2019 Kaesler Old Bastard Shiraz

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2023 - 2039 |
Lage voorraad
Nog maar 2 over
Omschrijving
De wijngaarden van Kaesler liggen rondom het dorp Nuriootpa in de Barossa Valley en zijn aangeplant vanaf 1893. Na een lange periode werkzaam te zijn geweest in Frankrijk en Zuid-Afrika keerde de succesvolle wijnmaker Reid Bosward in 1999 terug naar Barossa om daar met een aantal partners Kaesler over te nemen. De grootste verleiding voor deze overname bestond uit de mogelijkheid te werken met een ongekende hoeveelheid zeer oude wijngaarden. Alle wijngaarden worden bewerkt volgens een ‘sustainable viticulture’ programma. De oude wijnstokken produceren uiterst krachtige en geconcentreerde wijnen die karakteristiek zijn voor de regio. Opvallend is daarbij dat de stijl van de wijnen met de jaren verfijnder wordt. Deze balans tussen power, concentratie, frisheid en elegantie komt perfect tot bijvoorbeeld uiting in de prachtige Shiraz genaamd ‘The Bogan’.
De Kaesler Old Vine Shiraz is een van de schaarse en unieke uitvoering van Kaesler. Van een oude in 1961 aabgeplante Shiraz wijngaard wordt een wijn gemaakt door Kaesler die verrassed elegant van stijl is. De opbrengsten van de oude wijngaard zijn zeer laag en geven een intense maar ook frisse, kruidige wijn met een zeer complexe neus met rijpe pruimen, bramen, florale aroma's (lavendel) en houtgebruik (vanille). De wijn heeft een opvallend elegante body, zijdezachte tannines en een frisse afdronk.
94/100 James Suckling
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Australië |
Regio | Barossa |
Wijnhuis | Kaesler |
Druif | Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2039 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 97 |
James Suckling rating | 93 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 96+
Reviewed by:
Erin Larkin
Release Price:
NA
Drink Date:
2023 - 2039
The 2019 Old Bastard Shiraz is from a single vineyard in the Barossa, which was planted in 1893. In the mouth, the wine is inky, intense, concentrated, black, midnight—you get the gist of it here. The fruit swirls through eddies of savory tannin that dust the sweet flavor in a sheath of exotic spice and red earth. This is a very, very good wine, seriously good. Given the vintage conditions of 2018 and 2019, I did not expect to prefer the 2019, but here we are. I love this. It's a big wine—excellent, balanced. 15% alcohol, sealed under natural cork and flexible wax.
Published: Aug 24, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
KAESLER SHIRAZ BAROSSA VALLEY OLD BASTARD 2019
Saturday, September 2, 2023
CountryAustralia
RegionSouth Australia
Vintage2019
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
93
A full-weighted style of wine that many gravitate toward: unbridled power, generous fruit and smoky Asian spice undertones, all melded to darker fruit allusions and quality oak. Much better oak than in the past. The finish is long and forceful, yet the tannins are surprisingly nuanced and in the context, relatively refined. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
96
Drinking Window
2025 - 2035
From: The Barossa: An Ascent to Higher Quality (Dec 2021)
Inky purple. A hugely perfumed bouquet evokes ripe black and blue fruits, vanilla, exotic spices and incense, with a smoke and pipe tobacco notes in the background. Shows superb depth as well as energy to its palate-coating blueberry, cherry-vanilla, mocha and fruitcake flavors, which show outstanding definition and back-end lift. Finishes on a youthfully tannic note, with reverberating dark fruit and floral character and superb persistence.
- By Josh Raynolds on January 2021
Considering Reid Bosward’s position in the Barossa winemaking firmament, the prices for his consistently excellent Kaesler wines are astonishingly low. They’re built along classic Barossa lines, showcasing intense, highly perfumed and fruit-driven character, with weight and energy working in tandem. They also age wonderfully, but Bosward has a sure hand with tannin management, so the wines are seldom overstructured and can usually be enjoyed soon after release. The Old Bastard Shiraz, which is admittedly not in the value category, is one of the Barossa’s truly great wines and, to mind, reliably world-class in quality. In the context of many of Australia’s iconic wines, its price isn’t actually half bad. Incidentally, Bosward is also a co-owner of Yarra Yering, one of the Yarra’s Valley’s great, historic estates.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
De wijngaarden van Kaesler liggen rondom het dorp Nuriootpa in de Barossa Valley en zijn aangeplant vanaf 1893. Na een lange periode werkzaam te zijn geweest in Frankrijk en Zuid-Afrika keerde de succesvolle wijnmaker Reid Bosward in 1999 terug naar Barossa om daar met een aantal partners Kaesler over te nemen. De grootste verleiding voor deze overname bestond uit de mogelijkheid te werken met een ongekende hoeveelheid zeer oude wijngaarden. Alle wijngaarden worden bewerkt volgens een ‘sustainable viticulture’ programma. De oude wijnstokken produceren uiterst krachtige en geconcentreerde wijnen die karakteristiek zijn voor de regio. Opvallend is daarbij dat de stijl van de wijnen met de jaren verfijnder wordt. Deze balans tussen power, concentratie, frisheid en elegantie komt perfect tot bijvoorbeeld uiting in de prachtige Shiraz genaamd ‘The Bogan’.
De wijngaarden van Kaesler liggen rondom het dorp Nuriootpa in de Barossa Valley en zijn aangeplant vanaf 1893. Na een lange periode werkzaam te zijn geweest in Frankrijk en Zuid-Afrika keerde de succesvolle wijnmaker Reid Bosward in 1999 terug naar Barossa om daar met een aantal partners Kaesler over te nemen. De grootste verleiding voor deze overname bestond uit de mogelijkheid te werken met een ongekende hoeveelheid zeer oude wijngaarden. Alle wijngaarden worden bewerkt volgens een ‘sustainable viticulture’ programma. De oude wijnstokken produceren uiterst krachtige en geconcentreerde wijnen die karakteristiek zijn voor de regio. Opvallend is daarbij dat de stijl van de wijnen met de jaren verfijnder wordt. Deze balans tussen power, concentratie, frisheid en elegantie komt perfect tot bijvoorbeeld uiting in de prachtige Shiraz genaamd ‘The Bogan’.
De Kaesler Old Vine Shiraz is een van de schaarse en unieke uitvoering van Kaesler. Van een oude in 1961 aabgeplante Shiraz wijngaard wordt een wijn gemaakt door Kaesler die verrassed elegant van stijl is. De opbrengsten van de oude wijngaard zijn zeer laag en geven een intense maar ook frisse, kruidige wijn met een zeer complexe neus met rijpe pruimen, bramen, florale aroma's (lavendel) en houtgebruik (vanille). De wijn heeft een opvallend elegante body, zijdezachte tannines en een frisse afdronk.
94/100 James Suckling
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Australië |
Regio | Barossa |
Wijnhuis | Kaesler |
Druif | Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2039 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 97 |
James Suckling rating | 93 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Parker
The Wine Advocate
RP 96+
Reviewed by:
Erin Larkin
Release Price:
NA
Drink Date:
2023 - 2039
The 2019 Old Bastard Shiraz is from a single vineyard in the Barossa, which was planted in 1893. In the mouth, the wine is inky, intense, concentrated, black, midnight—you get the gist of it here. The fruit swirls through eddies of savory tannin that dust the sweet flavor in a sheath of exotic spice and red earth. This is a very, very good wine, seriously good. Given the vintage conditions of 2018 and 2019, I did not expect to prefer the 2019, but here we are. I love this. It's a big wine—excellent, balanced. 15% alcohol, sealed under natural cork and flexible wax.
Published: Aug 24, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
KAESLER SHIRAZ BAROSSA VALLEY OLD BASTARD 2019
Saturday, September 2, 2023
CountryAustralia
RegionSouth Australia
Vintage2019
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
93
A full-weighted style of wine that many gravitate toward: unbridled power, generous fruit and smoky Asian spice undertones, all melded to darker fruit allusions and quality oak. Much better oak than in the past. The finish is long and forceful, yet the tannins are surprisingly nuanced and in the context, relatively refined. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
96
Drinking Window
2025 - 2035
From: The Barossa: An Ascent to Higher Quality (Dec 2021)
Inky purple. A hugely perfumed bouquet evokes ripe black and blue fruits, vanilla, exotic spices and incense, with a smoke and pipe tobacco notes in the background. Shows superb depth as well as energy to its palate-coating blueberry, cherry-vanilla, mocha and fruitcake flavors, which show outstanding definition and back-end lift. Finishes on a youthfully tannic note, with reverberating dark fruit and floral character and superb persistence.
- By Josh Raynolds on January 2021
Considering Reid Bosward’s position in the Barossa winemaking firmament, the prices for his consistently excellent Kaesler wines are astonishingly low. They’re built along classic Barossa lines, showcasing intense, highly perfumed and fruit-driven character, with weight and energy working in tandem. They also age wonderfully, but Bosward has a sure hand with tannin management, so the wines are seldom overstructured and can usually be enjoyed soon after release. The Old Bastard Shiraz, which is admittedly not in the value category, is one of the Barossa’s truly great wines and, to mind, reliably world-class in quality. In the context of many of Australia’s iconic wines, its price isn’t actually half bad. Incidentally, Bosward is also a co-owner of Yarra Yering, one of the Yarra’s Valley’s great, historic estates.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
De wijngaarden van Kaesler liggen rondom het dorp Nuriootpa in de Barossa Valley en zijn aangeplant vanaf 1893. Na een lange periode werkzaam te zijn geweest in Frankrijk en Zuid-Afrika keerde de succesvolle wijnmaker Reid Bosward in 1999 terug naar Barossa om daar met een aantal partners Kaesler over te nemen. De grootste verleiding voor deze overname bestond uit de mogelijkheid te werken met een ongekende hoeveelheid zeer oude wijngaarden. Alle wijngaarden worden bewerkt volgens een ‘sustainable viticulture’ programma. De oude wijnstokken produceren uiterst krachtige en geconcentreerde wijnen die karakteristiek zijn voor de regio. Opvallend is daarbij dat de stijl van de wijnen met de jaren verfijnder wordt. Deze balans tussen power, concentratie, frisheid en elegantie komt perfect tot bijvoorbeeld uiting in de prachtige Shiraz genaamd ‘The Bogan’.