2012 Ferrari Trento Riserva Lunelli

rotation

Lage voorraad

Nog maar 3 over

🚚 Bestel vandaag en je bestelling wordt morgen verzonden

Omschrijving

chevron-down

De Ferrari Trento Riserva Lunelli  is een 100% Chardonnay dus een Blanc de Blanc. De chardoobay wijngaard is gelegen op de hellingen van de bergen van Trentino. De druiven worden manueel geoogst en de wijn rijpt minimaal 7 jaar op de gisten.In het glas heeft de Lunelli een diepgele kleur met bleek gouden highlights. In de neus fruitig en rijk met complexe aroma's en een brede, omhullende structuur. De periode van rijping in grote Oostenrijkse houten vaten geeft een gevarieerde regenboog aan sensaties. In de mond geeft de wijn een perfecte balans van gevarieerde sensaties, van toastige gisten en kruiden. De veroudering in eiken voegt harmonie en rijkheid toe. De afdronk is intens en aanhoudend.

Ferrari wijnen online bestellen bij Grandcruwijnen

Ferrari wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijnhandel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service dat is Grandcruwijnen!

 

Specificaties

chevron-down
Wijnsoort Wit
Land Italië
Regio Trentino
Wijnhuis Ferrari
Druif Chardonnay
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2012
Drinken vanaf 2022
Drinken tot 2032
Alcohol % 12.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Ja
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 94
James Suckling rating 92
Smaakprofiel Droog, Fris, Mineraal, Strak, Wit fruit
Drink momenten Cadeau!, Iets te vieren, Indruk maken, Lekker luxe, Romantisch

Professionele Recensies

chevron-down

Parker

94

James Suckling

92

Wijnhuis

chevron-down

Het wijnhuis Ferrari uit Italië is de nieuwe sponsor van de Formule 1 geworden! Sommige merken ontstijgen de streek en vormen een fenomeen op zich. Ferrari –en dan hebben we het een keer niet over auto’s- is zo’n merk. Als bedrijf zeer toegewijd aan Trento als streek, maar in Italië veel bekender als producent van uitstekende mousserende wijnen.

Tijdens de Champagne & Sparkling Championship heeft Ferrari maar liefst 11 gouden medialles in de wacht gesleept en heeft de hoofdprijs gewonnen en mag zich "Sparkling Wine Producer of the Year 2017" noemen.

Wijhuis Ferrari

De mousserende wijnen van Ferrari maken 50% uit van de totale productie van de mousserende wijnen van de streek (4,5 miljoen flessen). Ze zijn afkomstig van 120 hectare eigen wijngaarden, waarvan alle jaargangwijnen worden gemaakt en 300 hectare van 150 contractboeren.

Grondlegger Giulio Ferrari deed zijn inspiratie op in de Champagne. Hij was zo onder de indruk van deze wijnen, die een gisting op fles ondergaan om hun mousserende karakter te krijgen. In 1902 kwam hij met zijn eigen variant, eveneens gemaakt op basis van Chardonnay en Pinot Noir, dus precies dezelfde druiven als in Champagne.

De derde belangrijke Champagne-druif, Pinot Meunier, vond Giulio Ferrari niet goed genoeg. Eigenlijk meer een druif die alleen maar is geplant om de voorjaarsvorst in deze noordelijke streek te overleven. De opvolgers van Giulio Ferrari zijn de filosofie van hem en het bedrijf altijd trouw gebleven.

Het zijn de nakomelingen van Bruno Lunelli - die Ferrari overnam in 1952 - die op dit moment de scepter zwaaien over het bedrijf. Maar in de strategie is nooit iets veranderd. Ook zij hebben altijd wijnen gemaakt volgens de Champagnemethode (Metodo Classico). Een slimme strategie.

Italianen zijn dol op alles wat maar mousseert en niet voor niets de grootste afnemers van Champagne. Slechts 10% van de wijnen van Ferrari gaat naar het buitenland. De kwaliteit wordt bewaakt door strenge eisen te stellen aan de kwaliteit van de druiven.

De Chardonnay komt uitsluitend van wijngaarden boven 300, 400 meter, nodig voor een goede zuurgraad. De gecontracteerde boeren worden goed betaald, tot wel € 2 per kilo druiven; de beste manier om kwaliteit te kunnen maken en te garanderen.

De rijping op fles duurt minimaal twee jaar en van de betere wijnen zelfs vier, vijf jaar. De kelder wordt nu zelfs uitgebreid om de gewone brut straks zelfs 30 of 36 maanden te laten rijpen, in plaats van twee jaar nu. Het levert wijnen op die kunnen wedijveren met een goede Champagne, en niet alleen de Cuvée Perlé of de topwijn Giulio Ferrari, maar ook de gewone Brut of Brut Rosé.

Bijlagen

chevron-down