2020 Hispano Suizas Bassus Finca Casilla Herrera

rotation
  • Koop 6 voor 29,95 24,75 en bespaar 9%

Op voorraad

11 items beschikbaar

🚚 Bestellingen geplaatst vóór 17:00 worden vandaag verzonden

Omschrijving

chevron-down

De Bassus Finca Casilla Herrera is een fraaie rode wijn uit de  D.O.P. Valencia. Deze wijn is een blend van Bobal, Petit Verdot, Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz & Cabernet Franc. De wijngaarden hebben een bodem van krijtachtige kleigronden en het klimaat is continentaal met mediterrane invloeden. Ze liggen op een hoogte van een paar honderd meter en er is een goed verschil tussen dag en nacht

In het glas heeft de Bassus Finca Casilla Herrera een intense kersenrode kleur met in de neus complexe aroma's met nadruk op de rode fruitaroma's verpakt in balsamico, vanille, zuivel chocolade, hazelnoot en een elegant einde van geroosterd hout. Zijdezacht en sappig in de mond, rood fruit (pruimen) met een geroosterd/getoast mondeinde en erg lange afdronk. Dit is een moderne rode wijn uit Valencia en Hispano Suizas is hier zeker de trendsetter in. Meer focus op elegantie, fruit en voldoende frisheid en minder op het zware hout. 

Serveer op 18°C. - Licht bezinksel kan aanwezig zijn en is natuurlijk, omdat ze deze wijn maken met zo min mogelijk filtratie om de kwaliteit te maximaliseren.

WIJNBEREIDING

Ze selecteren de beste druiven van laagrenderende wijnstokken uit eigen wijngaarden, met slechts 4.000 planten per hectare. De druiven worden verzameld in speciale dozen, elk met een gewicht van 15 kg. Ze oogsten uitsluitend in de hele vroege ochtend om de druiven op een optimale temperatuur te houden totdat ze de wijnmakerij bereiken. Eenmaal daar worden de volle dozen gedurende 3 dagen opgeslagen in koelruimtes bij een temperatuur van -10°C. Ze selecteren doos voor doos en gaan over tot het ontstelen en macereren in nieuwe Amerikaanse eikenhouten vaten van 400 liter, waarvan we een deel van de bodem hebben verwijderd.

Ze plaatsen een roestvrijstalen koelsysteem in elk vat om de druiven gedurende 4 dagen bij 8°C koud te laten weken. Dagelijks onderdrukken ze het druivenresidu handmatig in de eiken vaten en zodra de fermentatie is begonnen, stoppen ze het koelwater voor de eigen vergisting in het vat, die bij een maximale temperatuur van 26°C plaatsvindt.

Na 12 dagen brengen ze de druiven over in een pneumatische pers om ze voorzichtig te persen bij een druk van maximaal 0,5 bar. De ontwikkeling van de verschillende druivensoorten vindt afzonderlijk plaats en vervolgens wordt de uiteindelijke blend minimaal 20 maanden gerijpt in Amerikaanse eiken vaten en 300 liter Franse eiken vaten van het type Allier, waarna het licht gefilterd wordt voor het bottelen.

WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.

Specificaties

chevron-down
Wijnsoort Rood
Land Spanje
Regio Valencia
Wijnhuis Hispano Suizas
Druif Bobal, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Syrah-Shiraz
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2020
Drinken vanaf 2023
Drinken tot 2032
Alcohol % 14
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Aanbieding Staffelkorting
James Suckling rating 92

Professionele Recensies

chevron-down

James Suckling

92

97/100

R

Wijnhuis

chevron-down

De naam "Hispano Suizas" is een combinatie van "Hispano", verwijzend naar Spanje, en "Suizas", het Spaanse woord voor Zwitserland. Deze naam verwijst naar de samenwerking tussen de Spaanse oprichter, Damián Mateu, en de Zwitserse ingenieur, Marc Birkigt.

De geschiedenis van het wijnhuis Hispano Suizas

Hispano Suizas werd opgericht in 2006 door drie gepassioneerde wijnmakers met een gedeelde visie om een wijnhuis van wereldklasse te creëren. Pablo Ossorio, Rafael Navarro en Marc Grin werden samengebracht door hun gezamenlijke passie voor wijn en hun wens om innovaties in de wijnbouw door te voeren. Met hun jarenlange ervaring in zowel nationale als internationale wijnmarkten, hebben ze Hispano Suizas omgevormd tot een wijnhuis dat in korte tijd aanzienlijke erkenning heeft gekregen. Het wijnhuis is bekroond met talloze prijzen en is geliefd bij wijnliefhebbers over de hele wereld.

Hun doel: Hoge kwaliteitswijn produceren en deze toegankelijk maken voor het groeiende aantal van wijnliefhebbers. Dit vereist dagelijkse zorg en aandacht voor de beste manier om de beste wijn te produceren. Ze zijn heel voorzichtig en geduldig geweest tijdens de productie, wetende dat de juiste combinatie een verschrikkelijk mooi resultaat kan leveren. Het doel is ambitieus; om meesterlijke wijn te produceren en deze toegankelijk te maken voor de consument zijn meestal twee conflicterende instellingen. 

De regio waar Hispano Suizas zich bevindt

Hispano Suizas is gelegen in de regio Utiel-Requena, Valencia. Eén van de belangrijkste wijngebieden van Spanje. Deze regio ligt in de autonome gemeenschap Valencia en geniet van een ideaal klimaat voor wijnbouw. Met warme zomers en koele nachten biedt het gebied de perfecte omstandigheden voor de ontwikkeling van complexe en smaakvolle wijnen. De kalkrijke bodem en de hoogte van de wijngaarden dragen bij aan de unieke smaakprofielen van de wijnen die hier worden geproduceerd.

Wijnbouw bij Hispano Suizas

Hispano Suizas combineert moderne technieken met eeuwenoude methoden om een hoogwaardige kwaliteit te garanderen. De wijnen groeien op een gebied ter grootte van 61 ha, waarvan 46 ha om het wijnhuis heen ligt en de overige 15 ha maar 500 meter verwijderd is van de rest. De wijngaarden worden met grote zorg onderhouden en er wordt gestreefd naar duurzame wijnbouwpraktijken. De druiven worden met de hand geplukt om alleen de beste kwaliteit te selecteren. Door het hele proces, van het telen van de druiven tot de botteling van de wijn, wordt met precisie gewerkt om een constante kwaliteit te waarborgen.

Welke druivensoorten worden er gebruikt?

Hispano Suizas maakt gebruik van een verscheidenheid aan druivensoorten, zowel lokale als internationale variëteiten. Enkele van de belangrijkste druiven die gebruikt worden zijn Bobal, een typische druif uit de regio die zorgt voor wijnen met een diepe kleur en robuuste smaak, en Tempranillo, bekend om zijn veelzijdigheid en verfijning. Daarnaast worden ook druiven zoals Cabernet Sauvignon en Pinot Noir geteeld om unieke blends en single varietals te creëren. Voor de witte wijnen worden onder andere Sauvignon Blanc en Chardonnay gebruikt, die zorgen voor frisse en aromatische resultaten.

Er groeien ongeveer 4000 wijnstokken per hectare wat het wijnbedrijf toelaat om op een zeer preciese wijze te werk te gaan om de beste kwaliteit van druiven te kunnen groeien en oogsten. De productie is slechts 2kg per wijnstok. Doordat ze zoveel verschillende druiven groeien duurt de oogst bijna 3 maanden, het begint met de cava in Augustus en het eindigt met de rode wijnen in Oktober.

Wijnen van Hispano Suizas online bestellen?

Wilt u de wijnen van Hispano Suizas zelf ervaren? Bij Grandcruwijnen kunt u eenvoudig online bestellen. De wijnen worden bewaard in ons geconditioneerde Wine Warehouse om optimale kwaliteit te garanderen. Bovendien ontvangt u vaak een mooie korting als u kiest voor het afhalen van uw bestelling. U ziet deze korting direct wanneer u op de afrekenpagina ‘Afhalen’ selecteert. Bezoek onze website en ontdek het uitgebreide assortiment van Hispano Suizas.

Bijlagen

chevron-down