2023 Tenuta di Biserno Insoglio del Cinghiale Methusalem (6 liter)
De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
| Wijnsoort | |
|---|---|
| Land | |
| Regio | |
| Appellatie | |
| Wijnhuis | |
| Jaar | 2023 |
| Druif | , , , |
| Inhoud (Alc) | 6 ltr (14%) |
| Drink venster | 2025 - 2032 |
| Beschikbaar per | 5 nov. 2025 |
Lage voorraad
Nog maar 1 over
Omschrijving
Één familie: Antinori, één passie: Wijn. De broers Piero en Lodovico Antinori zijn de eigenaren van het prachtige Tenuta di Biserna uit Tocane. Volgens Parker: "Tenuta di Biserno remains one of the best kept secrets in Bolgheri" De Insoglio del Cinghiale is een prachtige blendwijn van Syrah 32%, Cabernet Franc 30%, Merlot 32%, en Petit Verdot 6%. De wijnstokken staan aangeplant op een onderbodem van hoofdzakelijk klei. De oogst wordt in september volledig handgeplukt en ondergaat een strenge selectie in de wijngaarden, waarna deze in manden van 15kg gaat. Verdere selectie op de sorteertafels in de kelders. Bij het productieproces is 40% van de wijn gerijpt in barriques voor een periode van 6 maanden. De overige wijn is gerijpt in roestvrijstalen tanks. Vervolgens zijn de wijnen uit de barriques en de stalen tanks samengevoegd en gebotteld om vervolgens nog 6 maanden verder in de kelders van het domein verder te rijpen.
De Insoglio del Cinghiale is een stijlvolle wijn, met veel rood fruit en mooie evenwichtige hints van eikenhout. De wijn is nog jong, maar al wel goed in balans en met mooie tannines. Volgens Robert Parker "Een van de beste wijnen die in Bolgheri worden gemaakt" en dit is een superschaarse en geweldige uitvoering van maar liefst 6 liter (Methusalem) in een originele houten kist.
Specificaties
| Beschikbaar per | 5 nov. 2025 |
|---|---|
| Verpakking opmerking | Kist |
| Wijnsoort | Rood |
| Land | Italië |
| Regio | Toscane |
| Appellatie | Toscana |
| Wijnhuis | Tenuta di Biserno |
| Druif | Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot, Syrah-Shiraz |
| Biologisch gecertificeerd | Nee |
| Natural wijn | Nee |
| Vegan | Nee |
| Jaar | 2023 |
| Drinken vanaf | 2025 |
| Drinken tot | 2032 |
| Alcohol % | 14 |
| Alcoholvrij/arm | Nee |
| Inhoud | 6 ltr |
| Houtrijping | Ja |
| Bubbels | Nee |
| Dessert wijn | Nee |
| Afsluiting | Kurk |
| James Suckling rating | 93 |
| Vinous rating | 91 |
| Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Soepel, Vol |
| Drink momenten | Barbecue, Met vrienden, Open haard |
Professionele Recensies
James Suckling
Score
93
Avg Price (ex-tax)
$ 32
Campo di Sasso Toscana Insoglio del Cinghiale 2022
Tuesday, Jul 30, 2024
Color
Red
Country
Italy
Region
Tuscany
Vintage
2022
Download Shelftalker
Ripe blackcurrants, dark cherries, chocolate, dark cedar and a hint of mocha on the nose. Smooth and textured with medium to full body and velvety tannins. Pure and polished and already very attractive, showing harmony and focus. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
91
Drinking Window
2025 - 2030
From: 2025 Tuscany Preview (Feb 2025)
The 2022 Insoglio del Cinghiale emerges from sandy soils on the lower slopes of the estate's holdings and lots that don’t make it into the top wines. Floral and punchy, with lovely forward fruit, Insoglio is a delight. Crushed flowers, plum and dried flowers build into the supple, inviting finish. What a delight.
- By Antonio Galloni on February 2025
I was deeply impressed with these wines from Biserno. The new Cabernet Franc Colle Mezzano di Biserno is quite promising. Niccolò Marzichi Lenzi now runs the estate following the exit of his uncle, founder Lodovico Antinori. Lenzi has brought a new feeling of youthful energy to his family’s estate, along with a contemporary approach that results in wines with a bit more vibrancy than those from the Lodovico Antinori era. The entry-level Insoglio del Cinghiale remains one of my favorite wines in its peer group. After a few quiet years during the generational transition, Biserno is once again an estate to watch closely.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
In 1995 ontdekte Lodovico Antinori het potentieel van een gebied aan de rand van Bolgheri voor de wijnbouw. Na een evaluatie zag hij de unieke kenmerken van dit gebied en was hij overtuigd dat hij hier iets nieuws & unieks kon creëren in de wijnwereld. Een paar jaar later startte de familie Antinori (Piero, Lodovico, Ilaria en zijn zoon Niccolò) en landeigenaar Umberto Mannoni met de oprichting van Tenuta di Biserno. Grenzend aan het historische dorp Bolgheri, met een prachtig uitzicht op de Tyrreense zee.
Het Toscaanse wijnhuis heeft 49 hectare aan landgoed en is gelegen in Alta Maremma in West Toscane tussen de heuvels van Bibbona. Door de specifieke bodem- en klimaatkenmerken is het gebied verdeeld in twee zones. Het Bolgheri gebied heeft een ondergrond van gesteende; op deze 40 hectare staan de druivenstokken voor Biserno en Il Pino di Biserno aangeplant. De druivenstokken die op de wijngaarden zijn geplant zijn vooral Cabernet Franc en Merlot en in kleinere hoeveelheden Petit Verdot en Cabernet Sauvignon. Tenuta Campo di Sasso heeft daarentegen 56 hectare met gemengde ( en voornamelijk) zandgronden. Dit gebied ligt dicht bij de zee en is hiermee zeer geschikt voor rassen als Syrah en Vermentino. Occhione en Insoglio del Cinghiale komen uit dit gebied.
Één familie: Antinori, één passie: Wijn. De broers Piero en Lodovico Antinori zijn de eigenaren van het prachtige Tenuta di Biserna uit Tocane. Volgens Parker: "Tenuta di Biserno remains one of the best kept secrets in Bolgheri" De Insoglio del Cinghiale is een prachtige blendwijn van Syrah 32%, Cabernet Franc 30%, Merlot 32%, en Petit Verdot 6%. De wijnstokken staan aangeplant op een onderbodem van hoofdzakelijk klei. De oogst wordt in september volledig handgeplukt en ondergaat een strenge selectie in de wijngaarden, waarna deze in manden van 15kg gaat. Verdere selectie op de sorteertafels in de kelders. Bij het productieproces is 40% van de wijn gerijpt in barriques voor een periode van 6 maanden. De overige wijn is gerijpt in roestvrijstalen tanks. Vervolgens zijn de wijnen uit de barriques en de stalen tanks samengevoegd en gebotteld om vervolgens nog 6 maanden verder in de kelders van het domein verder te rijpen.
De Insoglio del Cinghiale is een stijlvolle wijn, met veel rood fruit en mooie evenwichtige hints van eikenhout. De wijn is nog jong, maar al wel goed in balans en met mooie tannines. Volgens Robert Parker "Een van de beste wijnen die in Bolgheri worden gemaakt" en dit is een superschaarse en geweldige uitvoering van maar liefst 6 liter (Methusalem) in een originele houten kist.
| Beschikbaar per | 5 nov. 2025 |
|---|---|
| Verpakking opmerking | Kist |
| Wijnsoort | Rood |
| Land | Italië |
| Regio | Toscane |
| Appellatie | Toscana |
| Wijnhuis | Tenuta di Biserno |
| Druif | Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot, Syrah-Shiraz |
| Biologisch gecertificeerd | Nee |
| Natural wijn | Nee |
| Vegan | Nee |
| Jaar | 2023 |
| Drinken vanaf | 2025 |
| Drinken tot | 2032 |
| Alcohol % | 14 |
| Alcoholvrij/arm | Nee |
| Inhoud | 6 ltr |
| Houtrijping | Ja |
| Bubbels | Nee |
| Dessert wijn | Nee |
| Afsluiting | Kurk |
| James Suckling rating | 93 |
| Vinous rating | 91 |
| Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Soepel, Vol |
| Drink momenten | Barbecue, Met vrienden, Open haard |
James Suckling
Score
93
Avg Price (ex-tax)
$ 32
Campo di Sasso Toscana Insoglio del Cinghiale 2022
Tuesday, Jul 30, 2024
Color
Red
Country
Italy
Region
Tuscany
Vintage
2022
Download Shelftalker
Ripe blackcurrants, dark cherries, chocolate, dark cedar and a hint of mocha on the nose. Smooth and textured with medium to full body and velvety tannins. Pure and polished and already very attractive, showing harmony and focus. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
91
Drinking Window
2025 - 2030
From: 2025 Tuscany Preview (Feb 2025)
The 2022 Insoglio del Cinghiale emerges from sandy soils on the lower slopes of the estate's holdings and lots that don’t make it into the top wines. Floral and punchy, with lovely forward fruit, Insoglio is a delight. Crushed flowers, plum and dried flowers build into the supple, inviting finish. What a delight.
- By Antonio Galloni on February 2025
I was deeply impressed with these wines from Biserno. The new Cabernet Franc Colle Mezzano di Biserno is quite promising. Niccolò Marzichi Lenzi now runs the estate following the exit of his uncle, founder Lodovico Antinori. Lenzi has brought a new feeling of youthful energy to his family’s estate, along with a contemporary approach that results in wines with a bit more vibrancy than those from the Lodovico Antinori era. The entry-level Insoglio del Cinghiale remains one of my favorite wines in its peer group. After a few quiet years during the generational transition, Biserno is once again an estate to watch closely.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
In 1995 ontdekte Lodovico Antinori het potentieel van een gebied aan de rand van Bolgheri voor de wijnbouw. Na een evaluatie zag hij de unieke kenmerken van dit gebied en was hij overtuigd dat hij hier iets nieuws & unieks kon creëren in de wijnwereld. Een paar jaar later startte de familie Antinori (Piero, Lodovico, Ilaria en zijn zoon Niccolò) en landeigenaar Umberto Mannoni met de oprichting van Tenuta di Biserno. Grenzend aan het historische dorp Bolgheri, met een prachtig uitzicht op de Tyrreense zee.
Het Toscaanse wijnhuis heeft 49 hectare aan landgoed en is gelegen in Alta Maremma in West Toscane tussen de heuvels van Bibbona. Door de specifieke bodem- en klimaatkenmerken is het gebied verdeeld in twee zones. Het Bolgheri gebied heeft een ondergrond van gesteende; op deze 40 hectare staan de druivenstokken voor Biserno en Il Pino di Biserno aangeplant. De druivenstokken die op de wijngaarden zijn geplant zijn vooral Cabernet Franc en Merlot en in kleinere hoeveelheden Petit Verdot en Cabernet Sauvignon. Tenuta Campo di Sasso heeft daarentegen 56 hectare met gemengde ( en voornamelijk) zandgronden. Dit gebied ligt dicht bij de zee en is hiermee zeer geschikt voor rassen als Syrah en Vermentino. Occhione en Insoglio del Cinghiale komen uit dit gebied.