2023 Tenuta di Biserno Insoglio del Cinghiale
De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
| Wijnsoort | |
|---|---|
| Land | |
| Regio | |
| Appellatie | |
| Wijnhuis | |
| Jaar | 2023 |
| Druif | , , , |
| Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
| Drink venster | 2025 - 2032 |
- Koop 6 voor 29,95 24,75 en bespaar 9%
Op voorraad
6 items beschikbaar
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
Één familie: Antinori, één passie: Wijn. De broers Piero en Lodovico Antinori zijn de eigenaren van het prachtige Tenuta di Biserna uit Tocane. Volgens Parker: "Tenuta di Biserno remains one of the best kept secrets in Bolgheri" De Insoglio del Cinghiale is een prachtige blendwijn van Syrah 32%, Cabernet Franc 30%, Merlot 32%, en Petit Verdot 6%. De wijnstokken staan aangeplant op een onderbodem van hoofdzakelijk klei. De oogst wordt in september volledig handgeplukt en ondergaat een strenge selectie in de wijngaarden, waarna deze in manden van 15kg gaat. Verdere selectie op de sorteertafels in de kelders. Bij het productieproces is 40% van de wijn gerijpt in barriques voor een periode van 6 maanden. De overige wijn is gerijpt in roestvrijstalen tanks. Vervolgens zijn de wijnen uit de barriques en de stalen tanks samengevoegd en gebotteld om vervolgens nog 6 maanden verder in de kelders van het domein verder te rijpen.
De Insoglio del Cinghiale is een stijlvolle wijn, met veel rood fruit en mooie evenwichtige hints van eikenhout. De wijn is nog jong, maar al wel goed in balans en met mooie tannines. Volgens Robert Parker "Een van de beste wijnen die in Bolgheri worden gemaaktwijn
Specificaties
| Verpakking opmerking | Doos |
|---|---|
| Wijnsoort | Rood |
| Land | Italië |
| Regio | Toscane |
| Appellatie | Toscana |
| Wijnhuis | Tenuta di Biserno |
| Druif | Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot, Syrah-Shiraz |
| Biologisch gecertificeerd | Nee |
| Natural wijn | Nee |
| Vegan | Nee |
| Jaar | 2023 |
| Drinken vanaf | 2025 |
| Drinken tot | 2032 |
| Alcohol % | 14 |
| Alcoholvrij/arm | Nee |
| Inhoud | 0.75 ltr |
| Houtrijping | Ja |
| Bubbels | Nee |
| Dessert wijn | Nee |
| Afsluiting | Kurk |
| Aanbieding | Staffelkorting |
| Parker rating | 91 |
| Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Soepel, Vol |
| Drink momenten | Barbecue, Met vrienden, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 91
Reviewed by:
Monica Larner
Drink Date:
2024 - 2029
The historic label from the Tenuta di Biserno group, the Campo di Sasso 2023 Insoglio del Cinghiale has a balanced bouquet of dark fruit that cedes to savory spice and sweet tobacco. The wine is well made and is very satisfying, especially if you are in the search for a more accessible and well-priced Bordeaux-inspired red from sunny Tuscany. The fruit is black and ripe, with baked plum and blackberry. The blend is Syrah, Petit Verdot, Merlot, Cabernet Franc and Cabernet Sauvignon.
Campo di Sasso was the first wine created by Tenuta di Biserno in 2003. It has since been spun off as its own value brand. This estate counts 56 hectares of vines planted just above sea level along the Tuscan Coast at Bibbona. The area is hot, and two grapes, Syrah and Vermentino, tend to show very good results here.
Published: Feb 20, 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
In 1995 ontdekte Lodovico Antinori het potentieel van een gebied aan de rand van Bolgheri voor de wijnbouw. Na een evaluatie zag hij de unieke kenmerken van dit gebied en was hij overtuigd dat hij hier iets nieuws & unieks kon creëren in de wijnwereld. Een paar jaar later startte de familie Antinori (Piero, Lodovico, Ilaria en zijn zoon Niccolò) en landeigenaar Umberto Mannoni met de oprichting van Tenuta di Biserno. Grenzend aan het historische dorp Bolgheri, met een prachtig uitzicht op de Tyrreense zee.
Het Toscaanse wijnhuis heeft 49 hectare aan landgoed en is gelegen in Alta Maremma in West Toscane tussen de heuvels van Bibbona. Door de specifieke bodem- en klimaatkenmerken is het gebied verdeeld in twee zones. Het Bolgheri gebied heeft een ondergrond van gesteende; op deze 40 hectare staan de druivenstokken voor Biserno en Il Pino di Biserno aangeplant. De druivenstokken die op de wijngaarden zijn geplant zijn vooral Cabernet Franc en Merlot en in kleinere hoeveelheden Petit Verdot en Cabernet Sauvignon. Tenuta Campo di Sasso heeft daarentegen 56 hectare met gemengde ( en voornamelijk) zandgronden. Dit gebied ligt dicht bij de zee en is hiermee zeer geschikt voor rassen als Syrah en Vermentino. Occhione en Insoglio del Cinghiale komen uit dit gebied.
Één familie: Antinori, één passie: Wijn. De broers Piero en Lodovico Antinori zijn de eigenaren van het prachtige Tenuta di Biserna uit Tocane. Volgens Parker: "Tenuta di Biserno remains one of the best kept secrets in Bolgheri" De Insoglio del Cinghiale is een prachtige blendwijn van Syrah 32%, Cabernet Franc 30%, Merlot 32%, en Petit Verdot 6%. De wijnstokken staan aangeplant op een onderbodem van hoofdzakelijk klei. De oogst wordt in september volledig handgeplukt en ondergaat een strenge selectie in de wijngaarden, waarna deze in manden van 15kg gaat. Verdere selectie op de sorteertafels in de kelders. Bij het productieproces is 40% van de wijn gerijpt in barriques voor een periode van 6 maanden. De overige wijn is gerijpt in roestvrijstalen tanks. Vervolgens zijn de wijnen uit de barriques en de stalen tanks samengevoegd en gebotteld om vervolgens nog 6 maanden verder in de kelders van het domein verder te rijpen.
De Insoglio del Cinghiale is een stijlvolle wijn, met veel rood fruit en mooie evenwichtige hints van eikenhout. De wijn is nog jong, maar al wel goed in balans en met mooie tannines. Volgens Robert Parker "Een van de beste wijnen die in Bolgheri worden gemaaktwijn
| Verpakking opmerking | Doos |
|---|---|
| Wijnsoort | Rood |
| Land | Italië |
| Regio | Toscane |
| Appellatie | Toscana |
| Wijnhuis | Tenuta di Biserno |
| Druif | Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot, Syrah-Shiraz |
| Biologisch gecertificeerd | Nee |
| Natural wijn | Nee |
| Vegan | Nee |
| Jaar | 2023 |
| Drinken vanaf | 2025 |
| Drinken tot | 2032 |
| Alcohol % | 14 |
| Alcoholvrij/arm | Nee |
| Inhoud | 0.75 ltr |
| Houtrijping | Ja |
| Bubbels | Nee |
| Dessert wijn | Nee |
| Afsluiting | Kurk |
| Aanbieding | Staffelkorting |
| Parker rating | 91 |
| Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Soepel, Vol |
| Drink momenten | Barbecue, Met vrienden, Open haard |
Parker
The Wine Advocate
RP 91
Reviewed by:
Monica Larner
Drink Date:
2024 - 2029
The historic label from the Tenuta di Biserno group, the Campo di Sasso 2023 Insoglio del Cinghiale has a balanced bouquet of dark fruit that cedes to savory spice and sweet tobacco. The wine is well made and is very satisfying, especially if you are in the search for a more accessible and well-priced Bordeaux-inspired red from sunny Tuscany. The fruit is black and ripe, with baked plum and blackberry. The blend is Syrah, Petit Verdot, Merlot, Cabernet Franc and Cabernet Sauvignon.
Campo di Sasso was the first wine created by Tenuta di Biserno in 2003. It has since been spun off as its own value brand. This estate counts 56 hectares of vines planted just above sea level along the Tuscan Coast at Bibbona. The area is hot, and two grapes, Syrah and Vermentino, tend to show very good results here.
Published: Feb 20, 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
In 1995 ontdekte Lodovico Antinori het potentieel van een gebied aan de rand van Bolgheri voor de wijnbouw. Na een evaluatie zag hij de unieke kenmerken van dit gebied en was hij overtuigd dat hij hier iets nieuws & unieks kon creëren in de wijnwereld. Een paar jaar later startte de familie Antinori (Piero, Lodovico, Ilaria en zijn zoon Niccolò) en landeigenaar Umberto Mannoni met de oprichting van Tenuta di Biserno. Grenzend aan het historische dorp Bolgheri, met een prachtig uitzicht op de Tyrreense zee.
Het Toscaanse wijnhuis heeft 49 hectare aan landgoed en is gelegen in Alta Maremma in West Toscane tussen de heuvels van Bibbona. Door de specifieke bodem- en klimaatkenmerken is het gebied verdeeld in twee zones. Het Bolgheri gebied heeft een ondergrond van gesteende; op deze 40 hectare staan de druivenstokken voor Biserno en Il Pino di Biserno aangeplant. De druivenstokken die op de wijngaarden zijn geplant zijn vooral Cabernet Franc en Merlot en in kleinere hoeveelheden Petit Verdot en Cabernet Sauvignon. Tenuta Campo di Sasso heeft daarentegen 56 hectare met gemengde ( en voornamelijk) zandgronden. Dit gebied ligt dicht bij de zee en is hiermee zeer geschikt voor rassen als Syrah en Vermentino. Occhione en Insoglio del Cinghiale komen uit dit gebied.