Markus Molitor

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Markus Molitor is een Duitse wijnmaker en is gevestigd in de Moezel, Duitsland. De wijnmakerij staat bekend om het produceren van hoogwaardige Rieslings, en Markus Molitor wordt beschouwd als een van de meest innovatieve wijnmakers in de regio.

Geschiedenis van Markus Molitor

De familie Molitor heeft een diepgewortelde geschiedenis in de wijnbereiding die vele generaties beslaat. Markus Molitor vertegenwoordigt de achtste generatie van het erfgoed van Molitor. De betrokkenheid van de familie bij de wijnbouw in de Moezel gaat terug tot de 18e eeuw. Markus Molitor nam het familielandgoed in 1984 op 20-jarige leeftijd officieel over. Het landgoed, gelegen in het wijngebied van de Moezel, beschikt over steile wijngaarden langs de rivier de Moezel, een karakteristiek kenmerk van de regio. De Moezel staat bekend om zijn steile, terrasvormige wijngaarden. De hellingen zorgen voor een optimale blootstelling aan zonlicht en zijn een integraal onderdeel van het unieke terroir van de wijnen die in deze regio worden geproduceerd.

Productie van Markus Molitor

Markus Molitor heeft er bewust voor gekozen om zich te concentreren op de druivensoort Riesling, die bijzonder goed geschikt is voor het koele klimaat en de leisteengronden van de Moezel. Riesling staat bekend om zijn expressieve aromaten, zuurgraad en het vermogen om het terroir te weerspiegelen. Onder leiding van Markus Molitor onderging het landgoed een aanzienlijke uitbreiding en modernisering. Er werden nieuwe wijngaarden verworven en de bestaande werden zorgvuldig beheerd om fruit van de hoogste kwaliteit te garanderen. Markus Molitor produceert een breed scala aan Rieslings die de Prädikat-niveaus bestrijken, wat de rijpheid van de druiven bij de oogst aangeeft. Het portfolio omvat droge stijlen (Trocken), halfdroge en zoete wijnen, die de veelzijdigheid van de Riesling benadrukken. Het landgoed staat bekend om zijn nadruk op wijnen uit één specifieke wijngaard. Deze wijnen benadrukken de onderscheidende kenmerken van specifieke wijngaarden, bekend als "Grosses Gewächs" of "Erste Lage." De toewijding van Markus Molitor aan kwaliteit en de unieke expressie van het terroir heeft het landgoed internationale bekendheid opgeleverd. De wijnen zijn gewild bij verzamelaars en liefhebbers vanwege hun authenticiteit en leeftijdswaardige kenmerken. Markus Molitor respecteert de traditionele wijnbereidingsmethoden, waaronder zorgvuldige handmatige oogst en zachte verwerking van de druiven. Tegelijkertijd past hij moderne technieken toe om de kwaliteit van de wijnen verder te verbeteren.

Markus Molitor