen.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Valencia |
Wijnhuis | Hispano Suizas |
Druif | Bobal, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
James Suckling rating | 92 |
James Suckling
Bodegas Hispano+Suizas Valencia Finca Casilla Herrera Bassus 2020
Monday, July 8, 2024
CountrySpain
RegionValencia
Vintage2020
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
92
A pretty modern Valencia red with plenty of sweet spices, hazelnuts, chocolate, rich red plums and berries. Full-bodied and juicy, with plummy fruit and a long, succulent finish. Fine-grained tannins. Drink now or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
97/100
94/100
ABC 2019 wine guide
97/100
SEVI 2019 wine guide
95/100
Wine Up 2019 wine guide
92/100
El PaÃs 2019 wine yearbook
92/100
PeñÃn 2019 wine guide
93/100
Intervinos 2019 wine guide
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
De naam "Hispano Suizas" is een combinatie van "Hispano", verwijzend naar Spanje, en "Suizas", het Spaanse woord voor Zwitserland. Deze naam verwijst naar de samenwerking tussen de Spaanse oprichter, Damián Mateu, en de Zwitserse ingenieur, Marc Birkigt.
De geschiedenis van het wijnhuis Hispano Suizas
Hispano Suizas werd opgericht in 2006 door drie gepassioneerde wijnmakers met een gedeelde visie om een wijnhuis van wereldklasse te creëren. Pablo Ossorio, Rafael Navarro en Marc Grin werden samengebracht door hun gezamenlijke passie voor wijn en hun wens om innovaties in de wijnbouw door te voeren. Met hun jarenlange ervaring in zowel nationale als internationale wijnmarkten, hebben ze Hispano Suizas omgevormd tot een wijnhuis dat in korte tijd aanzienlijke erkenning heeft gekregen. Het wijnhuis is bekroond met talloze prijzen en is geliefd bij wijnliefhebbers over de hele wereld.
Hun doel: Hoge kwaliteitswijn produceren en deze toegankelijk maken voor het groeiende aantal van wijnliefhebbers. Dit vereist dagelijkse zorg en aandacht voor de beste manier om de beste wijn te produceren. Ze zijn heel voorzichtig en geduldig geweest tijdens de productie, wetende dat de juiste combinatie een verschrikkelijk mooi resultaat kan leveren. Het doel is ambitieus; om meesterlijke wijn te produceren en deze toegankelijk te maken voor de consument zijn meestal twee conflicterende instellingen.
De regio waar Hispano Suizas zich bevindt
Hispano Suizas is gelegen in de regio Utiel-Requena, Valencia. Eén van de belangrijkste wijngebieden van Spanje. Deze regio ligt in de autonome gemeenschap Valencia en geniet van een ideaal klimaat voor wijnbouw. Met warme zomers en koele nachten biedt het gebied de perfecte omstandigheden voor de ontwikkeling van complexe en smaakvolle wijnen. De kalkrijke bodem en de hoogte van de wijngaarden dragen bij aan de unieke smaakprofielen van de wijnen die hier worden geproduceerd.
Wijnbouw bij Hispano Suizas
Hispano Suizas combineert moderne technieken met eeuwenoude methoden om een hoogwaardige kwaliteit te garanderen. De wijnen groeien op een gebied ter grootte van 61 ha, waarvan 46 ha om het wijnhuis heen ligt en de overige 15 ha maar 500 meter verwijderd is van de rest. De wijngaarden worden met grote zorg onderhouden en er wordt gestreefd naar duurzame wijnbouwpraktijken. De druiven worden met de hand geplukt om alleen de beste kwaliteit te selecteren. Door het hele proces, van het telen van de druiven tot de botteling van de wijn, wordt met precisie gewerkt om een constante kwaliteit te waarborgen.
Welke druivensoorten worden er gebruikt?
Hispano Suizas maakt gebruik van een verscheidenheid aan druivensoorten, zowel lokale als internationale variëteiten. Enkele van de belangrijkste druiven die gebruikt worden zijn Bobal, een typische druif uit de regio die zorgt voor wijnen met een diepe kleur en robuuste smaak, en Tempranillo, bekend om zijn veelzijdigheid en verfijning. Daarnaast worden ook druiven zoals Cabernet Sauvignon en Pinot Noir geteeld om unieke blends en single varietals te creëren. Voor de witte wijnen worden onder andere Sauvignon Blanc en Chardonnay gebruikt, die zorgen voor frisse en aromatische resultaten.
Er groeien ongeveer 4000 wijnstokken per hectare wat het wijnbedrijf toelaat om op een zeer preciese wijze te werk te gaan om de beste kwaliteit van druiven te kunnen groeien en oogsten. De productie is slechts 2kg per wijnstok. Doordat ze zoveel verschillende druiven groeien duurt de oogst bijna 3 maanden, het begint met de cava in Augustus en het eindigt met de rode wijnen in Oktober.
Wijnen van Hispano Suizas online bestellen?
Wilt u de wijnen van Hispano Suizas zelf ervaren? Bij Grandcruwijnen kunt u eenvoudig online bestellen. De wijnen worden bewaard in ons geconditioneerde Wine Warehouse om optimale kwaliteit te garanderen. Bovendien ontvangt u vaak een mooie korting als u kiest voor het afhalen van uw bestelling. U ziet deze korting direct wanneer u op de afrekenpagina ‘Afhalen’ selecteert. Bezoek onze website en ontdek het uitgebreide assortiment van Hispano Suizas.