2020 Boekenhoutskloof Noble Late Harvest

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Franschhoek |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.375 ltr (11.5%) |
Drink venster | 2023 - 2035 |
Omschrijving
Boekenhoutskloof is een spraakmakend wijngoed in Franschhoek dat vooral in kwalitatief opzicht imponerend is. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten. Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. In 2020 is Boekenhoutskloof verkozen tot beste Winery van zuid Afrika door Platter
De Boekenhoutskloof Noble Late Harvest is een edele wijn van laat geoogste semillon-druiven. Levendig goud in het glas. Met herkenbaar botrytis in de geur waarin ook acaciabloesem, witte perzik, peer en subtiel bloemen in zijn te ontdekken. De wijn is karaktervol en intens. Met een elegante zoetheid. En met smaken van perzik, abrikoos en nectarine. Gevolgd door brioche, marmelade en vlierbloesem. Ook een lichte kruidigheid. Wat een concentratie. En wat een lengte!
Een zeer bijzondere dessertwijn is deze Boekenhoutskloof Noble Late Harvest. Heerlijk bij zoete gerechten met abrikozen en perziken (bijv. tartelettes) of andere fruitdesserts. Hemelse taferelen bij crêpes Suzette. Overigens: probeer eens wat anders en serveer er een stuk blauwe kaas bij. Verrassend. Past goed bij: vruchtendesserts, crêpes Suzette, Roquefort
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Appellatie | Franschhoek |
Wijnhuis | Boekenhoutskloof |
Druif | Semillon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2035 |
Alcohol % | 11.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.375 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Ja |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 91 |
Vinous rating | 90 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Bloemig, Fruitig, Krachtig, Kruidig, Rijk, Rond, Steenfruit, Tropisch fruit, Vol, Zoet |
Drink momenten | Cadeau!, Met vrienden |
Wijnhuis
Boekenhoutskloof is een spraakmakend wijngoed in Franschhoek dat vooral in kwalitatief opzicht imponerend is. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten.
Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. Marc Kent, Managing Partner & Technisch Directeur van Boekenhoutskloof, is een eigenzinnige geest en de drijvende kracht achter de verschillende merken en eigendommen binnen de stal Boekenhoutskloof. Hij is niet bang om te experimenteren met het onconventionele, maar zijn voornaamste inzet is kwaliteit op elk niveau en in elk detail. Marc is net zo toegewijd aan de voortdurende ontwikkeling en groei van Boekenhoutskloof als aan de grotere Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. Hij is vanaf de oprichting actief betrokken geweest bij de Franschhoek Wine Valley Tourism Association als bestuurslid en heeft de Vignerons de Franschhoek meerdere malen voorgezeten. Door de investeringen van Boekenhoutskloof in de wijnstreek Swartland, werd hij een van de oprichters van de Swartland Revolution en Swartland Independent Producers Association.
Bio-diversiteit en zuinig zijn op deze aarde is een belangrijk element en wordt ver doorgevoerd. Om de unieke biodiversiteit te behouden van hun terrein, verwijdert men alle invasieve uitheemse planten van de boerderij - dus de zaken die er van nauture niet horen. Grote delen van de berg zijn al gerooid van pijnbomen en gombomen. Het herstel van het kwetsbare rivierengebied en de herintroductie van verschillende proteasoorten zijn aan de gang. Boekenhoutskloof is een van de oprichters van de Franschhoek Mountain Conservancy (samen met Haut Espoir), een initiatief om de samenwerking tussen buren te verbeteren en om het brandbeheer en het behoud van fynbos in de vallei te verbeteren.
Thuis in Franschhoek heeft Marc kent naam gemaakt met kanjers van wijnen als Boekenhoutskloof Semillon, Syrah en Cabernet Sauvignon, die stuk voor stuk tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Maar Kent heeft nog meer pijlen op zijn boog. Naast deze slechts in geringe hoeveelheden geproduceerde paradepaardjes maakt hij onder de naam Porcupine Ridge en The Wolftrap namelijk ook buitengewoon attractieve wijnen die voor een breder publiek beschikbaar zijn. Op een wat hoger niveau behoort hier ook zeker The Chocolate Block bij. In 2020 is Boekenhoutskloof verkozen tot beste Winery door Platter
Weetje: Op de kop van de capsule vindt u een afbeelding van een slanke dam. Dit is het boegbeeld van Boekenhoutskloof en is een bewerking van een vroeg zilvermerk van Kaap de Goede Hoop en ze draagt de duif van vrede en hoop. Ze bewaakt het Boekenhoutskloof en staat voor intrinsieke kwaliteitdiemen boven alles staat.
Recensies

