2018 Château Haut-Bailly Cru Classé de Graves

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Pessac-Léognan |
Wijnhuis | |
Jaar | 2018 |
Druif | , , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2027 - 2060 |
Op voorraad
6 items beschikbaar
Omschrijving
Château Haut-Bailly heeft een aparte stijl die een goede combinatie vormt van klassiek met modern en van elegantie, finesse en zachtheid met structuur. The gladheid van de tanines zorgt voor elegante en complexe aroma's. Château Haut-Bailly kan nog vele jaren bewaard worden echter het is nu ook al een heerlijke wijn om te drinken. Deze Château Haut-Bailly krijg veel lof van wijn-experts die er over eens zijn dat deze Château Haut-Bailly complex genot biedt en beschikt over een rijkdom die niet agressief is maar ook niet opzichtig is. Al deze mooie attributen die deze wijn tot zijn beschikking heeft komen vooral voort uit het selectie process van de druiven en het landschap en het klimaat waarin de druiven groeien.
Experts in bodemonderzoek hebben geconstateerd dat Haut Bailly een van de fijnste terroirs in de Pessac-Léognan heeft. Grote wijnen ontstaan door het samenspel tussen bodem, ligging, klimaat en mens.
De 2018 Haut-Bailly is een blend van 55% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 5% Petit Verdot en 5% Cabernet Franc. De druiven werden geoogst van 17 september tot 9 oktober en de wijn heeft 14,4% alcohol. Diep paarszwart van kleur, opent het langzaam met diepe noties van Zwarte Woud-cake, crème de cassis, geroosterde noten en zwarte olijven, ontvouwt zich om noties van menthol, gemalen rotsen, gesmolten drop en gegrild vlees plus een vleugje seringen te onthullen. Vol van lichaam, rijk en dicht beladen met laag op laag van levendige zwarte vruchten en minerale nuances, het heeft een solide ruggengraat van stevige, fluweelzachte tannines en naadloze frisheid, en eindigt erg lang met dwingende terughoudendheid en opwindende energie.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Pessac-Léognan |
Wijnhuis | Chateau Haut Bailly |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2027 |
Drinken tot | 2060 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 98 |
James Suckling rating | 99 |
Vinous rating | 97 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP (96-98)
Reviewed by:
Lisa Perrotti-Brown
Release Price:
NA
Drink Date:
N/A
The 2018 Haut-Bailly is blended of 55% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 5% Petit Verdot and 5% Cabernet Franc. Grapes were harvested September 17 to October 9, and the wine has 14.4% alcohol. Deep purple-black in color, it opens slowly with profound notions of Black Forest cake, crème de cassis, roasted nuts and black olives, unfurling to reveal notions of menthol, crushed rocks, molten licorice and chargrilled meat plus a hint of lilacs. Full-bodied, rich and densely laden with layer upon layer of vibrant black fruits and mineral nuances, it has a solid backbone of firm, velvety tannins and seamless freshness, finishing very long with compelling restraint and exciting energy.
Château Haut-Bailly is among the ranks of great estates with lamentably small yields in 2018. “We averaged around 21 hectoliters per hectare,” Véronique Sanders informed me. “It was a heavy price to pay for our no-toxic-chemicals philosophy, but we stuck to it.” Apart from mildew struggles, Haut-Bailly’s vineyard also suffered from coulure (poor flowering/fruit set) of the Merlot. And, thirdly, they lost 10% to 15% of potential volume due to the dry spell and ensuing concentration of very small berries it yielded. Their sister estate, Le Pape, furthermore got whacked with hail on May 26, making the crop there about half of average.
Now for the good news: quality is sky high! “The Cabernet Sauvignon crops were of a very high standard,” Véronique smiled at last. “We struggled to find some to put into the second wine. The Merlot looked like the Cabernet—very small berries this year.” Also noteworthy is the quantity and quality of the tannins this year. “These are the biggest tannins we have ever had—even bigger than 2010!” Véronique exclaimed. Meanwhile, acids are lower than 2010 or 2016, but not to the detriment of balance in my view.
One other piece of noteworthy news from this estate: the second label has had a name change. It will no longer be called "La Parde de Haut-Bailly"—from 2018 it will be known as "Haut-Bailly II."
Published: Apr 23, 2019
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Score
99
Château Haut-Bailly Pessac-Léognan 2018
Sunday, Jan 10, 2021
Color
Red
Country
France
Region
Bordeaux
Vintage
2018
Complex and expressive nose, offering red and dark fruit, spices and pepper with wood and mushroom undertones. Fresh mussel shell and a hint of ink, too. Full-bodied with a fine texture and great balance between the acidity and the controlled, tannic structure. Very long finish. Goes on and on. Tiny production, 21 hectoliters per hectare. Try after 2025.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
97
Drinking Window
2028 - 2048
From: Bordeaux 2018: Not Back in Black (Mar 2021)
The 2018 Haut-Bailly soars out of the glass, showing magnificent poise that only grows with time. Sweet, perfumed aromatics, silky tannins and mid-weight structure add to its considerable allure. Ripe red berry fruit, spice, blood orange, licorice, cedar, tobacco and menthol are all woven together in an effortless, classy Haut-Bailly that delivers the goods. I suppose the 2018 doesn't quite have the explosive energy of the very best years, but it more than makes up for that with its sensual, seductive personality.
- By Antonio Galloni on March 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Experts in bodemonderzoek hebben geconstateerd dat Château Haut-Bailly een van de fijnste terroirs in de Pessac-Léognan heeft. Grote wijnen ontstaan door het samenspel tussen bodem, ligging, klimaat en mens. De wijnen zijn altijd al goed geweest maar de laatste jaren nog meer in kwaliteit gestegen. Haut-Bailly staat bekend om de zachtheid en de zijde-achtige textuur. De wijn heeft ongelooflijk potentieel aan verfijnde tannines en zacht zoete, complexe fruitnuances.
De wijngaard wordt beheerd volgens strenge tradities en chemische onkruidverdelgers worden nooit gebruikt. Sproeien wordt zorgvuldig beperkt, de grond wordt omgeploegd en gewied met schoffels, en de druiven worden volledig met de hand geplukt. De vinificatie vindt plaats in een fermentatie kamer met 26-thermo gereguleerde cement tanks van verschillende grootte (variërend van 30 tot 120 hectoliter). Deze speciaal aangepaste vaten zorgen ervoor dat de druiven, geteeld in verschillende delen van de wijngaard, vanaf het moment dat ze worden geplukt tot aan de vinificatie, compleet gescheiden worden gehouden.
Het proces van wijn maken vindt plaats in cementen tanks, terwijl het mengen gebeurt in roestvrijstalen tanks - een goed voorbeeld van hoe traditie en moderniteit hand in hand gaan bij Château Haut-Bailly. Alcoholische gisting duurt acht tot tien dagen en wordt gevolgd door maceratie. Dit proces duurt ongeveer drie weken gedurende welke tijd de wijn nooit wordt oververhit. Op deze manier bereikt men een perfect uitgebalanceerde wijn.
Château Haut-Bailly heeft een aparte stijl die een goede combinatie vormt van klassiek met modern en van elegantie, finesse en zachtheid met structuur. The gladheid van de tanines zorgt voor elegante en complexe aroma's. Château Haut-Bailly kan nog vele jaren bewaard worden echter het is nu ook al een heerlijke wijn om te drinken. Deze Château Haut-Bailly krijg veel lof van wijn-experts die er over eens zijn dat deze Château Haut-Bailly complex genot biedt en beschikt over een rijkdom die niet agressief is maar ook niet opzichtig is. Al deze mooie attributen die deze wijn tot zijn beschikking heeft komen vooral voort uit het selectie process van de druiven en het landschap en het klimaat waarin de druiven groeien.
Experts in bodemonderzoek hebben geconstateerd dat Haut Bailly een van de fijnste terroirs in de Pessac-Léognan heeft. Grote wijnen ontstaan door het samenspel tussen bodem, ligging, klimaat en mens.
De 2018 Haut-Bailly is een blend van 55% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 5% Petit Verdot en 5% Cabernet Franc. De druiven werden geoogst van 17 september tot 9 oktober en de wijn heeft 14,4% alcohol. Diep paarszwart van kleur, opent het langzaam met diepe noties van Zwarte Woud-cake, crème de cassis, geroosterde noten en zwarte olijven, ontvouwt zich om noties van menthol, gemalen rotsen, gesmolten drop en gegrild vlees plus een vleugje seringen te onthullen. Vol van lichaam, rijk en dicht beladen met laag op laag van levendige zwarte vruchten en minerale nuances, het heeft een solide ruggengraat van stevige, fluweelzachte tannines en naadloze frisheid, en eindigt erg lang met dwingende terughoudendheid en opwindende energie.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Pessac-Léognan |
Wijnhuis | Chateau Haut Bailly |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2027 |
Drinken tot | 2060 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 98 |
James Suckling rating | 99 |
Vinous rating | 97 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
The Wine Advocate
RP (96-98)
Reviewed by:
Lisa Perrotti-Brown
Release Price:
NA
Drink Date:
N/A
The 2018 Haut-Bailly is blended of 55% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 5% Petit Verdot and 5% Cabernet Franc. Grapes were harvested September 17 to October 9, and the wine has 14.4% alcohol. Deep purple-black in color, it opens slowly with profound notions of Black Forest cake, crème de cassis, roasted nuts and black olives, unfurling to reveal notions of menthol, crushed rocks, molten licorice and chargrilled meat plus a hint of lilacs. Full-bodied, rich and densely laden with layer upon layer of vibrant black fruits and mineral nuances, it has a solid backbone of firm, velvety tannins and seamless freshness, finishing very long with compelling restraint and exciting energy.
Château Haut-Bailly is among the ranks of great estates with lamentably small yields in 2018. “We averaged around 21 hectoliters per hectare,” Véronique Sanders informed me. “It was a heavy price to pay for our no-toxic-chemicals philosophy, but we stuck to it.” Apart from mildew struggles, Haut-Bailly’s vineyard also suffered from coulure (poor flowering/fruit set) of the Merlot. And, thirdly, they lost 10% to 15% of potential volume due to the dry spell and ensuing concentration of very small berries it yielded. Their sister estate, Le Pape, furthermore got whacked with hail on May 26, making the crop there about half of average.
Now for the good news: quality is sky high! “The Cabernet Sauvignon crops were of a very high standard,” Véronique smiled at last. “We struggled to find some to put into the second wine. The Merlot looked like the Cabernet—very small berries this year.” Also noteworthy is the quantity and quality of the tannins this year. “These are the biggest tannins we have ever had—even bigger than 2010!” Véronique exclaimed. Meanwhile, acids are lower than 2010 or 2016, but not to the detriment of balance in my view.
One other piece of noteworthy news from this estate: the second label has had a name change. It will no longer be called "La Parde de Haut-Bailly"—from 2018 it will be known as "Haut-Bailly II."
Published: Apr 23, 2019
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Score
99
Château Haut-Bailly Pessac-Léognan 2018
Sunday, Jan 10, 2021
Color
Red
Country
France
Region
Bordeaux
Vintage
2018
Complex and expressive nose, offering red and dark fruit, spices and pepper with wood and mushroom undertones. Fresh mussel shell and a hint of ink, too. Full-bodied with a fine texture and great balance between the acidity and the controlled, tannic structure. Very long finish. Goes on and on. Tiny production, 21 hectoliters per hectare. Try after 2025.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
97
Drinking Window
2028 - 2048
From: Bordeaux 2018: Not Back in Black (Mar 2021)
The 2018 Haut-Bailly soars out of the glass, showing magnificent poise that only grows with time. Sweet, perfumed aromatics, silky tannins and mid-weight structure add to its considerable allure. Ripe red berry fruit, spice, blood orange, licorice, cedar, tobacco and menthol are all woven together in an effortless, classy Haut-Bailly that delivers the goods. I suppose the 2018 doesn't quite have the explosive energy of the very best years, but it more than makes up for that with its sensual, seductive personality.
- By Antonio Galloni on March 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Experts in bodemonderzoek hebben geconstateerd dat Château Haut-Bailly een van de fijnste terroirs in de Pessac-Léognan heeft. Grote wijnen ontstaan door het samenspel tussen bodem, ligging, klimaat en mens. De wijnen zijn altijd al goed geweest maar de laatste jaren nog meer in kwaliteit gestegen. Haut-Bailly staat bekend om de zachtheid en de zijde-achtige textuur. De wijn heeft ongelooflijk potentieel aan verfijnde tannines en zacht zoete, complexe fruitnuances.
De wijngaard wordt beheerd volgens strenge tradities en chemische onkruidverdelgers worden nooit gebruikt. Sproeien wordt zorgvuldig beperkt, de grond wordt omgeploegd en gewied met schoffels, en de druiven worden volledig met de hand geplukt. De vinificatie vindt plaats in een fermentatie kamer met 26-thermo gereguleerde cement tanks van verschillende grootte (variërend van 30 tot 120 hectoliter). Deze speciaal aangepaste vaten zorgen ervoor dat de druiven, geteeld in verschillende delen van de wijngaard, vanaf het moment dat ze worden geplukt tot aan de vinificatie, compleet gescheiden worden gehouden.
Het proces van wijn maken vindt plaats in cementen tanks, terwijl het mengen gebeurt in roestvrijstalen tanks - een goed voorbeeld van hoe traditie en moderniteit hand in hand gaan bij Château Haut-Bailly. Alcoholische gisting duurt acht tot tien dagen en wordt gevolgd door maceratie. Dit proces duurt ongeveer drie weken gedurende welke tijd de wijn nooit wordt oververhit. Op deze manier bereikt men een perfect uitgebalanceerde wijn.