Filteren
Nahe

Nahe

Het wijngebied Nahe is een Duitse wijnstreek bij de gelijknamige rivier de Nahe. Het geologische verleden is roerig te noemen met zeer veel vulkanische activiteit en als gevolg daarvan een zeer grote afwisseling van bodemsoorten. 

De rivier de Nahe ontspringt in de Eifel en mondt uit in de Rijn bij de plaats Bingen. Het Centrum van dit wijngebied is Bad Kreuznach (het bekende kuuroord). Ten noorden hiervan is het vrij vlak en ten zuidwesten is het heuvelachtig. Je vindt hier bijvoorbeeld de hoogste rots van Europa ten noorden van de Alpen, de imposante Rotenfels. De steile hellingen met leisteen en vulkanische bodems bieden hier een ideale ondergrond voor mooi minerale Rieslings. De witte wijnen uit de Nahe worden gekenmerkt door hun eigen stijl: fris, vrij stevig met complexiteit en diepgang.

In de Nahe wordt voornamelijk witte wijn geproduceerd, zo'n 75% waarvan het grootste deel Riesling is. Het gebied heeft zo'n 4000 hectare aan wijngaarden.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!