Filteren

Mendoza

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 60

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De provincie Mendoza, in het westen van Argentinië, is veruit het belangrijkste wijngebied van het land. Maar liefst 70% van van de totale wijnbouwgrond ligt in deze regio. Meer dan de helft is beplant met blauwe druiven, waaronder malbec en tempranillo. De stad Mendoza, in het hart van de regio, ligt ter hoogte van de Chileense hoofdstad Santiago de Chile, die aan precies aan de andere kant van de Andes ligt.

De wijngaarden van Mendoza liggen op een hoogte van 900 tot 1500 meter. De hoge ligging, de schrale grond, de warmte en de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht zorgen voor fruitige wijnen met veel geur en smaak. Voor de noodzakelijke irrigatie wordt het pure smeltwater van de toppen van de Andes gebruikt. Het water wordt aangevoerd via het eeuwenoude stelsel van irrigatiekanaaltjes, acéquias, die de Spanjaarden aanlegden. De goede zorg van de wijnboeren, lage opbrengsten en het met de hand plukken zijn medebepalend voor de uitstekende kwaliteit van de wijnen uit Mendoza. Malbecs uit Argentinië zijn vaak heerlijk rond, met veel rood fruit. De wijnen van cabernet sauvignon zijn ook erg fruitig en levendig van smaak.

Mendoza

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!