2018 Quoin Rock Namysto Sauvignon Blanc
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2018 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12.5%) |
Drink venster | 2020 - 2024 |
Dit label is een eerbetoon aan de kralenkettingen (namysto), een van de oudste vormen van vrouwenversieringen. In bepaalde Afrikaanse culturen worden dergelijke halskettingen tot op de dag van vandaag gedragen, niet alleen als versiering, maar ook met een diepe symbolische betekenis.
Kleuren, materialen en het aantal rijen duidden de sociale status van een vrouw aan en veel vrouwen voelden zich naakt het huis uit zonder hun "namysto" te dragen. In de moderne cultuur worden deze kettingen opnieuw door vrouwen over de hele wereld gedragen, maar alleen voor decoratieve doeleinden en niet langer om redenen van sociale status. NAMYSTO is als naam gekozen door Quoin Rock Wines voor het samenkomen van verschillende culturen en om ons eraan te herinneren hoe verschillen creativiteit en opwinding stimuleren.
De Namysto Sauvignon Blanc is een Sauvignon blanc (95%) maar met een vleugje Semillion. We ruiken en proeven de duidelijke Sauvignon Blanc-neus van kruisbes, tomatenranken en grapefruit. Medium-bodied, de smaak is schoon en direct, waarbij de Sémillion textuurondersteuning toevoegt zonder het profiel van de Sauvignon te verstoren. Aroma’s van groene peper, vijgen, guave en een hint van passievrucht, lychee, witte perzik en mineraliteit. Mond vol smaken van vijg, witte perzik, hint van Indiase guave en een lange afdronk.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Appellatie | Stellenbosch (Appellatie) |
Wijnhuis | Mosi Wines |
Druif | Sauvignon Blanc, Semillon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2020 |
Drinken tot | 2024 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Groen & grassig, Strak, Tropisch fruit, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras |
Mosi Wines werd in 2014 opgericht door topsommelier Joseph T Dhafana en is vernoemd naar Mosi-oa-Tunya, het dorp in Zimbabwe waar hij opgroeide. Joseph leerde veel van de beroemde wijnmaker en viticulturist Chris Mullineux. Josephs allereerste wijn kreeg meteen 4 sterren van Platter’s Wine Guide. Met Mosi Wines wil Joseph wijn maken die zowel toegankelijk is als van de hoogst mogelijke kwaliteit. Hij heeft een diepe liefde voor Syrah, en dan het liefst gemaakt in de stijl van de Noord-Rhône: elegant en aards, met tonen van peper en kersen en een mooie zuurgraad.
Het levensverhaal van Joseph T Dhafana leest als een thriller en een sprookje ineen. In 2009 ontvluchtte hij samen met zijn vrouw het straatarme Zimbabwe via een container die per trein naar Zuid-Afrika werd vervoerd. Enkele weken werden ze opgevangen in een kerk in Johannesburg. Daarna vond Joseph een baantje als tuinman bij een restaurant in Swartland. In 2010 werd hij gepromoveerd tot barman en dronk hij, op zijn 29e verjaardag, zijn allereerste glas wijn. Joseph: ‘Ik mijmerde over de wijngaarden en hoe iemand druiven tot zo’n mooie drank kon transformeren. Vanaf dat moment was ik besmet met het wijnvirus.’ Hij deed wijncursussen, blindproefwedstrijden, zat in jury’s en panels. Inmiddels is hij een van de beroemdste sommeliers van het land, een van de 4 Zim Somms en werkt hij als hoofdsommelier bij het iconische restaurant La Colombe. Sinds 2014 maakt hij zijn eigen wijn.
Omschrijving
Dit label is een eerbetoon aan de kralenkettingen (namysto), een van de oudste vormen van vrouwenversieringen. In bepaalde Afrikaanse culturen worden dergelijke halskettingen tot op de dag van vandaag gedragen, niet alleen als versiering, maar ook met een diepe symbolische betekenis.
Kleuren, materialen en het aantal rijen duidden de sociale status van een vrouw aan en veel vrouwen voelden zich naakt het huis uit zonder hun "namysto" te dragen. In de moderne cultuur worden deze kettingen opnieuw door vrouwen over de hele wereld gedragen, maar alleen voor decoratieve doeleinden en niet langer om redenen van sociale status. NAMYSTO is als naam gekozen door Quoin Rock Wines voor het samenkomen van verschillende culturen en om ons eraan te herinneren hoe verschillen creativiteit en opwinding stimuleren.
De Namysto Sauvignon Blanc is een Sauvignon blanc (95%) maar met een vleugje Semillion. We ruiken en proeven de duidelijke Sauvignon Blanc-neus van kruisbes, tomatenranken en grapefruit. Medium-bodied, de smaak is schoon en direct, waarbij de Sémillion textuurondersteuning toevoegt zonder het profiel van de Sauvignon te verstoren. Aroma’s van groene peper, vijgen, guave en een hint van passievrucht, lychee, witte perzik en mineraliteit. Mond vol smaken van vijg, witte perzik, hint van Indiase guave en een lange afdronk.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Appellatie | Stellenbosch (Appellatie) |
Wijnhuis | Mosi Wines |
Druif | Sauvignon Blanc, Semillon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2020 |
Drinken tot | 2024 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Groen & grassig, Strak, Tropisch fruit, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras |
Wijnhuis
Mosi Wines werd in 2014 opgericht door topsommelier Joseph T Dhafana en is vernoemd naar Mosi-oa-Tunya, het dorp in Zimbabwe waar hij opgroeide. Joseph leerde veel van de beroemde wijnmaker en viticulturist Chris Mullineux. Josephs allereerste wijn kreeg meteen 4 sterren van Platter’s Wine Guide. Met Mosi Wines wil Joseph wijn maken die zowel toegankelijk is als van de hoogst mogelijke kwaliteit. Hij heeft een diepe liefde voor Syrah, en dan het liefst gemaakt in de stijl van de Noord-Rhône: elegant en aards, met tonen van peper en kersen en een mooie zuurgraad.
Het levensverhaal van Joseph T Dhafana leest als een thriller en een sprookje ineen. In 2009 ontvluchtte hij samen met zijn vrouw het straatarme Zimbabwe via een container die per trein naar Zuid-Afrika werd vervoerd. Enkele weken werden ze opgevangen in een kerk in Johannesburg. Daarna vond Joseph een baantje als tuinman bij een restaurant in Swartland. In 2010 werd hij gepromoveerd tot barman en dronk hij, op zijn 29e verjaardag, zijn allereerste glas wijn. Joseph: ‘Ik mijmerde over de wijngaarden en hoe iemand druiven tot zo’n mooie drank kon transformeren. Vanaf dat moment was ik besmet met het wijnvirus.’ Hij deed wijncursussen, blindproefwedstrijden, zat in jury’s en panels. Inmiddels is hij een van de beroemdste sommeliers van het land, een van de 4 Zim Somms en werkt hij als hoofdsommelier bij het iconische restaurant La Colombe. Sinds 2014 maakt hij zijn eigen wijn.