2022 Chateau Pesquie Cotes du Ventoux Cuvee des Terrasses Rouge BIO

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Côtes du Ventoux |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2024 - 2030 |
- Koop 6 voor 13,95 11,53 en bespaar 5%
Lage voorraad
Nog maar 4 over
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
De Pesquie Terrasses Rouge is een volle smaakvolle wijn, met geuren van rood fruit, pruimen, wat hout, enige aardse aroma's, is verbluffende waar voor z'n geld! Doordat de wijn profiteert van de verkoeling van Mont Ventoux, en van de Zuid Franse zon, is de smaak tegelijk fris en vol rijp. De wijn heeft 12 maanden houtopvoeding gekregen op vaten van 2-4 jaar oud. Dit zorgt ervoor dat de wijn diepte krijgt maar waarin fruit blijf prefereren. Heerlijk rood fruit en zwart fruit zoals kers, framboos en braam zijn duidelijk te herkennen in deze geweldige jaargang. In de mond proeven we tonen van zouthout en specerijen en de wijn heeft een ongekende afdronk en complexiteit voor een wijn uit deze prijsklasse.
De wijn krijgt steevast hoge beoordelingen en Robert Parker spreekt over een Amazing wine van deze Ventoux welke zonder enig probleem verward kan worden met een goede bordeaux. Jeff Dunnuck (Wine Advocate) schrijft: "Chateau Pesquie is without a doubt one of the top estate in Ventoux and the wines are under-priced given their quality."
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Rhone |
Appellatie | Côtes du Ventoux |
Wijnhuis | Chateau Pesquie |
Druif | Grenache, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 90 |
Smaakprofiel | Droog, Fruitig, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Soepel, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Voor alledag |
Professionele Recensies
Parker
Rating
90
Release Price
NA
Drink Date
2020 - 2027
Reviewed by
Joe Czerwinski
Issue Date
10th Sep 2020
Source
September 2020 Week 2, The Wine Advocate
The 2019 Ventoux Terrasses remains one of the top values in the Southern Rhône. A 60-40 blend of Grenache and Syrah aged exclusively in tank, it offers aromas of black cherries and raspberries, underscored by hints of black olives. Medium to full-bodied, it's round and silky-firm in feel, with a long, salty, mouthwatering finish.
Château Pesquié is one of the great estates of the Ventoux, and thanks to the indefatigable efforts of Frédéric Chaudière, the wines are widely distributed around the globe. For many consumers, this this be the entry point to Ventoux, so it's important that the wines represent the region well—thankfully, they do. With Frédéric recently being elected head of the appellation, expect more visibility for this underrated region. While Fred is the globetrotting marketer, his brother Alexandre handles the viticulture and winemaking at the estate, whose impressive chateau nestles in the bucolic countryside above the small village of Mormoiron.
This year, because of COVID-related travel restrictions, we chatted via video link instead of at the property. Fred is high on the quality of the 2019s, calling the year, "A bit of a mystery. Fresh, dense, but elegant." Compared to 2017 (spring frost, then a dry summer) and 2018 (challenged by spring rains and mildew), he considers the 2019 vintage "pretty easy."
"We had a great spring, with some water in the soil, then a very hot end of June. There was a moment in July when we thought we'd have a blockage, but then it rained around August 10, followed by cool nights, and there is a freshness in the wines. September had perfect conditions for harvest."
I've included my reviews from last summer's trip to the region, as many of those wines are still likely to be on retail shelves and they show the estate's commitment to quality, with the 2018s being very strong. These are well-made wines that continue to offer solid value to consumers.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Frédéric Chaudière (commercie) en zijn broer Alexandre (wijnmaker) runnen samen Château Pesquié, gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. Hun 72 hectare aan wijngaarden liggen in een straal van maximaal 5 km rondom het Château in de gemeente Mormoiron en zijn geplant op een zeer kiezelhoudende bodem, vermengd met klei en zandsteen.
De ecologische manier van werken, in combinatie met een kwalitatief goede en gevarieerde bodem, de juiste druivensoorten met een aanzienlijke leeftijd en het gunstige microklimaat met de afkoelende werking van de Mont Ventoux, staan borg voor wijnen van topkwaliteit. Beide broers met veel liefde voor hun wijnen en passie voor kwaliteit, worden momenteel gezien als pioniers van hun streek en zijn een lichtend voorbeeld voor de appellation Ventoux. Robert Parker onderstreept de kwaliteit van dit Château door regelmatig hoge scores af te geven.
De geschiedenis van het wijngoed is een echte familiegeschiedenis die in de jaren 70 van de vorige eeuw begon, toen Odette en René Bastide een oud en vervallen wijngoed kochten en dit stukje bij beetje renoveerden. Daarbij werden bovenal de wijnbergen goed verzorgd, de oogst gaven ze 20 jaar lang aan een coöperatie. Toen omstreeks 1985 Odettes dochter Edith en haar man Paul Chaudière het wijngoed overnamen, waren de wijnbergen al in heel goede conditie, daarbij kwam nog het feit dat het zuidelijke Rhônegebied tot een gekwalificeerd wijnbouwgebied bevorderd werd. Zo kwam in het grote wijnjaar 1990 de eerste Château Pesquié op de markt. In 2003 namen de beide zonen Alexandre en Frédéric samen met hun neef Renaud het beheer op het landgoed over. Met een serie jaargangen die diepe indruk maakte op de internationale pers, lukte het hen om Château Pesquié in de top vijf van de Appellation Ventoux te krijgen.
De voorwaarden hiervoor zijn dan ook ideaal. Alleen de ligging al van het Château op de grens van de Alpen en de Middellandse Zee, in het buitengewone microklimaat van de Mont Ventoux. Dit staat garant voor kerngezonde druiven. De wijngaarden zijn met hun ca. 35 jaar op z’n best. Met de grenache, syrah, cinsault, carignan, mourvèdre, roussanne, viognier, clairette en de chardonnay heeft men de beschikking over de typische druivensoorten van het Rhônegebied. De wijnkelder is met de modernste technieken uitgerust. “If you like southern Rhône reds but don’t like the price of most famous Châteauneufs, you should consider the great value and pleasure offered by Pesquié’s Les Terrasses”, schrijft Jancis Robinson en geeft hiermee een veelzeggend oordeel over het niveau van dit wijngoed!
De Pesquie Terrasses Rouge is een volle smaakvolle wijn, met geuren van rood fruit, pruimen, wat hout, enige aardse aroma's, is verbluffende waar voor z'n geld! Doordat de wijn profiteert van de verkoeling van Mont Ventoux, en van de Zuid Franse zon, is de smaak tegelijk fris en vol rijp. De wijn heeft 12 maanden houtopvoeding gekregen op vaten van 2-4 jaar oud. Dit zorgt ervoor dat de wijn diepte krijgt maar waarin fruit blijf prefereren. Heerlijk rood fruit en zwart fruit zoals kers, framboos en braam zijn duidelijk te herkennen in deze geweldige jaargang. In de mond proeven we tonen van zouthout en specerijen en de wijn heeft een ongekende afdronk en complexiteit voor een wijn uit deze prijsklasse.
De wijn krijgt steevast hoge beoordelingen en Robert Parker spreekt over een Amazing wine van deze Ventoux welke zonder enig probleem verward kan worden met een goede bordeaux. Jeff Dunnuck (Wine Advocate) schrijft: "Chateau Pesquie is without a doubt one of the top estate in Ventoux and the wines are under-priced given their quality."
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Rhone |
Appellatie | Côtes du Ventoux |
Wijnhuis | Chateau Pesquie |
Druif | Grenache, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 90 |
Smaakprofiel | Droog, Fruitig, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Soepel, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Voor alledag |
Parker
Rating
90
Release Price
NA
Drink Date
2020 - 2027
Reviewed by
Joe Czerwinski
Issue Date
10th Sep 2020
Source
September 2020 Week 2, The Wine Advocate
The 2019 Ventoux Terrasses remains one of the top values in the Southern Rhône. A 60-40 blend of Grenache and Syrah aged exclusively in tank, it offers aromas of black cherries and raspberries, underscored by hints of black olives. Medium to full-bodied, it's round and silky-firm in feel, with a long, salty, mouthwatering finish.
Château Pesquié is one of the great estates of the Ventoux, and thanks to the indefatigable efforts of Frédéric Chaudière, the wines are widely distributed around the globe. For many consumers, this this be the entry point to Ventoux, so it's important that the wines represent the region well—thankfully, they do. With Frédéric recently being elected head of the appellation, expect more visibility for this underrated region. While Fred is the globetrotting marketer, his brother Alexandre handles the viticulture and winemaking at the estate, whose impressive chateau nestles in the bucolic countryside above the small village of Mormoiron.
This year, because of COVID-related travel restrictions, we chatted via video link instead of at the property. Fred is high on the quality of the 2019s, calling the year, "A bit of a mystery. Fresh, dense, but elegant." Compared to 2017 (spring frost, then a dry summer) and 2018 (challenged by spring rains and mildew), he considers the 2019 vintage "pretty easy."
"We had a great spring, with some water in the soil, then a very hot end of June. There was a moment in July when we thought we'd have a blockage, but then it rained around August 10, followed by cool nights, and there is a freshness in the wines. September had perfect conditions for harvest."
I've included my reviews from last summer's trip to the region, as many of those wines are still likely to be on retail shelves and they show the estate's commitment to quality, with the 2018s being very strong. These are well-made wines that continue to offer solid value to consumers.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Frédéric Chaudière (commercie) en zijn broer Alexandre (wijnmaker) runnen samen Château Pesquié, gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. Hun 72 hectare aan wijngaarden liggen in een straal van maximaal 5 km rondom het Château in de gemeente Mormoiron en zijn geplant op een zeer kiezelhoudende bodem, vermengd met klei en zandsteen.
De ecologische manier van werken, in combinatie met een kwalitatief goede en gevarieerde bodem, de juiste druivensoorten met een aanzienlijke leeftijd en het gunstige microklimaat met de afkoelende werking van de Mont Ventoux, staan borg voor wijnen van topkwaliteit. Beide broers met veel liefde voor hun wijnen en passie voor kwaliteit, worden momenteel gezien als pioniers van hun streek en zijn een lichtend voorbeeld voor de appellation Ventoux. Robert Parker onderstreept de kwaliteit van dit Château door regelmatig hoge scores af te geven.
De geschiedenis van het wijngoed is een echte familiegeschiedenis die in de jaren 70 van de vorige eeuw begon, toen Odette en René Bastide een oud en vervallen wijngoed kochten en dit stukje bij beetje renoveerden. Daarbij werden bovenal de wijnbergen goed verzorgd, de oogst gaven ze 20 jaar lang aan een coöperatie. Toen omstreeks 1985 Odettes dochter Edith en haar man Paul Chaudière het wijngoed overnamen, waren de wijnbergen al in heel goede conditie, daarbij kwam nog het feit dat het zuidelijke Rhônegebied tot een gekwalificeerd wijnbouwgebied bevorderd werd. Zo kwam in het grote wijnjaar 1990 de eerste Château Pesquié op de markt. In 2003 namen de beide zonen Alexandre en Frédéric samen met hun neef Renaud het beheer op het landgoed over. Met een serie jaargangen die diepe indruk maakte op de internationale pers, lukte het hen om Château Pesquié in de top vijf van de Appellation Ventoux te krijgen.
De voorwaarden hiervoor zijn dan ook ideaal. Alleen de ligging al van het Château op de grens van de Alpen en de Middellandse Zee, in het buitengewone microklimaat van de Mont Ventoux. Dit staat garant voor kerngezonde druiven. De wijngaarden zijn met hun ca. 35 jaar op z’n best. Met de grenache, syrah, cinsault, carignan, mourvèdre, roussanne, viognier, clairette en de chardonnay heeft men de beschikking over de typische druivensoorten van het Rhônegebied. De wijnkelder is met de modernste technieken uitgerust. “If you like southern Rhône reds but don’t like the price of most famous Châteauneufs, you should consider the great value and pleasure offered by Pesquié’s Les Terrasses”, schrijft Jancis Robinson en geeft hiermee een veelzeggend oordeel over het niveau van dit wijngoed!