2008 Ferrari Giulio Ferrari Riserva del Fondatore Rosé

Wijnsoort | Rosé |
---|---|
Land | Italië |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2008 |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12.5%) |
Drink venster | 2021 - 2045 |
Lage voorraad
Nog maar 5 over
Omschrijving
Ferrari Trento's obsessie met uitmuntendheid heeft geleid tot deze exclusieve Riserva del Fondatore Rosé gemaakt van Pinot Noir uit wijngaarden op berghellingen met een klein percentage Chardonnay, variërend afhankelijk van de oogst. De wijngaarden zijn in eigendom van de familie Lunelli op de hellingen van de bergen die boven Trento liggen.
Dit is een speciale wijn die de lat voor alle Italiaanse mousserende wijnen erg hoog legt. De Trento Metodo Classico Extra Brut Giulio Ferrari Riserva del Fondatore uit 2008 (gedergorgeerd in 2020) bewandelt een zorgvuldige lijn tussen elegantie en kracht. De wijn rijpt maar liefst 10 jaar op de lie en komt tevoorschijn met een zijdezachte textuur en fijn afgestemde aroma's van abrikoos, Golden Delicious-appel, honing, taartkorst en gemalen natte kiezel. Deze fijne en elegante mousserende wijn verspreidt zich gelijkmatig over het gehemelte met fijne pareling en een romige textuur. De koele vintage uit 2008 gaat met de tijd nog meer gewicht en intensiteit krijgen. Deze wellicht mooiste "Italiaanse-champagne" zit in een hele fraaie giftbox.
Wine Advocate “This wine is a game changer for Italian Metodo Classico. Congratulations.”
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rosé |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Trentino |
Iconen | Icoon Italië |
Wijnhuis | Ferrari |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2008 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 97 |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 96+
Reviewed by:
Monica Larner
Release Price:
$130
Drink Date:
2021 - 2045
This is a special wine that raises the bar very high for all Italian sparkling wines. The 2008 Trento Metodo Classico Extra Brut Giulio Ferrari Riserva del Fondatore (disgorged in 2020) walks a careful line between elegance and power. The wine ages on the lees for an outstanding 10 years and emerges with a silky texture and finely tuned aromas of apricot, Golden Delicious apple, honey, pie crust and crushed dolomitic quartz. This fine and elegant sparkler spreads evenly over the palate with fine beading and a creamy texture. The cool 2008 vintage is poised to take on more weight and intensity with time.
Published: Feb 18, 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Het wijnhuis Ferrari uit Italië is de nieuwe sponsor van de Formule 1 geworden! Sommige merken ontstijgen de streek en vormen een fenomeen op zich. Ferrari –en dan hebben we het een keer niet over auto’s- is zo’n merk. Als bedrijf zeer toegewijd aan Trento als streek, maar in Italië veel bekender als producent van uitstekende mousserende wijnen.
Tijdens de Champagne & Sparkling Championship heeft Ferrari maar liefst 11 gouden medialles in de wacht gesleept en heeft de hoofdprijs gewonnen en mag zich "Sparkling Wine Producer of the Year 2017" noemen.
Wijhuis Ferrari
De mousserende wijnen van Ferrari maken 50% uit van de totale productie van de mousserende wijnen van de streek (4,5 miljoen flessen). Ze zijn afkomstig van 120 hectare eigen wijngaarden, waarvan alle jaargangwijnen worden gemaakt en 300 hectare van 150 contractboeren.
Grondlegger Giulio Ferrari deed zijn inspiratie op in de Champagne. Hij was zo onder de indruk van deze wijnen, die een gisting op fles ondergaan om hun mousserende karakter te krijgen. In 1902 kwam hij met zijn eigen variant, eveneens gemaakt op basis van Chardonnay en Pinot Noir, dus precies dezelfde druiven als in Champagne.
De derde belangrijke Champagne-druif, Pinot Meunier, vond Giulio Ferrari niet goed genoeg. Eigenlijk meer een druif die alleen maar is geplant om de voorjaarsvorst in deze noordelijke streek te overleven. De opvolgers van Giulio Ferrari zijn de filosofie van hem en het bedrijf altijd trouw gebleven.
Het zijn de nakomelingen van Bruno Lunelli - die Ferrari overnam in 1952 - die op dit moment de scepter zwaaien over het bedrijf. Maar in de strategie is nooit iets veranderd. Ook zij hebben altijd wijnen gemaakt volgens de Champagnemethode (Metodo Classico). Een slimme strategie.
Italianen zijn dol op alles wat maar mousseert en niet voor niets de grootste afnemers van Champagne. Slechts 10% van de wijnen van Ferrari gaat naar het buitenland. De kwaliteit wordt bewaakt door strenge eisen te stellen aan de kwaliteit van de druiven.
De Chardonnay komt uitsluitend van wijngaarden boven 300, 400 meter, nodig voor een goede zuurgraad. De gecontracteerde boeren worden goed betaald, tot wel € 2 per kilo druiven; de beste manier om kwaliteit te kunnen maken en te garanderen.
De rijping op fles duurt minimaal twee jaar en van de betere wijnen zelfs vier, vijf jaar. De kelder wordt nu zelfs uitgebreid om de gewone brut straks zelfs 30 of 36 maanden te laten rijpen, in plaats van twee jaar nu. Het levert wijnen op die kunnen wedijveren met een goede Champagne, en niet alleen de Cuvée Perlé of de topwijn Giulio Ferrari, maar ook de gewone Brut of Brut Rosé.
Ferrari Trento's obsessie met uitmuntendheid heeft geleid tot deze exclusieve Riserva del Fondatore Rosé gemaakt van Pinot Noir uit wijngaarden op berghellingen met een klein percentage Chardonnay, variërend afhankelijk van de oogst. De wijngaarden zijn in eigendom van de familie Lunelli op de hellingen van de bergen die boven Trento liggen.
Dit is een speciale wijn die de lat voor alle Italiaanse mousserende wijnen erg hoog legt. De Trento Metodo Classico Extra Brut Giulio Ferrari Riserva del Fondatore uit 2008 (gedergorgeerd in 2020) bewandelt een zorgvuldige lijn tussen elegantie en kracht. De wijn rijpt maar liefst 10 jaar op de lie en komt tevoorschijn met een zijdezachte textuur en fijn afgestemde aroma's van abrikoos, Golden Delicious-appel, honing, taartkorst en gemalen natte kiezel. Deze fijne en elegante mousserende wijn verspreidt zich gelijkmatig over het gehemelte met fijne pareling en een romige textuur. De koele vintage uit 2008 gaat met de tijd nog meer gewicht en intensiteit krijgen. Deze wellicht mooiste "Italiaanse-champagne" zit in een hele fraaie giftbox.
Wine Advocate “This wine is a game changer for Italian Metodo Classico. Congratulations.”
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Rosé |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Trentino |
Iconen | Icoon Italië |
Wijnhuis | Ferrari |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2008 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 97 |
Parker
The Wine Advocate
RP 96+
Reviewed by:
Monica Larner
Release Price:
$130
Drink Date:
2021 - 2045
This is a special wine that raises the bar very high for all Italian sparkling wines. The 2008 Trento Metodo Classico Extra Brut Giulio Ferrari Riserva del Fondatore (disgorged in 2020) walks a careful line between elegance and power. The wine ages on the lees for an outstanding 10 years and emerges with a silky texture and finely tuned aromas of apricot, Golden Delicious apple, honey, pie crust and crushed dolomitic quartz. This fine and elegant sparkler spreads evenly over the palate with fine beading and a creamy texture. The cool 2008 vintage is poised to take on more weight and intensity with time.
Published: Feb 18, 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Het wijnhuis Ferrari uit Italië is de nieuwe sponsor van de Formule 1 geworden! Sommige merken ontstijgen de streek en vormen een fenomeen op zich. Ferrari –en dan hebben we het een keer niet over auto’s- is zo’n merk. Als bedrijf zeer toegewijd aan Trento als streek, maar in Italië veel bekender als producent van uitstekende mousserende wijnen.
Tijdens de Champagne & Sparkling Championship heeft Ferrari maar liefst 11 gouden medialles in de wacht gesleept en heeft de hoofdprijs gewonnen en mag zich "Sparkling Wine Producer of the Year 2017" noemen.
Wijhuis Ferrari
De mousserende wijnen van Ferrari maken 50% uit van de totale productie van de mousserende wijnen van de streek (4,5 miljoen flessen). Ze zijn afkomstig van 120 hectare eigen wijngaarden, waarvan alle jaargangwijnen worden gemaakt en 300 hectare van 150 contractboeren.
Grondlegger Giulio Ferrari deed zijn inspiratie op in de Champagne. Hij was zo onder de indruk van deze wijnen, die een gisting op fles ondergaan om hun mousserende karakter te krijgen. In 1902 kwam hij met zijn eigen variant, eveneens gemaakt op basis van Chardonnay en Pinot Noir, dus precies dezelfde druiven als in Champagne.
De derde belangrijke Champagne-druif, Pinot Meunier, vond Giulio Ferrari niet goed genoeg. Eigenlijk meer een druif die alleen maar is geplant om de voorjaarsvorst in deze noordelijke streek te overleven. De opvolgers van Giulio Ferrari zijn de filosofie van hem en het bedrijf altijd trouw gebleven.
Het zijn de nakomelingen van Bruno Lunelli - die Ferrari overnam in 1952 - die op dit moment de scepter zwaaien over het bedrijf. Maar in de strategie is nooit iets veranderd. Ook zij hebben altijd wijnen gemaakt volgens de Champagnemethode (Metodo Classico). Een slimme strategie.
Italianen zijn dol op alles wat maar mousseert en niet voor niets de grootste afnemers van Champagne. Slechts 10% van de wijnen van Ferrari gaat naar het buitenland. De kwaliteit wordt bewaakt door strenge eisen te stellen aan de kwaliteit van de druiven.
De Chardonnay komt uitsluitend van wijngaarden boven 300, 400 meter, nodig voor een goede zuurgraad. De gecontracteerde boeren worden goed betaald, tot wel € 2 per kilo druiven; de beste manier om kwaliteit te kunnen maken en te garanderen.
De rijping op fles duurt minimaal twee jaar en van de betere wijnen zelfs vier, vijf jaar. De kelder wordt nu zelfs uitgebreid om de gewone brut straks zelfs 30 of 36 maanden te laten rijpen, in plaats van twee jaar nu. Het levert wijnen op die kunnen wedijveren met een goede Champagne, en niet alleen de Cuvée Perlé of de topwijn Giulio Ferrari, maar ook de gewone Brut of Brut Rosé.