2023 Chateau Pesquie Quintessence Rouge BIO
De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
| Wijnsoort | |
|---|---|
| Land | |
| Regio | |
| Appellatie | Côtes du Ventoux |
| Wijnhuis | |
| Jaar | 2023 |
| Druif | , |
| Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
| Drink venster | 2024 - 2031 |
- Koop 6 voor 23,95 19,79 en bespaar 8%
Op voorraad
6 items beschikbaar
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
Het 18e eeuws Provençaals huis is gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. De huidige eigenaren Frédéric Chaudière en zijn broer Alexandre (wijnmaker) runnen samen Château Pesquié. Op ecologische wijze worden 72 hectare aan wijngaarden bewerkt rond de gemeente Mormoiron. Mede dankzij de unieke ligging, de gevarieerde bodem en de juiste druivenrassen worden hier wijnen van topkwaliteit gemaakt. Beide broers worden momenteel gezien als pioniers in de streek Ventoux en dit wordt onderstreept door de vele waarderingen in de international wijnpers.
Deze overrompelende wijn, gemaakt van Syrah (80%) en Grenache (20%), wordt alleen gemaakt in de beste jaren en is afkomstig van terrasvormige wijngaarden op zuidhellingen, gelegen in het noordelijke deel van de appellation. De stokken zijn gemiddeld meer dan 50 jaar oud. De wijn ligt 12 maanden op houten vaten (50% nieuwe Frans eiken en 50% is één à twee jaar oud). De Quintessence is (nog) voller en intenser dan de Terrasses Rouge. De wijn heeft een heldere dieprode kleur met in de geur frambozen (Grenache), zoethout, leer, tabak en peperachtige kruiden. Een hint van eucalyptus doet heel plezierig aan. Zachte smaak vol rijpe zwarte kersen en uiterst elegant. De afdronk is bijzonder lang en krachtig. Wat een rijkdom!
Quintessence is een topklasse wijn van Chateau Pesquié.
Specificaties
| Verpakking opmerking | Doos |
|---|---|
| Wijnsoort | Rood |
| Land | Frankrijk |
| Regio | Rhone |
| Appellatie | Côtes du Ventoux |
| Wijnhuis | Chateau Pesquie |
| Druif | Grenache, Syrah-Shiraz |
| Biologisch gecertificeerd | Ja |
| Natural wijn | Nee |
| Vegan | Nee |
| Jaar | 2023 |
| Drinken vanaf | 2024 |
| Drinken tot | 2031 |
| Alcohol % | 14.5 |
| Alcoholvrij/arm | Nee |
| Inhoud | 0.75 ltr |
| Houtrijping | Ja |
| Bubbels | Nee |
| Dessert wijn | Nee |
| Afsluiting | Kurk |
| Aanbieding | Staffelkorting |
| Parker rating | 89 |
| Smaakprofiel | Droog, Fruitig, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Soepel, Vol |
| Drink momenten | Barbecue, Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Voor alledag |
Professionele Recensies
Parker
RP 92
Reviewed by: Yohan Castaing
Drink Date:
2025 - 2033
The 2023 Ventoux Quintessence Rouge, a blend of 80% Syrah and 20% Grenache grown on limestone and sandy soils, offers up aromas of cassis, ripe blackberries, violets, crushed rock and a touch of smoked meat. Medium- to full-bodied, it’s deep and layered, with a concentrated core of fruit, ripe but structured tannins and a bright spine of acidity that lends freshness and precision. More serious in profile than the estate’s Terrasses, this is a taut, mineral-driven red that should reward 6–10 years of cellaring.
Published: Oct 16, 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Frédéric Chaudière (commercie) en zijn broer Alexandre (wijnmaker) runnen samen Château Pesquié, gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. Hun 72 hectare aan wijngaarden liggen in een straal van maximaal 5 km rondom het Château in de gemeente Mormoiron en zijn geplant op een zeer kiezelhoudende bodem, vermengd met klei en zandsteen.
De ecologische manier van werken, in combinatie met een kwalitatief goede en gevarieerde bodem, de juiste druivensoorten met een aanzienlijke leeftijd en het gunstige microklimaat met de afkoelende werking van de Mont Ventoux, staan borg voor wijnen van topkwaliteit. Beide broers met veel liefde voor hun wijnen en passie voor kwaliteit, worden momenteel gezien als pioniers van hun streek en zijn een lichtend voorbeeld voor de appellation Ventoux. Robert Parker onderstreept de kwaliteit van dit Château door regelmatig hoge scores af te geven.
De geschiedenis van het wijngoed is een echte familiegeschiedenis die in de jaren 70 van de vorige eeuw begon, toen Odette en René Bastide een oud en vervallen wijngoed kochten en dit stukje bij beetje renoveerden. Daarbij werden bovenal de wijnbergen goed verzorgd, de oogst gaven ze 20 jaar lang aan een coöperatie. Toen omstreeks 1985 Odettes dochter Edith en haar man Paul Chaudière het wijngoed overnamen, waren de wijnbergen al in heel goede conditie, daarbij kwam nog het feit dat het zuidelijke Rhônegebied tot een gekwalificeerd wijnbouwgebied bevorderd werd. Zo kwam in het grote wijnjaar 1990 de eerste Château Pesquié op de markt. In 2003 namen de beide zonen Alexandre en Frédéric samen met hun neef Renaud het beheer op het landgoed over. Met een serie jaargangen die diepe indruk maakte op de internationale pers, lukte het hen om Château Pesquié in de top vijf van de Appellation Ventoux te krijgen.
De voorwaarden hiervoor zijn dan ook ideaal. Alleen de ligging al van het Château op de grens van de Alpen en de Middellandse Zee, in het buitengewone microklimaat van de Mont Ventoux. Dit staat garant voor kerngezonde druiven. De wijngaarden zijn met hun ca. 35 jaar op z’n best. Met de grenache, syrah, cinsault, carignan, mourvèdre, roussanne, viognier, clairette en de chardonnay heeft men de beschikking over de typische druivensoorten van het Rhônegebied. De wijnkelder is met de modernste technieken uitgerust. “If you like southern Rhône reds but don’t like the price of most famous Châteauneufs, you should consider the great value and pleasure offered by Pesquié’s Les Terrasses”, schrijft Jancis Robinson en geeft hiermee een veelzeggend oordeel over het niveau van dit wijngoed!
Het 18e eeuws Provençaals huis is gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. De huidige eigenaren Frédéric Chaudière en zijn broer Alexandre (wijnmaker) runnen samen Château Pesquié. Op ecologische wijze worden 72 hectare aan wijngaarden bewerkt rond de gemeente Mormoiron. Mede dankzij de unieke ligging, de gevarieerde bodem en de juiste druivenrassen worden hier wijnen van topkwaliteit gemaakt. Beide broers worden momenteel gezien als pioniers in de streek Ventoux en dit wordt onderstreept door de vele waarderingen in de international wijnpers.
Deze overrompelende wijn, gemaakt van Syrah (80%) en Grenache (20%), wordt alleen gemaakt in de beste jaren en is afkomstig van terrasvormige wijngaarden op zuidhellingen, gelegen in het noordelijke deel van de appellation. De stokken zijn gemiddeld meer dan 50 jaar oud. De wijn ligt 12 maanden op houten vaten (50% nieuwe Frans eiken en 50% is één à twee jaar oud). De Quintessence is (nog) voller en intenser dan de Terrasses Rouge. De wijn heeft een heldere dieprode kleur met in de geur frambozen (Grenache), zoethout, leer, tabak en peperachtige kruiden. Een hint van eucalyptus doet heel plezierig aan. Zachte smaak vol rijpe zwarte kersen en uiterst elegant. De afdronk is bijzonder lang en krachtig. Wat een rijkdom!
Quintessence is een topklasse wijn van Chateau Pesquié.
| Verpakking opmerking | Doos |
|---|---|
| Wijnsoort | Rood |
| Land | Frankrijk |
| Regio | Rhone |
| Appellatie | Côtes du Ventoux |
| Wijnhuis | Chateau Pesquie |
| Druif | Grenache, Syrah-Shiraz |
| Biologisch gecertificeerd | Ja |
| Natural wijn | Nee |
| Vegan | Nee |
| Jaar | 2023 |
| Drinken vanaf | 2024 |
| Drinken tot | 2031 |
| Alcohol % | 14.5 |
| Alcoholvrij/arm | Nee |
| Inhoud | 0.75 ltr |
| Houtrijping | Ja |
| Bubbels | Nee |
| Dessert wijn | Nee |
| Afsluiting | Kurk |
| Aanbieding | Staffelkorting |
| Parker rating | 89 |
| Smaakprofiel | Droog, Fruitig, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Soepel, Vol |
| Drink momenten | Barbecue, Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Voor alledag |
Parker
RP 92
Reviewed by: Yohan Castaing
Drink Date:
2025 - 2033
The 2023 Ventoux Quintessence Rouge, a blend of 80% Syrah and 20% Grenache grown on limestone and sandy soils, offers up aromas of cassis, ripe blackberries, violets, crushed rock and a touch of smoked meat. Medium- to full-bodied, it’s deep and layered, with a concentrated core of fruit, ripe but structured tannins and a bright spine of acidity that lends freshness and precision. More serious in profile than the estate’s Terrasses, this is a taut, mineral-driven red that should reward 6–10 years of cellaring.
Published: Oct 16, 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Frédéric Chaudière (commercie) en zijn broer Alexandre (wijnmaker) runnen samen Château Pesquié, gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. Hun 72 hectare aan wijngaarden liggen in een straal van maximaal 5 km rondom het Château in de gemeente Mormoiron en zijn geplant op een zeer kiezelhoudende bodem, vermengd met klei en zandsteen.
De ecologische manier van werken, in combinatie met een kwalitatief goede en gevarieerde bodem, de juiste druivensoorten met een aanzienlijke leeftijd en het gunstige microklimaat met de afkoelende werking van de Mont Ventoux, staan borg voor wijnen van topkwaliteit. Beide broers met veel liefde voor hun wijnen en passie voor kwaliteit, worden momenteel gezien als pioniers van hun streek en zijn een lichtend voorbeeld voor de appellation Ventoux. Robert Parker onderstreept de kwaliteit van dit Château door regelmatig hoge scores af te geven.
De geschiedenis van het wijngoed is een echte familiegeschiedenis die in de jaren 70 van de vorige eeuw begon, toen Odette en René Bastide een oud en vervallen wijngoed kochten en dit stukje bij beetje renoveerden. Daarbij werden bovenal de wijnbergen goed verzorgd, de oogst gaven ze 20 jaar lang aan een coöperatie. Toen omstreeks 1985 Odettes dochter Edith en haar man Paul Chaudière het wijngoed overnamen, waren de wijnbergen al in heel goede conditie, daarbij kwam nog het feit dat het zuidelijke Rhônegebied tot een gekwalificeerd wijnbouwgebied bevorderd werd. Zo kwam in het grote wijnjaar 1990 de eerste Château Pesquié op de markt. In 2003 namen de beide zonen Alexandre en Frédéric samen met hun neef Renaud het beheer op het landgoed over. Met een serie jaargangen die diepe indruk maakte op de internationale pers, lukte het hen om Château Pesquié in de top vijf van de Appellation Ventoux te krijgen.
De voorwaarden hiervoor zijn dan ook ideaal. Alleen de ligging al van het Château op de grens van de Alpen en de Middellandse Zee, in het buitengewone microklimaat van de Mont Ventoux. Dit staat garant voor kerngezonde druiven. De wijngaarden zijn met hun ca. 35 jaar op z’n best. Met de grenache, syrah, cinsault, carignan, mourvèdre, roussanne, viognier, clairette en de chardonnay heeft men de beschikking over de typische druivensoorten van het Rhônegebied. De wijnkelder is met de modernste technieken uitgerust. “If you like southern Rhône reds but don’t like the price of most famous Châteauneufs, you should consider the great value and pleasure offered by Pesquié’s Les Terrasses”, schrijft Jancis Robinson en geeft hiermee een veelzeggend oordeel over het niveau van dit wijngoed!