2019 Château Haut-Bailly Cru Classé de Graves

Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Pessac-Léognan |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2027 - 2070 |
Niet op voorraad
Momenteel niet beschikbaar
Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad
Omschrijving
Château Haut-Bailly heeft een aparte stijl die een goede combinatie vormt van klassiek met modern en van elegantie, finesse en zachtheid met structuur. The gladheid van de tanines zorgt voor elegante en complexe aroma's. Château Haut-Bailly kan nog vele jaren bewaard worden echter het is nu ook al een heerlijke wijn om te drinken. Deze Château Haut-Bailly krijg veel lof van wijn-experts die er over eens zijn dat deze Château Haut-Bailly complex genot biedt en beschikt over een rijkdom die niet agressief is maar ook niet opzichtig is. Al deze mooie attributen die deze wijn tot zijn beschikking heeft komen vooral voort uit het selectie process van de druiven en het landschap en het klimaat waarin de druiven groeien.
Experts in bodemonderzoek hebben geconstateerd dat Haut Bailly een van de fijnste terroirs in de Pessac-Léognan heeft. Grote wijnen ontstaan door het samenspel tussen bodem, ligging, klimaat en mens. De wijnen zijn altijd al goed geweest maar de laatste jaren nog meer in kwaliteit gestegen. Haut-Bailly staat bekend om de zachtheid en de zijde-achtige textuur. De wijn heeft ongelooflijk potentieel aan verfijnde tannines en zacht zoete, complexe fruitnuances.
De 2019 Haut-Bailly komt tot rust in het glas met complexe aroma's van donkere bessen, laurier, leembodem en sigaren omlijst door een bescheiden nieuw eikenhout. Vol, fluwelig en elegant gespierd, krachtig en geconcentreerd, met levendige zuren en een overvloed aan rijpe maar jeugdig tannines. Een wijn die nog wat jaren nodig heeft om op dronk te komen maar enfin deze mag ook tot 2070 in de kelder.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Pessac-Léognan |
Wijnhuis | Chateau Haut Bailly |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2027 |
Drinken tot | 2070 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 98 |
James Suckling rating | 99 |
Vinous rating | 97 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
Rating
96+
Release Price
NA
Drink Date
2029 - 2065
Reviewed by
William Kelley
Issue Date
7th Apr 2022
Source
April 2022 Week 1, The Wine Advocate
The 2019 Haut-Bailly unwinds in the glass with complex aromas of dark berries, bay leaf, loamy soil and cigar wrapper, framed by a discreet patina of new oak. Full-bodied, velvety and elegantly muscular, it's powerful and concentrated, with lively acids and an abundance of ripe but youthfully assertive structuring tannin that will demand some patience.
Haut-Bailly now boasts one of Bordeaux's grander new wineries, but the 2019 vintage at this address reminds us that the old facilities were more than capable of delivering excellence too! Winemaking here is rather gentle, with comparatively cool fermentation temperatures and a modest 50% new oak, yet the 2019s are rather structured, serious wines that will demand a bit of patience, reflecting a more classically proportioned, elegant style than the more flamboyant 2018. As usual, Cabernet Sauvignon represents slightly over half of the blend, including a block of ancient, more than 100-year-old vines in front of the château itself.
Rating
(97 - 99)
Release Price
NA
Drink Date
NA
Reviewed by
Lisa Perrotti-Brown
Issue Date
18th Jun 2020
Source
June 2020 Week 3, The Wine Advocate
Composed of 56% Cabernet Sauvignon, 36% Merlot, 4% Cabernet Franc and 4% Petit Verdot, the 2019 Haut-Bailly was harvested from the 23rd of September to 11th of October. Deep garnet-purple colored, it leaps from the glass with vivacious notes of blackcurrant cordial, black raspberries and plum preserves with a tantalizing undercurrent of candied violets, dark chocolate, menthol and licorice plus a touch of Chinese five spice. Medium to full-bodied, the palate is achingly elegant, showing off perfumed black fruit layers with a firm frame of very fine-grained, silt-like tannins and seamless freshness, finishing with incredible persistence and fragrance. Just magic.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
97
Drinking Window
2027 - 2065
From: This Is Not Just Another Winery: Haut-Bailly 1964-2018 (Apr 2022)
The 2019 Haut-Bailly had just been bottled prior to my visit. This is better than the 2018 with brilliant delineation on the nose and newfound purity. The palate is silky smooth with enormous depth, wonderful concentration and outstanding precision towards the finish with layers of lightly spiced black fruit. This is Fabulous with a capital "F". Tasted at the Haut-Bailly vertical at the château.
- By Neal Martin on June 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Experts in bodemonderzoek hebben geconstateerd dat Château Haut-Bailly een van de fijnste terroirs in de Pessac-Léognan heeft. Grote wijnen ontstaan door het samenspel tussen bodem, ligging, klimaat en mens. De wijnen zijn altijd al goed geweest maar de laatste jaren nog meer in kwaliteit gestegen. Haut-Bailly staat bekend om de zachtheid en de zijde-achtige textuur. De wijn heeft ongelooflijk potentieel aan verfijnde tannines en zacht zoete, complexe fruitnuances.
De wijngaard wordt beheerd volgens strenge tradities en chemische onkruidverdelgers worden nooit gebruikt. Sproeien wordt zorgvuldig beperkt, de grond wordt omgeploegd en gewied met schoffels, en de druiven worden volledig met de hand geplukt. De vinificatie vindt plaats in een fermentatie kamer met 26-thermo gereguleerde cement tanks van verschillende grootte (variërend van 30 tot 120 hectoliter). Deze speciaal aangepaste vaten zorgen ervoor dat de druiven, geteeld in verschillende delen van de wijngaard, vanaf het moment dat ze worden geplukt tot aan de vinificatie, compleet gescheiden worden gehouden.
Het proces van wijn maken vindt plaats in cementen tanks, terwijl het mengen gebeurt in roestvrijstalen tanks - een goed voorbeeld van hoe traditie en moderniteit hand in hand gaan bij Château Haut-Bailly. Alcoholische gisting duurt acht tot tien dagen en wordt gevolgd door maceratie. Dit proces duurt ongeveer drie weken gedurende welke tijd de wijn nooit wordt oververhit. Op deze manier bereikt men een perfect uitgebalanceerde wijn.
Château Haut-Bailly heeft een aparte stijl die een goede combinatie vormt van klassiek met modern en van elegantie, finesse en zachtheid met structuur. The gladheid van de tanines zorgt voor elegante en complexe aroma's. Château Haut-Bailly kan nog vele jaren bewaard worden echter het is nu ook al een heerlijke wijn om te drinken. Deze Château Haut-Bailly krijg veel lof van wijn-experts die er over eens zijn dat deze Château Haut-Bailly complex genot biedt en beschikt over een rijkdom die niet agressief is maar ook niet opzichtig is. Al deze mooie attributen die deze wijn tot zijn beschikking heeft komen vooral voort uit het selectie process van de druiven en het landschap en het klimaat waarin de druiven groeien.
Experts in bodemonderzoek hebben geconstateerd dat Haut Bailly een van de fijnste terroirs in de Pessac-Léognan heeft. Grote wijnen ontstaan door het samenspel tussen bodem, ligging, klimaat en mens. De wijnen zijn altijd al goed geweest maar de laatste jaren nog meer in kwaliteit gestegen. Haut-Bailly staat bekend om de zachtheid en de zijde-achtige textuur. De wijn heeft ongelooflijk potentieel aan verfijnde tannines en zacht zoete, complexe fruitnuances.
De 2019 Haut-Bailly komt tot rust in het glas met complexe aroma's van donkere bessen, laurier, leembodem en sigaren omlijst door een bescheiden nieuw eikenhout. Vol, fluwelig en elegant gespierd, krachtig en geconcentreerd, met levendige zuren en een overvloed aan rijpe maar jeugdig tannines. Een wijn die nog wat jaren nodig heeft om op dronk te komen maar enfin deze mag ook tot 2070 in de kelder.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Pessac-Léognan |
Wijnhuis | Chateau Haut Bailly |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2027 |
Drinken tot | 2070 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 98 |
James Suckling rating | 99 |
Vinous rating | 97 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
Rating
96+
Release Price
NA
Drink Date
2029 - 2065
Reviewed by
William Kelley
Issue Date
7th Apr 2022
Source
April 2022 Week 1, The Wine Advocate
The 2019 Haut-Bailly unwinds in the glass with complex aromas of dark berries, bay leaf, loamy soil and cigar wrapper, framed by a discreet patina of new oak. Full-bodied, velvety and elegantly muscular, it's powerful and concentrated, with lively acids and an abundance of ripe but youthfully assertive structuring tannin that will demand some patience.
Haut-Bailly now boasts one of Bordeaux's grander new wineries, but the 2019 vintage at this address reminds us that the old facilities were more than capable of delivering excellence too! Winemaking here is rather gentle, with comparatively cool fermentation temperatures and a modest 50% new oak, yet the 2019s are rather structured, serious wines that will demand a bit of patience, reflecting a more classically proportioned, elegant style than the more flamboyant 2018. As usual, Cabernet Sauvignon represents slightly over half of the blend, including a block of ancient, more than 100-year-old vines in front of the château itself.
Rating
(97 - 99)
Release Price
NA
Drink Date
NA
Reviewed by
Lisa Perrotti-Brown
Issue Date
18th Jun 2020
Source
June 2020 Week 3, The Wine Advocate
Composed of 56% Cabernet Sauvignon, 36% Merlot, 4% Cabernet Franc and 4% Petit Verdot, the 2019 Haut-Bailly was harvested from the 23rd of September to 11th of October. Deep garnet-purple colored, it leaps from the glass with vivacious notes of blackcurrant cordial, black raspberries and plum preserves with a tantalizing undercurrent of candied violets, dark chocolate, menthol and licorice plus a touch of Chinese five spice. Medium to full-bodied, the palate is achingly elegant, showing off perfumed black fruit layers with a firm frame of very fine-grained, silt-like tannins and seamless freshness, finishing with incredible persistence and fragrance. Just magic.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
97
Drinking Window
2027 - 2065
From: This Is Not Just Another Winery: Haut-Bailly 1964-2018 (Apr 2022)
The 2019 Haut-Bailly had just been bottled prior to my visit. This is better than the 2018 with brilliant delineation on the nose and newfound purity. The palate is silky smooth with enormous depth, wonderful concentration and outstanding precision towards the finish with layers of lightly spiced black fruit. This is Fabulous with a capital "F". Tasted at the Haut-Bailly vertical at the château.
- By Neal Martin on June 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Experts in bodemonderzoek hebben geconstateerd dat Château Haut-Bailly een van de fijnste terroirs in de Pessac-Léognan heeft. Grote wijnen ontstaan door het samenspel tussen bodem, ligging, klimaat en mens. De wijnen zijn altijd al goed geweest maar de laatste jaren nog meer in kwaliteit gestegen. Haut-Bailly staat bekend om de zachtheid en de zijde-achtige textuur. De wijn heeft ongelooflijk potentieel aan verfijnde tannines en zacht zoete, complexe fruitnuances.
De wijngaard wordt beheerd volgens strenge tradities en chemische onkruidverdelgers worden nooit gebruikt. Sproeien wordt zorgvuldig beperkt, de grond wordt omgeploegd en gewied met schoffels, en de druiven worden volledig met de hand geplukt. De vinificatie vindt plaats in een fermentatie kamer met 26-thermo gereguleerde cement tanks van verschillende grootte (variërend van 30 tot 120 hectoliter). Deze speciaal aangepaste vaten zorgen ervoor dat de druiven, geteeld in verschillende delen van de wijngaard, vanaf het moment dat ze worden geplukt tot aan de vinificatie, compleet gescheiden worden gehouden.
Het proces van wijn maken vindt plaats in cementen tanks, terwijl het mengen gebeurt in roestvrijstalen tanks - een goed voorbeeld van hoe traditie en moderniteit hand in hand gaan bij Château Haut-Bailly. Alcoholische gisting duurt acht tot tien dagen en wordt gevolgd door maceratie. Dit proces duurt ongeveer drie weken gedurende welke tijd de wijn nooit wordt oververhit. Op deze manier bereikt men een perfect uitgebalanceerde wijn.