2019 Hispano Suizas Quod Superius

Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Utiel Requena |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2024 - 2032 |
Beschikbaar per | 27 sep. 2024 |
- Koop 6 voor 52,25 43,18 en bespaar 7%
Omschrijving
De Quod Superius is een blend van bobal, syrah, merlot en cabernet franc. uit de D.O.P. Utiel-Requena komende van wijngaarden op een kalk platau. Het klimaat is continentaal met mediterrane invloeden. De wijngaarden liggen op een hoogte van een paar honderd meter en er is een goed verschil tussen dag en nacht
In het glas is dit topmodel van Hispano Suizas Intens dieprood. In de neus heeft de Quod Superius krachtige en elegant aroma's van zwart fruit, koffie, muntchocolade, gegrilde kruiden en zwarte bonen en dit alles in zeer goed geïntegreerd hout dat complexiteit geeft en onderscheid aan de wijn geeft. In de mond heeft het zijdeachtige toetsen, glijdend door de mond met dichtheid, waarbij de rijpe, fijne tannines met eikenhout opvalt. Verrassend fris maar geconcentreerd. Zeer lange en harmonieuze afdronk.
Serveer op 18°C. - Licht bezinksel kan aanwezig zijn en is natuurlijk, omdat ze deze wijn maken met zo min mogelijk filtratie om de kwaliteit te maximaliseren. Perfect bij kaas, vis, vlees en aanrader is bij paddenstoelen.
WIJNBEREIDING
Ze plukken de beste druiven van laagproductieve wijnstokken uit onze eigen wijngaard. De druiven worden verzameld in speciale dozen, elk met een gewicht van 15 kg. We oogsten alleen 's ochtends om de druiven op een optimale temperatuur te houden totdat ze de wijnmakerij bereiken. Eenmaal bij de wijnmakerij worden de volle dozen 3 dagen in koelcellen geplaatst bij een temperatuur van -10 °C.
Ze selecteren de druiven doos voor doos, waarna we ze ontstelen en in nieuwe Amerikaanse eikenhouten vaten doen, elk met een capaciteit van 400 liter, waar we eerder de bovenkant van het vat van hebben verwijderd.
In elk vat wordt een roestvrijstalen paneel geplaatst met gekoeld water dat erdoorheen stroomt om de druiven 4 dagen lang koud te laten macereren bij 8 °C. Elke dag dompelen we handmatig de dop, de massa druivenschillen, vat voor vat onder en zodra de fermentatie begint, zetten we het gekoelde water uit. De temperatuur in het vat kan tijdens de fermentatie maximaal 26 °C bereiken.
Na 15 dagen stoppen we de druiven in een pneumatische pers om ze zachtjes te persen op maximaal 0,5 bar. De wijn rijpt minimaal 10 maanden in nieuwe Franse Allier eikenhouten vaten. Ze bottelen na een zeer lichte filtratie.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Beschikbaar per | 27 sep. 2024 |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Spanje |
Regio | Valencia |
Appellatie | Utiel Requena |
Wijnhuis | Hispano Suizas |
Druif | Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
James Suckling rating | 92 |
Vinous rating | 92 |
Recensies
Bijlagen



