2020 Château Haut-Bailly Cru Classé de Graves

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Pessac-Léognan |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | , , , Petit Verdot |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2027 - 2060 |
Op voorraad
6 items beschikbaar
Omschrijving
Château Haut-Bailly heeft een aparte stijl die een goede combinatie vormt van klassiek met modern en van elegantie, finesse en zachtheid met structuur. The gladheid van de tanines zorgt voor elegante en complexe aroma's. Château Haut-Bailly kan nog vele jaren bewaard worden echter het is nu ook al een heerlijke wijn om te drinken. Deze Château Haut-Bailly krijg veel lof van wijn-experts die er over eens zijn dat deze Château Haut-Bailly complex genot biedt en beschikt over een rijkdom die niet agressief is maar ook niet opzichtig is. Al deze mooie attributen die deze wijn tot zijn beschikking heeft komen vooral voort uit het selectie process van de druiven en het landschap en het klimaat waarin de druiven groeien.
Experts in bodemonderzoek hebben geconstateerd dat Haut Bailly een van de fijnste terroirs in de Pessac-Léognan heeft. Grote wijnen ontstaan door het samenspel tussen bodem, ligging, klimaat en mens. De wijnen zijn altijd al goed geweest, maar de laatste jaren nog meer in kwaliteit gestegen. Haut-Bailly staat bekend om de zachtheid en de zijde-achtige textuur. De wijn heeft ongelooflijk potentieel aan verfijnde tannines en zacht zoete, complexe fruitnuances.
De 2020 Haut-Bailly komt tot rust in het glas met complexe aroma's van donkere bessen, laurier, leembodem en sigaren omlijst door een bescheiden nieuw eikenhout. Vol, fluwelig en elegant gespierd, krachtig en geconcentreerd, met levendige zuren en een overvloed aan rijpe maar jeugdig tannines. Een wijn die nog wat jaren nodig heeft om op dronk te komen, maar enfin deze mag ook tot 2060 in de kelder. De 2020 jaargang is een blend van 52% Cabernet Sauvignon, 42% Merlot, 3% Cabernet Franc en 3% Petit Verdot.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Pessac-Léognan |
Wijnhuis | Chateau Haut Bailly |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2027 |
Drinken tot | 2060 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 98 |
James Suckling rating | 100 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
Rating
(96 - 98)+
Release Price
NA
Drink Date
2025 - 2050
Reviewed by
Lisa Perrotti-Brown
Issue Date
20th May 2021
Source
May 2021 Week 3, The Wine Advocate
A blend of 52% Cabernet Sauvignon, 42% Merlot, 3% Cabernet Franc and 3% Petit Verdot, the 2020 Haut-Bailly was harvested from the 9th to 25th of September. It has an alcohol of 14.3%. Deep purple-black in color, it prances out of the glass with naturally beautiful notions of fresh black cherries, violets, mulberries and boysenberries, giving way to hints of redcurrant jelly, star anise, tilled soil and menthol. The medium to full-bodied palate is delicately crafted with velvety/grainy tannins and fantastic freshness framing the perfumed red and black berry layers, finishing on a lingering fragrant-earth note.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
96
Drinking Window
2030 - 2065
From: Thrice Is Nice: Bordeaux 2020 in Bottle (Feb 2023)
The 2020 Haut-Bailly showed extremely well when I tasted it at my home during lockdown. Now in bottle since spring 2022, it upholds a wonderful bouquet with multi-layered black fruit laced with briary, flint, blood orange and light peony scents. That orange element becomes a touch more pronounced with aeration. The palate is medium-bodied with grainy tannins, fine backbone, brimming with energy and remaining harmonious from start to finish. This is a long-term prospect, an achievement considering that this was supposed to be vinified in their new winery, but due to Covid delays ended up being vinified in their old facility (though barrel maturation was able to be done in the new cellar.)
- By Neal Martin on December 2022
97
Drinking Window
2028 - 2060
From: Bordeaux 2020: Saving the Best for Last (Feb 2023)
The 2020 Haut-Bailly has developed into an elegant, richly-textured wine with all its elements in balance. Classy and polished to the core, the 2020 is a Haut-Bailly that favors finesse over power. It's a wine of extreme precision and persistence more than anything else. Red-toned fruit, dried flowers, spice and blood orange are some of the many notes that open over time. The 2020 spent 15 months in barrel, with 50% new oak.
- By Antonio Galloni on December 2022
(95-97)
Drinking Window
2032 - 2060
From: 2020 Bordeaux En Primeur: Almost Back to Normal (Jun 2021)
Deep, rich and explosive, the 2020 Haut-Bailly is magnificent from the very first taste. Dark fruit, chocolate, licorice and spice give the 2020 a level of unctuousness that is absolutely thrilling. Readers should be patient, as the 2020 is going to need time to come around. Yields are down 25% from 2019, and that richness comes through loud and clear.
- By Antonio Galloni on May 2021
(95-97)
Drinking Window
2030 - 2065
From: Vingt-Vingt Vins: Bordeaux 2020 (May 2021)
The 2020 Haut-Bailly was picked September 9–25 in what the estate has called the "year of reinvention." Having left my sample to open for 30 minutes and then assessed it over the following three hours, I found that it has a mercurial nose of gorgeous blackberry, briar, white pepper, incense and hints of blood orange. It gains intensity and becomes more floral with aeration. The palate is medium-bodied with supple but firm tannins that provide backbone. There is plenty of black fruit laced with white pepper and clove. Perhaps less rich on the finish compared to the last two vintages – a virtue as far as I am concerned, as it allows more terroir to show through. This is an impressive Haut-Bailly to coincide with their new winery, which I hope to visit very soon.
- By Neal Martin on April 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Experts in bodemonderzoek hebben geconstateerd dat Château Haut-Bailly een van de fijnste terroirs in de Pessac-Léognan heeft. Grote wijnen ontstaan door het samenspel tussen bodem, ligging, klimaat en mens. De wijnen zijn altijd al goed geweest maar de laatste jaren nog meer in kwaliteit gestegen. Haut-Bailly staat bekend om de zachtheid en de zijde-achtige textuur. De wijn heeft ongelooflijk potentieel aan verfijnde tannines en zacht zoete, complexe fruitnuances.
De wijngaard wordt beheerd volgens strenge tradities en chemische onkruidverdelgers worden nooit gebruikt. Sproeien wordt zorgvuldig beperkt, de grond wordt omgeploegd en gewied met schoffels, en de druiven worden volledig met de hand geplukt. De vinificatie vindt plaats in een fermentatie kamer met 26-thermo gereguleerde cement tanks van verschillende grootte (variërend van 30 tot 120 hectoliter). Deze speciaal aangepaste vaten zorgen ervoor dat de druiven, geteeld in verschillende delen van de wijngaard, vanaf het moment dat ze worden geplukt tot aan de vinificatie, compleet gescheiden worden gehouden.
Het proces van wijn maken vindt plaats in cementen tanks, terwijl het mengen gebeurt in roestvrijstalen tanks - een goed voorbeeld van hoe traditie en moderniteit hand in hand gaan bij Château Haut-Bailly. Alcoholische gisting duurt acht tot tien dagen en wordt gevolgd door maceratie. Dit proces duurt ongeveer drie weken gedurende welke tijd de wijn nooit wordt oververhit. Op deze manier bereikt men een perfect uitgebalanceerde wijn.
Château Haut-Bailly heeft een aparte stijl die een goede combinatie vormt van klassiek met modern en van elegantie, finesse en zachtheid met structuur. The gladheid van de tanines zorgt voor elegante en complexe aroma's. Château Haut-Bailly kan nog vele jaren bewaard worden echter het is nu ook al een heerlijke wijn om te drinken. Deze Château Haut-Bailly krijg veel lof van wijn-experts die er over eens zijn dat deze Château Haut-Bailly complex genot biedt en beschikt over een rijkdom die niet agressief is maar ook niet opzichtig is. Al deze mooie attributen die deze wijn tot zijn beschikking heeft komen vooral voort uit het selectie process van de druiven en het landschap en het klimaat waarin de druiven groeien.
Experts in bodemonderzoek hebben geconstateerd dat Haut Bailly een van de fijnste terroirs in de Pessac-Léognan heeft. Grote wijnen ontstaan door het samenspel tussen bodem, ligging, klimaat en mens. De wijnen zijn altijd al goed geweest, maar de laatste jaren nog meer in kwaliteit gestegen. Haut-Bailly staat bekend om de zachtheid en de zijde-achtige textuur. De wijn heeft ongelooflijk potentieel aan verfijnde tannines en zacht zoete, complexe fruitnuances.
De 2020 Haut-Bailly komt tot rust in het glas met complexe aroma's van donkere bessen, laurier, leembodem en sigaren omlijst door een bescheiden nieuw eikenhout. Vol, fluwelig en elegant gespierd, krachtig en geconcentreerd, met levendige zuren en een overvloed aan rijpe maar jeugdig tannines. Een wijn die nog wat jaren nodig heeft om op dronk te komen, maar enfin deze mag ook tot 2060 in de kelder. De 2020 jaargang is een blend van 52% Cabernet Sauvignon, 42% Merlot, 3% Cabernet Franc en 3% Petit Verdot.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Pessac-Léognan |
Wijnhuis | Chateau Haut Bailly |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2027 |
Drinken tot | 2060 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 98 |
James Suckling rating | 100 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
Rating
(96 - 98)+
Release Price
NA
Drink Date
2025 - 2050
Reviewed by
Lisa Perrotti-Brown
Issue Date
20th May 2021
Source
May 2021 Week 3, The Wine Advocate
A blend of 52% Cabernet Sauvignon, 42% Merlot, 3% Cabernet Franc and 3% Petit Verdot, the 2020 Haut-Bailly was harvested from the 9th to 25th of September. It has an alcohol of 14.3%. Deep purple-black in color, it prances out of the glass with naturally beautiful notions of fresh black cherries, violets, mulberries and boysenberries, giving way to hints of redcurrant jelly, star anise, tilled soil and menthol. The medium to full-bodied palate is delicately crafted with velvety/grainy tannins and fantastic freshness framing the perfumed red and black berry layers, finishing on a lingering fragrant-earth note.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
96
Drinking Window
2030 - 2065
From: Thrice Is Nice: Bordeaux 2020 in Bottle (Feb 2023)
The 2020 Haut-Bailly showed extremely well when I tasted it at my home during lockdown. Now in bottle since spring 2022, it upholds a wonderful bouquet with multi-layered black fruit laced with briary, flint, blood orange and light peony scents. That orange element becomes a touch more pronounced with aeration. The palate is medium-bodied with grainy tannins, fine backbone, brimming with energy and remaining harmonious from start to finish. This is a long-term prospect, an achievement considering that this was supposed to be vinified in their new winery, but due to Covid delays ended up being vinified in their old facility (though barrel maturation was able to be done in the new cellar.)
- By Neal Martin on December 2022
97
Drinking Window
2028 - 2060
From: Bordeaux 2020: Saving the Best for Last (Feb 2023)
The 2020 Haut-Bailly has developed into an elegant, richly-textured wine with all its elements in balance. Classy and polished to the core, the 2020 is a Haut-Bailly that favors finesse over power. It's a wine of extreme precision and persistence more than anything else. Red-toned fruit, dried flowers, spice and blood orange are some of the many notes that open over time. The 2020 spent 15 months in barrel, with 50% new oak.
- By Antonio Galloni on December 2022
(95-97)
Drinking Window
2032 - 2060
From: 2020 Bordeaux En Primeur: Almost Back to Normal (Jun 2021)
Deep, rich and explosive, the 2020 Haut-Bailly is magnificent from the very first taste. Dark fruit, chocolate, licorice and spice give the 2020 a level of unctuousness that is absolutely thrilling. Readers should be patient, as the 2020 is going to need time to come around. Yields are down 25% from 2019, and that richness comes through loud and clear.
- By Antonio Galloni on May 2021
(95-97)
Drinking Window
2030 - 2065
From: Vingt-Vingt Vins: Bordeaux 2020 (May 2021)
The 2020 Haut-Bailly was picked September 9–25 in what the estate has called the "year of reinvention." Having left my sample to open for 30 minutes and then assessed it over the following three hours, I found that it has a mercurial nose of gorgeous blackberry, briar, white pepper, incense and hints of blood orange. It gains intensity and becomes more floral with aeration. The palate is medium-bodied with supple but firm tannins that provide backbone. There is plenty of black fruit laced with white pepper and clove. Perhaps less rich on the finish compared to the last two vintages – a virtue as far as I am concerned, as it allows more terroir to show through. This is an impressive Haut-Bailly to coincide with their new winery, which I hope to visit very soon.
- By Neal Martin on April 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Experts in bodemonderzoek hebben geconstateerd dat Château Haut-Bailly een van de fijnste terroirs in de Pessac-Léognan heeft. Grote wijnen ontstaan door het samenspel tussen bodem, ligging, klimaat en mens. De wijnen zijn altijd al goed geweest maar de laatste jaren nog meer in kwaliteit gestegen. Haut-Bailly staat bekend om de zachtheid en de zijde-achtige textuur. De wijn heeft ongelooflijk potentieel aan verfijnde tannines en zacht zoete, complexe fruitnuances.
De wijngaard wordt beheerd volgens strenge tradities en chemische onkruidverdelgers worden nooit gebruikt. Sproeien wordt zorgvuldig beperkt, de grond wordt omgeploegd en gewied met schoffels, en de druiven worden volledig met de hand geplukt. De vinificatie vindt plaats in een fermentatie kamer met 26-thermo gereguleerde cement tanks van verschillende grootte (variërend van 30 tot 120 hectoliter). Deze speciaal aangepaste vaten zorgen ervoor dat de druiven, geteeld in verschillende delen van de wijngaard, vanaf het moment dat ze worden geplukt tot aan de vinificatie, compleet gescheiden worden gehouden.
Het proces van wijn maken vindt plaats in cementen tanks, terwijl het mengen gebeurt in roestvrijstalen tanks - een goed voorbeeld van hoe traditie en moderniteit hand in hand gaan bij Château Haut-Bailly. Alcoholische gisting duurt acht tot tien dagen en wordt gevolgd door maceratie. Dit proces duurt ongeveer drie weken gedurende welke tijd de wijn nooit wordt oververhit. Op deze manier bereikt men een perfect uitgebalanceerde wijn.