2022 Sara Pérez y René Barbier Partida Pedrer
De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
| Wijnsoort | |
|---|---|
| Land | |
| Regio | |
| Appellatie | Priorat (Appellatie) |
| Wijnhuis | |
| Jaar | 2022 |
| Druif | |
| Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
| Drink venster | 2025 - 2034 |
| Beschikbaar per | 24 okt. 2025 |
Op voorraad
18 items beschikbaar
Omschrijving
Toen Rene Barbier de verlaten zeer oude "coster" (steil hellende traditionele Priorat-wijngaard) weer in productie kregen dacht men dat ze een perceel Carinyena (Carignan) hadden gekocht ... en tot hun grote verbazing ontdekten men dat 40% van het perceel bestond uit Garnatxa Peluda (autochtone Grenache). Deze druif rijpt voor de Carinyena (Carignan) en geeft meer frisheid. Toeval en geluk want het het is het laatste stukje van de puzzel dat men nodig had om de balans van Bellvisos over te brengen.
De Partida Pedrer behoort tot de Bellvisos wijngaard maar dit deel is op het noorden gericht en stelt de wijnmaker in staat om de schaduwrijke frisheid en de zonovergoten ochtendwarmte te oogsten. Met net wat minder directe zonlicht in warm-klimaat geeft dit zeer elegante wijnen. De jonge plantage van grenache en Cariñena (maar dan een zeer zeldzame Priorat-variëteit) zorgt ervoor om op een natuurlijke manier een rode wijn en een roséwijn vol complexiteit te creëren.
De Partida Pedrera (100% Grenache), geproduceerd door het getalenteerde koppel is een uitzonderlijke wijn met een frisse mineraliteit uit de leisteen. De druiven worden met de voeten geperst en langzaam gefermenteerd in eikenhouten vaten. De Partida Pedrer Priorat heeft een gisting met natuurlijke gisten op de druiven gedurende ongeveer 20 dagen, gevolgd door een maceratie na alcoholische gisting van 10 dagen. Fermentatie en veroudering vinden plaats in amfoor. Deze geweldige Partida Pedrera Priorat heeft een diepe granaatrode kleur met in de neus bloemige tonen en rijp fruit, zwarte bessen en licht kruidig. In de mond heeft de wijn een fluweelzachte structuur, fruitige tonen, minerale en soepele tannines. In de mond is het een echte explosie van fruit, met een opmerkelijk aanhoudende smaak. Met deze 2021 jaargang is het is de eerste keer dat 100% rijping plaatsvindt in keramische potten van 220 en 300 liter om de houdbaarheid en zuiverheid van expressie en terroir te behouden. Pedrer is een natuurlijke wijn, gemaakt met rode Grenache en zonder toevoeging van sulfieten (vin naturale). De zuiverheid van deze wijn is ongekend mooi. Geen gekunstel, maar in zijn zuiverste vorm. Geniet ervan met varkenshaas en eekhoorntjesbrood, kwartels gevuld met foie gras, konijnenstoofpot of geroosterde parelhoen.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afreken pagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.

Specificaties
| Beschikbaar per | 24 okt. 2025 |
|---|---|
| Wijnsoort | Rood |
| Land | Spanje |
| Regio | Catalunya |
| Appellatie | Priorat (Appellatie) |
| Wijnhuis | Sara Pérez y René Barbier |
| Druif | Grenache |
| Biologisch gecertificeerd | Nee |
| Natural wijn | Ja |
| Vegan | Nee |
| Jaar | 2022 |
| Drinken vanaf | 2025 |
| Drinken tot | 2034 |
| Alcohol % | 14 |
| Alcoholvrij/arm | Nee |
| Inhoud | 0.75 ltr |
| Houtrijping | Ja |
| Bubbels | Nee |
| Dessert wijn | Nee |
| Afsluiting | Kurk |
| Parker rating | 94 |
| Vinous rating | 94 |
| Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rond, Rood fruit, Tannines, Vol |
| Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 94
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$50
Drink Date:
2025 - 2031
The 2022 Partida Pedrer Negre is from llicorella schist soils and a growing season with abundant heat waves that accelerated everything. They had to harvest quickly, do some dry carbonic macerations and a gentler vinification, trying to rescue the balance in the grapes, compensating the heat. The wine has a pale cloudy ruby color, and the nose is super expressive, with a sensation of wilderness and freedom, with some meaty and earthy qualities. The wine has energy and power but with a gentler twist in the palate, and the alcohol is really integrated (it's 14.5%, but you don't feel it). It has fine tannins from the Garnacha and a very sapid finish.
I tasted a variety of vintages from the personal project of Sara Pérez and René Barbier, as some wines are kept and released later, mostly the ones produced with Cariñena. The white 2021 was the highlight of the tasting. The wines have been produced at Clos Mogador, a kind of experimentation field for René. René was on a three-week tour in the US, meeting customers that were all really worried because of the threat of a 200% tariff on wines from Europe...
Published: May 01, 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
No written review available.
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
René Barbier (vierde generatie met dezelfde naam !!!) begon in 1992 in de wijnwereld bij Clos Mogador met zijn vader, de andere René Barbier, de bebaarde en heeft daar meer dan 20 jaar van zijn leven aan wijn gewijd. De eerste 10 jaar werkte hij voornamelijk in de wijnmakerij en daarna vooral in de wijngaarden en heeft daar geleerd dat uniek land unieke wijnen brengt. Dit is inmiddels wel bewezen met de iconische Clos Mogador, Venus Universal en Espectacle wijnen. In 2001 had Rene Barbier de mogelijkheid om een kleine zeer oude "coster" (steil glooiende, traditionele) wijngaard te kopen genaamd Els Bellvisos. Deze wijngaard was verlaten en het was fascinerend, midden in een steile groeve van steeneiken, spectaculair zijn de vergezichten en de absolute onherbergzaamheid. Het was in diezelfde periode dat een andere grote invloed in Rene's leven kwam in de vorm van Sara Pérez zijn huidige vrouw en partner. De dochter van José Luis Pérez, één der belangrijkste figuren in de Spaanse wijnwereld.
Samen met Sara hebben ze de Bellvisos wijngaard weer in productie gebracht. Het was een compromisloze plek, die echter de kans bood om een wijn te maken die één was met de natuur. Men begon aan dit project dat gebaseerd was op hun levensfilosofie: een duurzaam, organisch project waar ze de cirkel van het leven konden sluiten. Deze fascinerende plek die bekend staat als Bellvisos (Bella Vista - Prachtig uitzicht) is een extreem steile "coster" of glooiende wijngaard die, vanwege de structuur van de Llicorella of leisteenbodem, het onmogelijk maakt om wijngaardterrassen te bouwen. Het werd 40 jaar eerder verlaten, voordat herbiciden en chemische pesticiden beschikbaar waren dus was al volledig origineel organisch en biologisch. Er zijn geen buren vanwege de steile hellingen eromheen: zelfs de meest dappere zou hier geen wijngaard planten! Hierdoor is het gebied lange tijd in perfecte balans geweest.
Tien jaar geleden is men gaan snoeien en zijn de verlaten wijnstokken bij Bellvisos weer in productie genomen. Ze maken gebruik van een muilezel en handploegen afgewisseld met het wegsnijden van het onkruid. We passen kruidenthee en melkwei toe als bemesting en lopen constant door de wijnstokken. Alles manueel en gericht op het bewaren van evewicht tussen de versheid van het perceel en de diepte die typisch Priorat is (datgene wat de wijnen zo uniek maakt). Men beslist wanneer ze oogsten op basis van onze smaakpapillen en onze intuïtie ... volgens een zeer persoonlijk criterium. We bereiden voor elke wijn in de wijngaard door zelf de wilde gisten te reproduceren die zullen leiden tot een natuurlijke alcoholische gisting, waarbij de verschillende aroma's behouden blijven naargelang elk jaargang.
De Bellvisos en de Partida del Pedrer wijnen komen van deze geweldige unieke, authentieke wijngaard in het hart van de Priorat.
Trivia
Wijn Trivia
🍷 Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aanToen Rene Barbier de verlaten zeer oude "coster" (steil hellende traditionele Priorat-wijngaard) weer in productie kregen dacht men dat ze een perceel Carinyena (Carignan) hadden gekocht ... en tot hun grote verbazing ontdekten men dat 40% van het perceel bestond uit Garnatxa Peluda (autochtone Grenache). Deze druif rijpt voor de Carinyena (Carignan) en geeft meer frisheid. Toeval en geluk want het het is het laatste stukje van de puzzel dat men nodig had om de balans van Bellvisos over te brengen.
De Partida Pedrer behoort tot de Bellvisos wijngaard maar dit deel is op het noorden gericht en stelt de wijnmaker in staat om de schaduwrijke frisheid en de zonovergoten ochtendwarmte te oogsten. Met net wat minder directe zonlicht in warm-klimaat geeft dit zeer elegante wijnen. De jonge plantage van grenache en Cariñena (maar dan een zeer zeldzame Priorat-variëteit) zorgt ervoor om op een natuurlijke manier een rode wijn en een roséwijn vol complexiteit te creëren.
De Partida Pedrera (100% Grenache), geproduceerd door het getalenteerde koppel is een uitzonderlijke wijn met een frisse mineraliteit uit de leisteen. De druiven worden met de voeten geperst en langzaam gefermenteerd in eikenhouten vaten. De Partida Pedrer Priorat heeft een gisting met natuurlijke gisten op de druiven gedurende ongeveer 20 dagen, gevolgd door een maceratie na alcoholische gisting van 10 dagen. Fermentatie en veroudering vinden plaats in amfoor. Deze geweldige Partida Pedrera Priorat heeft een diepe granaatrode kleur met in de neus bloemige tonen en rijp fruit, zwarte bessen en licht kruidig. In de mond heeft de wijn een fluweelzachte structuur, fruitige tonen, minerale en soepele tannines. In de mond is het een echte explosie van fruit, met een opmerkelijk aanhoudende smaak. Met deze 2021 jaargang is het is de eerste keer dat 100% rijping plaatsvindt in keramische potten van 220 en 300 liter om de houdbaarheid en zuiverheid van expressie en terroir te behouden. Pedrer is een natuurlijke wijn, gemaakt met rode Grenache en zonder toevoeging van sulfieten (vin naturale). De zuiverheid van deze wijn is ongekend mooi. Geen gekunstel, maar in zijn zuiverste vorm. Geniet ervan met varkenshaas en eekhoorntjesbrood, kwartels gevuld met foie gras, konijnenstoofpot of geroosterde parelhoen.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afreken pagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.

| Beschikbaar per | 24 okt. 2025 |
|---|---|
| Wijnsoort | Rood |
| Land | Spanje |
| Regio | Catalunya |
| Appellatie | Priorat (Appellatie) |
| Wijnhuis | Sara Pérez y René Barbier |
| Druif | Grenache |
| Biologisch gecertificeerd | Nee |
| Natural wijn | Ja |
| Vegan | Nee |
| Jaar | 2022 |
| Drinken vanaf | 2025 |
| Drinken tot | 2034 |
| Alcohol % | 14 |
| Alcoholvrij/arm | Nee |
| Inhoud | 0.75 ltr |
| Houtrijping | Ja |
| Bubbels | Nee |
| Dessert wijn | Nee |
| Afsluiting | Kurk |
| Parker rating | 94 |
| Vinous rating | 94 |
| Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rond, Rood fruit, Tannines, Vol |
| Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Parker
The Wine Advocate
RP 94
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$50
Drink Date:
2025 - 2031
The 2022 Partida Pedrer Negre is from llicorella schist soils and a growing season with abundant heat waves that accelerated everything. They had to harvest quickly, do some dry carbonic macerations and a gentler vinification, trying to rescue the balance in the grapes, compensating the heat. The wine has a pale cloudy ruby color, and the nose is super expressive, with a sensation of wilderness and freedom, with some meaty and earthy qualities. The wine has energy and power but with a gentler twist in the palate, and the alcohol is really integrated (it's 14.5%, but you don't feel it). It has fine tannins from the Garnacha and a very sapid finish.
I tasted a variety of vintages from the personal project of Sara Pérez and René Barbier, as some wines are kept and released later, mostly the ones produced with Cariñena. The white 2021 was the highlight of the tasting. The wines have been produced at Clos Mogador, a kind of experimentation field for René. René was on a three-week tour in the US, meeting customers that were all really worried because of the threat of a 200% tariff on wines from Europe...
Published: May 01, 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
No written review available.
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
René Barbier (vierde generatie met dezelfde naam !!!) begon in 1992 in de wijnwereld bij Clos Mogador met zijn vader, de andere René Barbier, de bebaarde en heeft daar meer dan 20 jaar van zijn leven aan wijn gewijd. De eerste 10 jaar werkte hij voornamelijk in de wijnmakerij en daarna vooral in de wijngaarden en heeft daar geleerd dat uniek land unieke wijnen brengt. Dit is inmiddels wel bewezen met de iconische Clos Mogador, Venus Universal en Espectacle wijnen. In 2001 had Rene Barbier de mogelijkheid om een kleine zeer oude "coster" (steil glooiende, traditionele) wijngaard te kopen genaamd Els Bellvisos. Deze wijngaard was verlaten en het was fascinerend, midden in een steile groeve van steeneiken, spectaculair zijn de vergezichten en de absolute onherbergzaamheid. Het was in diezelfde periode dat een andere grote invloed in Rene's leven kwam in de vorm van Sara Pérez zijn huidige vrouw en partner. De dochter van José Luis Pérez, één der belangrijkste figuren in de Spaanse wijnwereld.
Samen met Sara hebben ze de Bellvisos wijngaard weer in productie gebracht. Het was een compromisloze plek, die echter de kans bood om een wijn te maken die één was met de natuur. Men begon aan dit project dat gebaseerd was op hun levensfilosofie: een duurzaam, organisch project waar ze de cirkel van het leven konden sluiten. Deze fascinerende plek die bekend staat als Bellvisos (Bella Vista - Prachtig uitzicht) is een extreem steile "coster" of glooiende wijngaard die, vanwege de structuur van de Llicorella of leisteenbodem, het onmogelijk maakt om wijngaardterrassen te bouwen. Het werd 40 jaar eerder verlaten, voordat herbiciden en chemische pesticiden beschikbaar waren dus was al volledig origineel organisch en biologisch. Er zijn geen buren vanwege de steile hellingen eromheen: zelfs de meest dappere zou hier geen wijngaard planten! Hierdoor is het gebied lange tijd in perfecte balans geweest.
Tien jaar geleden is men gaan snoeien en zijn de verlaten wijnstokken bij Bellvisos weer in productie genomen. Ze maken gebruik van een muilezel en handploegen afgewisseld met het wegsnijden van het onkruid. We passen kruidenthee en melkwei toe als bemesting en lopen constant door de wijnstokken. Alles manueel en gericht op het bewaren van evewicht tussen de versheid van het perceel en de diepte die typisch Priorat is (datgene wat de wijnen zo uniek maakt). Men beslist wanneer ze oogsten op basis van onze smaakpapillen en onze intuïtie ... volgens een zeer persoonlijk criterium. We bereiden voor elke wijn in de wijngaard door zelf de wilde gisten te reproduceren die zullen leiden tot een natuurlijke alcoholische gisting, waarbij de verschillende aroma's behouden blijven naargelang elk jaargang.
De Bellvisos en de Partida del Pedrer wijnen komen van deze geweldige unieke, authentieke wijngaard in het hart van de Priorat.
Wijn Trivia
🍷 Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aan