2019 Sara Pérez y René Barbier Gratallops Partida Bellvisos Blanc

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | Priorat (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2024 - 2031 |
Lage voorraad
Nog maar 4 over
Omschrijving
Toen Rene Barbier Jr (Clos Mogador) samen met zijn echtgenote Sara Perez (Venus Universal en Mas Martinet) de verlaten zeer oude "coster" (steil hellende traditionele Priorat-wijngaard) weer in productie kregen dacht men dat ze een perceel Carinyena (Carignan) hadden gekocht ... en tot hun grote verbazing ontdekten men dat 40% van het perceel bestond uit Garnatxa Peluda (autochtone Grenache). Deze druif rijpt voor de Carinyena (Carignan) en geeft meer frisheid. Toeval en geluk want het het is het laatste stukje van de puzzel dat men nodig had om de balans van Bellvisos over te brengen.
De Gratallops Partida Bellvisos Blanc is serieus, subtiel en zeer insinuerend. Zoals ook met een Clos Mogador (of bij een mooie witte Rioja, of witte Hermitage) hebben deze wijnen verse oxidatieve tonen. Het is verbazingwekkend dat dit helemaal niet aanvoelt als een witte wijn uit een warm climate en heeft juist een geweldige frisheid. Het heeft een heldere goudgele kleur en een serieuze en minerale smaak, met een droog, mineraal gevoel dat lijkt op het likken van stenen. Van deze topper zijn slechts 820 flessen geproduceerd en niet verbazingwekkend dat als je bij je vader in de leer bent geweest dat deze wijn het best valt te plaatsen in het rijtje Clos Mogador Nelin. 96/100 Parker.
De stijl van Partida Bellvisos Blanc is krachtig en elegant tegelijk: gestructureerd, mineraal, licht oxidatief en complex, met aroma’s van gedroogde kruiden, citrus, kweepeer, amandel, florale tonen en een ziltige, lange afdronk. Door zijn structuur en spanning is dit een serieuze gastronomische witte wijn die uitstekend combineert met gelaagde, aardse en mediterrane gerechten.
Geroosterde of gegrilde witvis met stevige garnituren
Voorbeelden: Tarbot met venkel en saffraanboter, zeebaars met citroen en kruiden, kabeljauw met romige linzen.
Waarom dit goed past:
De wijn heeft voldoende body en structuur om stevige vissoorten te begeleiden, terwijl zijn frisse zuren en minerale ondertoon het gerecht in balans houden. Het kruidige, licht oxidatieve karakter van de wijn versterkt de complexiteit van mediterrane visbereidingen.
Gevogelte of kalfsvlees met een lichte jus of witte wijnsaus
Voorbeelden: Gebraden kip met rozemarijn en citroen, kalfsoester met salie en beurre blanc, of parelhoen met amandelsaus.
Waarom dit goed past:
De romige textuur en fijne zuren van de wijn ondersteunen wit vlees zonder te overheersen. Tegelijkertijd zorgen de kruidige en florale tonen van de wijn voor een aromatische harmonie met het gerecht.
Vegetarische gerechten met gelaagdheid en umami
Voorbeelden: Risotto met paddenstoelen en Parmezaanse kaas, geroosterde bloemkool met tahin en citroen, of gnocchi met salieboter en pompoen.
Waarom dit goed past:
De wijn kan dankzij zijn spanning, structuur en aromatische complexiteit gemakkelijk overeind blijven bij rijke, aardse vegetarische gerechten. De ziltige toets in de wijn versterkt umami en hartigheid, terwijl de zuren het geheel luchtig houden.
Schaal- en schelpdieren met kruiden en een romige of nootachtige component
Voorbeelden: Coquilles met bloemkoolcrème, kreeft met amandelboter, of mosselen met venkel en Pernod.
Waarom dit goed past:
De wijn biedt een rijk mondgevoel dat aansluit bij de textuur van schaaldieren, terwijl de frisheid en kruidigheid perfect harmoniëren met de garnituren. De ziltige mineraliteit versterkt de maritieme elementen van het gerecht.
Rijpe en ziltige kazen
Voorbeelden: Gerijpte geitenkaas, oude Manchego, Comté van 18 maanden of Abondance.
Waarom dit goed past:
De wijn heeft voldoende kracht en zuurgraad om het zout en vet van deze kazen te counteren, terwijl zijn aromatische diepte goed aansluit bij de notige en rijpe smaken van het zuivel.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Priorat (Appellatie) |
Wijnhuis | Sara Pérez y René Barbier |
Druif | Grenache |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2031 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 96 |
James Suckling rating | 94 |
Vinous rating | 95 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Bloemig, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Indruk maken, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
Rating
96
Release Price
$60
Drink Date
2023 - 2030
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
30th Sep 2022
Source
End of September 2022, The Wine Advocate
The serious white 2019 Gratallops Partida Bellvisos Blanc was produced with a blend of Garnacha Blanca, Trepat Blanco and Viura (Macabeo) from 65-year-old certified-organic vines on llicorella slate soils surrounded by a Mediterranean forest. It fermented in 380-liter amphorae with some stems and skins that macerated for a month. After being pressed, it was transferred to one demi-muid, a 600-liter Austrian oak casks of thick staves, where it continued fermenting for nine months. It has natural concentration, as they are using less skins and more direct pressing, especially for the Garnacha Blanca. It has the Garnacha character of waxy apples and pollen, a white of power and concentration, fresher than in previous years and with less tannin, very supple flavors and a salty touch. 800 bottles produced.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
SARA I RENÉ VITICULTORS PRIORAT GRATALLOPS PARTIDA BELLVISOS BLANCO 2019
Monday, September 18, 2023
CountrySpain
RegionCataluña
Vintage2019
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
94
Fine touch of toast here with steel, zesty citrus and stones. Broad and limpid on the palate with a fine touch of tannins and salinity. Long, tamed finish. Garnacha blanca and 10% trepat blanc. Drink or hold.
Zekun Shuai
Senior Editor
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
No written review available.
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
René Barbier (vierde generatie met dezelfde naam !!!) begon in 1992 in de wijnwereld bij Clos Mogador met zijn vader, de andere René Barbier, de bebaarde en heeft daar meer dan 20 jaar van zijn leven aan wijn gewijd. De eerste 10 jaar werkte hij voornamelijk in de wijnmakerij en daarna vooral in de wijngaarden en heeft daar geleerd dat uniek land unieke wijnen brengt. Dit is inmiddels wel bewezen met de iconische Clos Mogador, Venus Universal en Espectacle wijnen. In 2001 had Rene Barbier de mogelijkheid om een kleine zeer oude "coster" (steil glooiende, traditionele) wijngaard te kopen genaamd Els Bellvisos. Deze wijngaard was verlaten en het was fascinerend, midden in een steile groeve van steeneiken, spectaculair zijn de vergezichten en de absolute onherbergzaamheid. Het was in diezelfde periode dat een andere grote invloed in Rene's leven kwam in de vorm van Sara Pérez zijn huidige vrouw en partner. De dochter van José Luis Pérez, één der belangrijkste figuren in de Spaanse wijnwereld.
Samen met Sara hebben ze de Bellvisos wijngaard weer in productie gebracht. Het was een compromisloze plek, die echter de kans bood om een wijn te maken die één was met de natuur. Men begon aan dit project dat gebaseerd was op hun levensfilosofie: een duurzaam, organisch project waar ze de cirkel van het leven konden sluiten. Deze fascinerende plek die bekend staat als Bellvisos (Bella Vista - Prachtig uitzicht) is een extreem steile "coster" of glooiende wijngaard die, vanwege de structuur van de Llicorella of leisteenbodem, het onmogelijk maakt om wijngaardterrassen te bouwen. Het werd 40 jaar eerder verlaten, voordat herbiciden en chemische pesticiden beschikbaar waren dus was al volledig origineel organisch en biologisch. Er zijn geen buren vanwege de steile hellingen eromheen: zelfs de meest dappere zou hier geen wijngaard planten! Hierdoor is het gebied lange tijd in perfecte balans geweest.
Tien jaar geleden is men gaan snoeien en zijn de verlaten wijnstokken bij Bellvisos weer in productie genomen. Ze maken gebruik van een muilezel en handploegen afgewisseld met het wegsnijden van het onkruid. We passen kruidenthee en melkwei toe als bemesting en lopen constant door de wijnstokken. Alles manueel en gericht op het bewaren van evewicht tussen de versheid van het perceel en de diepte die typisch Priorat is (datgene wat de wijnen zo uniek maakt). Men beslist wanneer ze oogsten op basis van onze smaakpapillen en onze intuïtie ... volgens een zeer persoonlijk criterium. We bereiden voor elke wijn in de wijngaard door zelf de wilde gisten te reproduceren die zullen leiden tot een natuurlijke alcoholische gisting, waarbij de verschillende aroma's behouden blijven naargelang elk jaargang.
De Bellvisos en de Partida del Pedrer wijnen komen van deze geweldige unieke, authentieke wijngaard in het hart van de Priorat.
Toen Rene Barbier Jr (Clos Mogador) samen met zijn echtgenote Sara Perez (Venus Universal en Mas Martinet) de verlaten zeer oude "coster" (steil hellende traditionele Priorat-wijngaard) weer in productie kregen dacht men dat ze een perceel Carinyena (Carignan) hadden gekocht ... en tot hun grote verbazing ontdekten men dat 40% van het perceel bestond uit Garnatxa Peluda (autochtone Grenache). Deze druif rijpt voor de Carinyena (Carignan) en geeft meer frisheid. Toeval en geluk want het het is het laatste stukje van de puzzel dat men nodig had om de balans van Bellvisos over te brengen.
De Gratallops Partida Bellvisos Blanc is serieus, subtiel en zeer insinuerend. Zoals ook met een Clos Mogador (of bij een mooie witte Rioja, of witte Hermitage) hebben deze wijnen verse oxidatieve tonen. Het is verbazingwekkend dat dit helemaal niet aanvoelt als een witte wijn uit een warm climate en heeft juist een geweldige frisheid. Het heeft een heldere goudgele kleur en een serieuze en minerale smaak, met een droog, mineraal gevoel dat lijkt op het likken van stenen. Van deze topper zijn slechts 820 flessen geproduceerd en niet verbazingwekkend dat als je bij je vader in de leer bent geweest dat deze wijn het best valt te plaatsen in het rijtje Clos Mogador Nelin. 96/100 Parker.
De stijl van Partida Bellvisos Blanc is krachtig en elegant tegelijk: gestructureerd, mineraal, licht oxidatief en complex, met aroma’s van gedroogde kruiden, citrus, kweepeer, amandel, florale tonen en een ziltige, lange afdronk. Door zijn structuur en spanning is dit een serieuze gastronomische witte wijn die uitstekend combineert met gelaagde, aardse en mediterrane gerechten.
Geroosterde of gegrilde witvis met stevige garnituren
Voorbeelden: Tarbot met venkel en saffraanboter, zeebaars met citroen en kruiden, kabeljauw met romige linzen.
Waarom dit goed past:
De wijn heeft voldoende body en structuur om stevige vissoorten te begeleiden, terwijl zijn frisse zuren en minerale ondertoon het gerecht in balans houden. Het kruidige, licht oxidatieve karakter van de wijn versterkt de complexiteit van mediterrane visbereidingen.
Gevogelte of kalfsvlees met een lichte jus of witte wijnsaus
Voorbeelden: Gebraden kip met rozemarijn en citroen, kalfsoester met salie en beurre blanc, of parelhoen met amandelsaus.
Waarom dit goed past:
De romige textuur en fijne zuren van de wijn ondersteunen wit vlees zonder te overheersen. Tegelijkertijd zorgen de kruidige en florale tonen van de wijn voor een aromatische harmonie met het gerecht.
Vegetarische gerechten met gelaagdheid en umami
Voorbeelden: Risotto met paddenstoelen en Parmezaanse kaas, geroosterde bloemkool met tahin en citroen, of gnocchi met salieboter en pompoen.
Waarom dit goed past:
De wijn kan dankzij zijn spanning, structuur en aromatische complexiteit gemakkelijk overeind blijven bij rijke, aardse vegetarische gerechten. De ziltige toets in de wijn versterkt umami en hartigheid, terwijl de zuren het geheel luchtig houden.
Schaal- en schelpdieren met kruiden en een romige of nootachtige component
Voorbeelden: Coquilles met bloemkoolcrème, kreeft met amandelboter, of mosselen met venkel en Pernod.
Waarom dit goed past:
De wijn biedt een rijk mondgevoel dat aansluit bij de textuur van schaaldieren, terwijl de frisheid en kruidigheid perfect harmoniëren met de garnituren. De ziltige mineraliteit versterkt de maritieme elementen van het gerecht.
Rijpe en ziltige kazen
Voorbeelden: Gerijpte geitenkaas, oude Manchego, Comté van 18 maanden of Abondance.
Waarom dit goed past:
De wijn heeft voldoende kracht en zuurgraad om het zout en vet van deze kazen te counteren, terwijl zijn aromatische diepte goed aansluit bij de notige en rijpe smaken van het zuivel.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Priorat (Appellatie) |
Wijnhuis | Sara Pérez y René Barbier |
Druif | Grenache |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2031 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 96 |
James Suckling rating | 94 |
Vinous rating | 95 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Bloemig, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Indruk maken, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Parker
Rating
96
Release Price
$60
Drink Date
2023 - 2030
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
30th Sep 2022
Source
End of September 2022, The Wine Advocate
The serious white 2019 Gratallops Partida Bellvisos Blanc was produced with a blend of Garnacha Blanca, Trepat Blanco and Viura (Macabeo) from 65-year-old certified-organic vines on llicorella slate soils surrounded by a Mediterranean forest. It fermented in 380-liter amphorae with some stems and skins that macerated for a month. After being pressed, it was transferred to one demi-muid, a 600-liter Austrian oak casks of thick staves, where it continued fermenting for nine months. It has natural concentration, as they are using less skins and more direct pressing, especially for the Garnacha Blanca. It has the Garnacha character of waxy apples and pollen, a white of power and concentration, fresher than in previous years and with less tannin, very supple flavors and a salty touch. 800 bottles produced.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
SARA I RENÉ VITICULTORS PRIORAT GRATALLOPS PARTIDA BELLVISOS BLANCO 2019
Monday, September 18, 2023
CountrySpain
RegionCataluña
Vintage2019
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
94
Fine touch of toast here with steel, zesty citrus and stones. Broad and limpid on the palate with a fine touch of tannins and salinity. Long, tamed finish. Garnacha blanca and 10% trepat blanc. Drink or hold.
Zekun Shuai
Senior Editor
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
No written review available.
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
René Barbier (vierde generatie met dezelfde naam !!!) begon in 1992 in de wijnwereld bij Clos Mogador met zijn vader, de andere René Barbier, de bebaarde en heeft daar meer dan 20 jaar van zijn leven aan wijn gewijd. De eerste 10 jaar werkte hij voornamelijk in de wijnmakerij en daarna vooral in de wijngaarden en heeft daar geleerd dat uniek land unieke wijnen brengt. Dit is inmiddels wel bewezen met de iconische Clos Mogador, Venus Universal en Espectacle wijnen. In 2001 had Rene Barbier de mogelijkheid om een kleine zeer oude "coster" (steil glooiende, traditionele) wijngaard te kopen genaamd Els Bellvisos. Deze wijngaard was verlaten en het was fascinerend, midden in een steile groeve van steeneiken, spectaculair zijn de vergezichten en de absolute onherbergzaamheid. Het was in diezelfde periode dat een andere grote invloed in Rene's leven kwam in de vorm van Sara Pérez zijn huidige vrouw en partner. De dochter van José Luis Pérez, één der belangrijkste figuren in de Spaanse wijnwereld.
Samen met Sara hebben ze de Bellvisos wijngaard weer in productie gebracht. Het was een compromisloze plek, die echter de kans bood om een wijn te maken die één was met de natuur. Men begon aan dit project dat gebaseerd was op hun levensfilosofie: een duurzaam, organisch project waar ze de cirkel van het leven konden sluiten. Deze fascinerende plek die bekend staat als Bellvisos (Bella Vista - Prachtig uitzicht) is een extreem steile "coster" of glooiende wijngaard die, vanwege de structuur van de Llicorella of leisteenbodem, het onmogelijk maakt om wijngaardterrassen te bouwen. Het werd 40 jaar eerder verlaten, voordat herbiciden en chemische pesticiden beschikbaar waren dus was al volledig origineel organisch en biologisch. Er zijn geen buren vanwege de steile hellingen eromheen: zelfs de meest dappere zou hier geen wijngaard planten! Hierdoor is het gebied lange tijd in perfecte balans geweest.
Tien jaar geleden is men gaan snoeien en zijn de verlaten wijnstokken bij Bellvisos weer in productie genomen. Ze maken gebruik van een muilezel en handploegen afgewisseld met het wegsnijden van het onkruid. We passen kruidenthee en melkwei toe als bemesting en lopen constant door de wijnstokken. Alles manueel en gericht op het bewaren van evewicht tussen de versheid van het perceel en de diepte die typisch Priorat is (datgene wat de wijnen zo uniek maakt). Men beslist wanneer ze oogsten op basis van onze smaakpapillen en onze intuïtie ... volgens een zeer persoonlijk criterium. We bereiden voor elke wijn in de wijngaard door zelf de wilde gisten te reproduceren die zullen leiden tot een natuurlijke alcoholische gisting, waarbij de verschillende aroma's behouden blijven naargelang elk jaargang.
De Bellvisos en de Partida del Pedrer wijnen komen van deze geweldige unieke, authentieke wijngaard in het hart van de Priorat.