2019 Sara Pérez y René Barbier Gratallops Partida Bellvisos Blanc

rotation

Lage voorraad

Nog maar 4 over

🚚 Bestel vandaag en je bestelling wordt maandag verzonden

Omschrijving

chevron-down

Toen Rene Barbier Jr (Clos Mogador) samen met zijn echtgenote Sara Perez (Venus Universal en Mas Martinet) de verlaten zeer oude "coster" (steil hellende traditionele Priorat-wijngaard) weer in productie kregen dacht men dat ze een perceel Carinyena (Carignan) hadden gekocht ... en tot hun grote verbazing ontdekten men dat 40% van het perceel bestond uit Garnatxa Peluda (autochtone Grenache). Deze druif rijpt voor de Carinyena (Carignan) en geeft meer frisheid. Toeval en geluk want het het is het laatste stukje van de puzzel dat men nodig had om de balans van Bellvisos over te brengen.

De Gratallops Partida Bellvisos Blanc is serieus, subtiel en zeer insinuerend. Zoals ook met een Clos Mogador (of bij een mooie witte Rioja, of witte Hermitage) hebben deze wijnen verse oxidatieve tonen. Het is verbazingwekkend dat dit helemaal niet aanvoelt als een witte wijn uit een warm climate en heeft juist een geweldige frisheid. Het heeft een heldere goudgele kleur en een serieuze en minerale smaak, met een droog, mineraal gevoel dat lijkt op het likken van stenen. Van deze topper zijn slechts 820 flessen geproduceerd en niet verbazingwekkend dat als je bij je vader in de leer bent geweest dat deze wijn het best valt te plaatsen in het rijtje Clos Mogador Nelin. 96/100 Parker.

De stijl van Partida Bellvisos Blanc is krachtig en elegant tegelijk: gestructureerd, mineraal, licht oxidatief en complex, met aroma’s van gedroogde kruiden, citrus, kweepeer, amandel, florale tonen en een ziltige, lange afdronk. Door zijn structuur en spanning is dit een serieuze gastronomische witte wijn die uitstekend combineert met gelaagde, aardse en mediterrane gerechten.


Geroosterde of gegrilde witvis met stevige garnituren

Voorbeelden: Tarbot met venkel en saffraanboter, zeebaars met citroen en kruiden, kabeljauw met romige linzen.

Waarom dit goed past:
De wijn heeft voldoende body en structuur om stevige vissoorten te begeleiden, terwijl zijn frisse zuren en minerale ondertoon het gerecht in balans houden. Het kruidige, licht oxidatieve karakter van de wijn versterkt de complexiteit van mediterrane visbereidingen.


Gevogelte of kalfsvlees met een lichte jus of witte wijnsaus

Voorbeelden: Gebraden kip met rozemarijn en citroen, kalfsoester met salie en beurre blanc, of parelhoen met amandelsaus.

Waarom dit goed past:
De romige textuur en fijne zuren van de wijn ondersteunen wit vlees zonder te overheersen. Tegelijkertijd zorgen de kruidige en florale tonen van de wijn voor een aromatische harmonie met het gerecht.


Vegetarische gerechten met gelaagdheid en umami

Voorbeelden: Risotto met paddenstoelen en Parmezaanse kaas, geroosterde bloemkool met tahin en citroen, of gnocchi met salieboter en pompoen.

Waarom dit goed past:
De wijn kan dankzij zijn spanning, structuur en aromatische complexiteit gemakkelijk overeind blijven bij rijke, aardse vegetarische gerechten. De ziltige toets in de wijn versterkt umami en hartigheid, terwijl de zuren het geheel luchtig houden.


Schaal- en schelpdieren met kruiden en een romige of nootachtige component

Voorbeelden: Coquilles met bloemkoolcrème, kreeft met amandelboter, of mosselen met venkel en Pernod.

Waarom dit goed past:
De wijn biedt een rijk mondgevoel dat aansluit bij de textuur van schaaldieren, terwijl de frisheid en kruidigheid perfect harmoniëren met de garnituren. De ziltige mineraliteit versterkt de maritieme elementen van het gerecht.


Rijpe en ziltige kazen

Voorbeelden: Gerijpte geitenkaas, oude Manchego, Comté van 18 maanden of Abondance.

Waarom dit goed past:
De wijn heeft voldoende kracht en zuurgraad om het zout en vet van deze kazen te counteren, terwijl zijn aromatische diepte goed aansluit bij de notige en rijpe smaken van het zuivel.

WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.

Specificaties

chevron-down
Wijnsoort Wit
Land Spanje
Regio Catalunya
Appellatie Priorat (Appellatie)
Wijnhuis Sara Pérez y René Barbier
Druif Grenache
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2019
Drinken vanaf 2024
Drinken tot 2031
Alcohol % 14.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 96
James Suckling rating 94
Vinous rating 95
Smaakprofiel Aromatisch, Bloemig, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit
Drink momenten Barbecue, Cadeau!, Indruk maken, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch

Professionele Recensies

chevron-down

Parker

96

James Suckling

94

Vinous

95

No written review available.

Wijnhuis

chevron-down

René Barbier (vierde generatie met dezelfde naam !!!) begon in 1992 in de wijnwereld bij Clos Mogador met zijn vader, de andere René Barbier, de bebaarde en heeft daar meer dan 20 jaar van zijn leven aan wijn gewijd. De eerste 10 jaar werkte hij voornamelijk in de wijnmakerij en daarna vooral in de wijngaarden en heeft daar geleerd dat uniek land unieke wijnen brengt. Dit is inmiddels wel bewezen met de iconische Clos Mogador, Venus Universal en Espectacle wijnen. In 2001 had Rene Barbier de mogelijkheid om een ​​kleine zeer oude  "coster" (steil glooiende, traditionele) wijngaard te kopen genaamd Els Bellvisos. Deze wijngaard was verlaten en het was fascinerend, midden in een steile groeve van steeneiken, spectaculair zijn de vergezichten en de absolute onherbergzaamheid. Het was in diezelfde periode dat een andere grote invloed in Rene's leven kwam in de vorm van Sara Pérez zijn huidige vrouw en partner. De dochter van José Luis Pérez, één der belangrijkste figuren in de Spaanse wijnwereld.

Samen met Sara hebben ze de Bellvisos wijngaard weer in productie gebracht. Het was een compromisloze plek, die echter de kans bood om een ​​wijn te maken die één was met de natuur. Men begon aan dit project dat gebaseerd was op hun levensfilosofie: een duurzaam, organisch project waar ze de cirkel van het leven konden sluiten. Deze fascinerende plek die bekend staat als Bellvisos (Bella Vista - Prachtig uitzicht) is een extreem steile "coster" of glooiende wijngaard die, vanwege de structuur van de Llicorella of leisteenbodem, het onmogelijk maakt om wijngaardterrassen te bouwen. Het werd 40 jaar eerder verlaten, voordat herbiciden en chemische pesticiden beschikbaar waren dus was al volledig origineel organisch en biologisch. Er zijn geen buren vanwege de steile hellingen eromheen: zelfs de meest dappere zou hier geen wijngaard planten! Hierdoor is het gebied lange tijd in perfecte balans geweest.

Tien jaar geleden is men gaan snoeien en zijn de verlaten wijnstokken bij Bellvisos weer in productie genomen. Ze maken gebruik van een muilezel en handploegen afgewisseld met het wegsnijden van het onkruid. We passen kruidenthee en melkwei toe als bemesting en lopen constant door de wijnstokken. Alles manueel en gericht op het bewaren van evewicht tussen de versheid van het perceel en de diepte die typisch Priorat is (datgene wat de wijnen zo uniek maakt). Men beslist  wanneer ze oogsten op basis van onze smaakpapillen en onze intuïtie ... volgens een zeer persoonlijk criterium. We bereiden voor elke wijn in de wijngaard door zelf de wilde gisten te reproduceren die zullen leiden tot een natuurlijke alcoholische gisting, waarbij de verschillende aroma's behouden blijven naargelang elk jaargang.

De Bellvisos en de Partida del Pedrer wijnen komen van deze geweldige unieke, authentieke wijngaard in het hart van de Priorat. 

Bijlagen

chevron-down