2019 Château Haut-Bailly Haut-Bailly II

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Pessac-Léognan |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2023 - 2042 |
Lage voorraad
Nog maar 1 over
Omschrijving
De tweede wijn van Haut Bailly (de La Parde de Haut-Bailly) werd in 2018 omgedoopt tot Haut-Bailly II en weerspiegelt de grand vin. Dit nieuwe label en 2e wijn verschilt natuurlijk van dat van zijn oudere broer door de afwezigheid van de vermelding "Chateau", en herstelt de stip - vleugje moderniteit - die tot 1985 op de labels van Haut-Bailly bestond. De rode toets, passend bij de capsule staat synoniem voor energie en discrete elegantie.
De blend is een compositie van veel gemarkeerd met frisheid en fruit, gebouwd op een zachte, elegante structuur. Haut-Bailly II weerspiegelt de deugden van de grand vin en kan jong worden gedronken, hoewel hij ook een goed verouderingspotentieel heeft.
Haut-Bailly II is samengesteld uit 40% Cabernet Sauvignon en 60% Merlot. De 2019 Haut-Bailly II werd geoogst van 23 september tot 10 oktober. Medium tot diep granaatpaars van kleur, de neus is al heerlijk vooruitstrevend en harmonieus, met heldere zwarte kersen, bramenconserven en wilde bosbessengeuren plus hints van lavendel, bewerkte grond en niet-gerookte sigaren. Medium tot full-bodied, de smaak heeft een solide basis van stevige tannines en een hoop frisheid die het gespierde, mondbedekkende zwarte en blauwe fruit ondersteunt, met een fruitige afdronk.
Antonio Galloni 92-94/100 “The 2019 Haut-Bailly II is a very serious second wine. Big, potent tannis give the 2019 much of its somber, brooding personality. Black cherry, graphite, licorice, cloves and new leather infuse the 2019 with tremendous complexity. Readers should be prepared to cellar the 2019 for at least a few years. If this tasting is any indication, it is a real powerhouse with quite a bit of cellaring potential”.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Pessac-Léognan |
Wijnhuis | Chateau Haut Bailly |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2042 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 90 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
Rating
(88 - 90)
Release Price
NA
Drink Date
NA
Reviewed by
Lisa Perrotti-Brown
Issue Date
18th Jun 2020
Source
June 2020 Week 3, The Wine Advocate
Composed of 40% Cabernet Sauvignon and 60% Merlot, the 2019 Haut-Bailly II was harvested from the 23rd of September to the 10th of October. Medium to deep garnet-purple in color, the nose is already wonderfully forward and harmonious, featuring bright black cherries, blackberry preserves and wild blueberries scents plus suggestions of lavender, tilled soil and unsmoked cigars. Medium to full-bodied, the palate has a solid foundation of chewy tannins and oodles of freshness backing up the muscular, mouth-coating black and blue fruits, finishing fruity.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
94
Decanter 92 - Vinous A. Galloni 92-94 - Jancis Robinson 16.5+
Antonio Galloni 92-94/100 “The 2019 Haut-Bailly II is a very serious second wine. Big, potent tannis give the 2019 much of its somber, brooding personality. Black cherry, graphite, licorice, cloves and new leather infuse the 2019 with tremendous complexity. Readers should be prepared to cellar the 2019 for at least a few years. If this tasting is any indication, it is a real powerhouse with quite a bit of cellaring potential”.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Experts in bodemonderzoek hebben geconstateerd dat Château Haut-Bailly een van de fijnste terroirs in de Pessac-Léognan heeft. Grote wijnen ontstaan door het samenspel tussen bodem, ligging, klimaat en mens. De wijnen zijn altijd al goed geweest maar de laatste jaren nog meer in kwaliteit gestegen. Haut-Bailly staat bekend om de zachtheid en de zijde-achtige textuur. De wijn heeft ongelooflijk potentieel aan verfijnde tannines en zacht zoete, complexe fruitnuances.
De wijngaard wordt beheerd volgens strenge tradities en chemische onkruidverdelgers worden nooit gebruikt. Sproeien wordt zorgvuldig beperkt, de grond wordt omgeploegd en gewied met schoffels, en de druiven worden volledig met de hand geplukt. De vinificatie vindt plaats in een fermentatie kamer met 26-thermo gereguleerde cement tanks van verschillende grootte (variërend van 30 tot 120 hectoliter). Deze speciaal aangepaste vaten zorgen ervoor dat de druiven, geteeld in verschillende delen van de wijngaard, vanaf het moment dat ze worden geplukt tot aan de vinificatie, compleet gescheiden worden gehouden.
Het proces van wijn maken vindt plaats in cementen tanks, terwijl het mengen gebeurt in roestvrijstalen tanks - een goed voorbeeld van hoe traditie en moderniteit hand in hand gaan bij Château Haut-Bailly. Alcoholische gisting duurt acht tot tien dagen en wordt gevolgd door maceratie. Dit proces duurt ongeveer drie weken gedurende welke tijd de wijn nooit wordt oververhit. Op deze manier bereikt men een perfect uitgebalanceerde wijn.
De tweede wijn van Haut Bailly (de La Parde de Haut-Bailly) werd in 2018 omgedoopt tot Haut-Bailly II en weerspiegelt de grand vin. Dit nieuwe label en 2e wijn verschilt natuurlijk van dat van zijn oudere broer door de afwezigheid van de vermelding "Chateau", en herstelt de stip - vleugje moderniteit - die tot 1985 op de labels van Haut-Bailly bestond. De rode toets, passend bij de capsule staat synoniem voor energie en discrete elegantie.
De blend is een compositie van veel gemarkeerd met frisheid en fruit, gebouwd op een zachte, elegante structuur. Haut-Bailly II weerspiegelt de deugden van de grand vin en kan jong worden gedronken, hoewel hij ook een goed verouderingspotentieel heeft.
Haut-Bailly II is samengesteld uit 40% Cabernet Sauvignon en 60% Merlot. De 2019 Haut-Bailly II werd geoogst van 23 september tot 10 oktober. Medium tot diep granaatpaars van kleur, de neus is al heerlijk vooruitstrevend en harmonieus, met heldere zwarte kersen, bramenconserven en wilde bosbessengeuren plus hints van lavendel, bewerkte grond en niet-gerookte sigaren. Medium tot full-bodied, de smaak heeft een solide basis van stevige tannines en een hoop frisheid die het gespierde, mondbedekkende zwarte en blauwe fruit ondersteunt, met een fruitige afdronk.
Antonio Galloni 92-94/100 “The 2019 Haut-Bailly II is a very serious second wine. Big, potent tannis give the 2019 much of its somber, brooding personality. Black cherry, graphite, licorice, cloves and new leather infuse the 2019 with tremendous complexity. Readers should be prepared to cellar the 2019 for at least a few years. If this tasting is any indication, it is a real powerhouse with quite a bit of cellaring potential”.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Pessac-Léognan |
Wijnhuis | Chateau Haut Bailly |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2042 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 90 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
Rating
(88 - 90)
Release Price
NA
Drink Date
NA
Reviewed by
Lisa Perrotti-Brown
Issue Date
18th Jun 2020
Source
June 2020 Week 3, The Wine Advocate
Composed of 40% Cabernet Sauvignon and 60% Merlot, the 2019 Haut-Bailly II was harvested from the 23rd of September to the 10th of October. Medium to deep garnet-purple in color, the nose is already wonderfully forward and harmonious, featuring bright black cherries, blackberry preserves and wild blueberries scents plus suggestions of lavender, tilled soil and unsmoked cigars. Medium to full-bodied, the palate has a solid foundation of chewy tannins and oodles of freshness backing up the muscular, mouth-coating black and blue fruits, finishing fruity.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
94
Decanter 92 - Vinous A. Galloni 92-94 - Jancis Robinson 16.5+
Antonio Galloni 92-94/100 “The 2019 Haut-Bailly II is a very serious second wine. Big, potent tannis give the 2019 much of its somber, brooding personality. Black cherry, graphite, licorice, cloves and new leather infuse the 2019 with tremendous complexity. Readers should be prepared to cellar the 2019 for at least a few years. If this tasting is any indication, it is a real powerhouse with quite a bit of cellaring potential”.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Experts in bodemonderzoek hebben geconstateerd dat Château Haut-Bailly een van de fijnste terroirs in de Pessac-Léognan heeft. Grote wijnen ontstaan door het samenspel tussen bodem, ligging, klimaat en mens. De wijnen zijn altijd al goed geweest maar de laatste jaren nog meer in kwaliteit gestegen. Haut-Bailly staat bekend om de zachtheid en de zijde-achtige textuur. De wijn heeft ongelooflijk potentieel aan verfijnde tannines en zacht zoete, complexe fruitnuances.
De wijngaard wordt beheerd volgens strenge tradities en chemische onkruidverdelgers worden nooit gebruikt. Sproeien wordt zorgvuldig beperkt, de grond wordt omgeploegd en gewied met schoffels, en de druiven worden volledig met de hand geplukt. De vinificatie vindt plaats in een fermentatie kamer met 26-thermo gereguleerde cement tanks van verschillende grootte (variërend van 30 tot 120 hectoliter). Deze speciaal aangepaste vaten zorgen ervoor dat de druiven, geteeld in verschillende delen van de wijngaard, vanaf het moment dat ze worden geplukt tot aan de vinificatie, compleet gescheiden worden gehouden.
Het proces van wijn maken vindt plaats in cementen tanks, terwijl het mengen gebeurt in roestvrijstalen tanks - een goed voorbeeld van hoe traditie en moderniteit hand in hand gaan bij Château Haut-Bailly. Alcoholische gisting duurt acht tot tien dagen en wordt gevolgd door maceratie. Dit proces duurt ongeveer drie weken gedurende welke tijd de wijn nooit wordt oververhit. Op deze manier bereikt men een perfect uitgebalanceerde wijn.