Filteren

Nahe

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 17

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

De Nahe-wijnregio, gelegen in het zuidwesten van Duitsland, vlakbij de Rijn, is misschien wel een van de kleinere wijnregio's van het land, maar valt op door zijn uitzonderlijke wijnbereiding en gevarieerde terroir. Gelegen tussen de beroemde regio's Moezel en Rheingau, profiteert Nahe van een mix van bodems, waaronder leisteen, vulkanisch en kwartsiet, waardoor een gevarieerd landschap van steile hellingen en vlakten ontstaat. Deze geografische diversiteit zorgt voor verschillende microklimaten, die de smaken van de geproduceerde wijnen beïnvloeden.

Meer informatie over Nahe

Opmerkelijke wijngaarden dragen bij aan Nahe's reputatie op het gebied van kwaliteitswijnen. Wijngaarden als Schlossböckelheimer, Niederhäuser Hermannshöhle en Oberhäuser Brücke spelen een cruciale rol bij het vormgeven van het karakter van de wijnen uit de regio.

Nahe heeft een rijke wijntraditie met een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De producenten uit de regio leggen de nadruk op kwaliteit en terroirexpressie, wat bijdraagt aan de algehele reputatie van Nahe-wijnen. Naast Riesling produceert Nahe ook andere witte wijnvariëteiten, waaronder Sylvaner en Pinot Blanc, die een breed scala aan stijlen aanbieden, van fris en mineraalgedreven tot rijk en vol.

In wezen vertegenwoordigt Nahe een compacte maar dynamische wijnregio waar het samenspel van terroir, druivensoorten en wijntraditie wijnen produceert die boeien door hun kwaliteit, complexiteit en unieke regionale kenmerken.

Welke druiven worden in Nahe gebruikt?

De Nahe-wijnregio staat bekend om zijn gevarieerde terroir, uitzonderlijke wijnbereiding en onderscheidende subregio's, die elk unieke kenmerken bijdragen aan het algehele wijnbouwlandschap.

In het meest noordelijke deel van de Boven-Nahe (Oberes Nahegebiet) vindt u steile wijngaarden langs de rivier met leisteen- en kwartsietbodems, die een minerale invloed aan de wijnen geven. Riesling gedijt hier en produceert wijnen met een frisse zuurgraad en uitgesproken minerale tonen.

Zuidwaarts strekt Middle Nahe (Mittleres Nahegebiet) zich uit van Bad Kreuznach tot Martinstein. Gekenmerkt door een mix van vulkanische en kleigronden, levert deze subregio wijnen op die een evenwicht vinden tussen zuurgraad en fruitigheid. Riesling blijft prominent aanwezig, vergezeld van Müller-Thurgau en andere witte variëteiten.

In het zuidelijkste deel strekt de Beneden-Nahe (Unteres Nahegebiet) zich uit van Martinstein tot aan de grens van de regio. Met een warmer klimaat en een verscheidenheid aan bodems, waaronder löss en leem, staat Lower Nahe bekend om het produceren van volle en rijpere wijnen. Terwijl de Riesling blijft schitteren, vinden andere druivensoorten zoals Pinot Blanc en Pinot Gris succes.

Deze subregio's tonen het scala aan stijlen en smaken die Nahe tot een boeiende en veelzijdige wijnregio in Duitsland maken. Of het nu gaat om de mineraalrijke Rieslings uit de Boven-Nahe, de uitgebalanceerde wijnen uit de Midden-Nahe of de vollere wijnen uit de Beneden-Nahe, elk draagt bij aan de algehele diversiteit en rijkdom van de Nahe-wijnen.

Welke druiven worden in Nahe gebruikt?

De Nahe-wijnstreek, gelegen in het zuidwesten van Duitsland, staat bekend om zijn gevarieerde en expressieve wijnen, met een prominente keuze aan druivensoorten die gedijen in het unieke terroir van de regio. Onder de belangrijkste druivensoorten die in Nahe worden verbouwd, is Riesling de onbetwiste ster. Deze nobele druif, bekend om zijn aanpassingsvermogen en vermogen om het terroir te weerspiegelen, bloeit op de diverse bodems van Nahe, variërend van leisteen en kwartsiet in het noorden tot vulkanische en kleigronden in het centrale deel.

Riesling-wijnen uit Nahe staan bekend om hun aromatische intensiteit, levendige zuurgraad en een rijk spectrum aan smaken, waaronder citrus-, perzik- en bloemige tonen. Het vermogen van de druif om de onderscheidende kenmerken van individuele wijngaarden over te brengen, in combinatie met het gevarieerde terroir van de regio, draagt bij aan de creatie van wijnen die zowel liefhebbers als kenners boeien.

Naast Riesling is Nahe de thuisbasis van andere witte druivensoorten die een belangrijke rol spelen bij het vormgeven van het wijnlandschap van de regio. Müller-Thurgau, bekend om zijn aromatische profiel en veelzijdigheid, wordt geteeld naast Silvaner, Pinot Blanc en Pinot Gris. Deze druivensoorten dragen bij aan de productie van wijnen met een scala aan stijlen, van droog en fris tot vollere en weelderige expressies.

Terwijl witte druivensoorten domineren, worden er in Nahe ook rode druivensoorten verbouwd, zij het in mindere mate. Dornfelder en Spätburgunder (Pinot Noir) behoren tot de rode variëteiten die een plaats vinden in de wijngaarden en rode wijnen produceren met een verschillende mate van rijkdom en complexiteit.

In wezen zijn de wijngaarden van Nahe een bewijs van de dynamische wisselwerking tussen druivensoorten en het terroir van de regio. Deze combinatie resulteert in een gevarieerd portfolio van wijnen die de unieke kenmerken van Nahe onder de aandacht brengen en bijdragen aan de reputatie van de regio voor het produceren van wijnen van uitzonderlijke kwaliteit en een onderscheidend karakter. Of het nu gaat om de zuivere zuurgraad van een Riesling of de complexiteit van een Pinot Noir, de druiven van Nahe dragen bij aan een rijk en fascinerend tapijt van Duitse wijnbereiding.

Nahe

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!