2022 Antoine Jobard Puligny-Montrachet Le Trézin

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2025 - 2042 |
Niet op voorraad
Momenteel niet beschikbaar
Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad
Omschrijving
Na diverse jaren naast zijn vader te hebben gewerkt, heeft Antoine sinds 2007 officieel de leiding over dit prestigieuze bezit. Hoewel Francois al enige jaren kan genieten van zijn pensioen, is hij nog bijna dagelijks in de wijngaarden en kelder te vinden om zijn zoon te assisteren. Met de komst van Antoine is de stijl van de wijnen licht veranderd. Door enkele kleine wijzigingen tijdens het wijnmaken zijn ze toegankelijker en verfijnder geworden, zonder dat ze aan karakter inboeten. Antoine geeft er de voorkeur aan met fijnere lie’s dan zijn vader te werken. Verder botteld hij de wijn in april/mei van het tweede jaar volgend op de oogst. Het zijn slechts details, maar de kwaliteit van de wijnen is hierdoor verder gestegen.
De Antoine Jobard Puligny-Montrachet le Trezin heeft een uitgesproken helderheid in de neus: verse limoen en Granny Smith appels en een beetje kalk/mineralig. Na wat walsen ruiken we in deze fraaie Jobard Puligny-Montrachet Le Trézin aroma's van perzik, witte bloemen, versgebakken brood en hazelnoten. De wijn is medium-bodied, satijnachtig en charmant met heldere zuren en een genereuze kern van fruit verenigend.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Puligny-Montrachet |
Wijnhuis | Antoine Jobard |
Druif | Chardonnay |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2042 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Vinous rating | 93 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
Vinous
(91-93)
Drinking Window
2025 - 2038
From: Now, For My Latest Trick: Burgundy 2022 (Jan 2024)
The 2022 Puligny-Montrachet Le Trezin has an almost clinical, granite-scented bouquet, strict and slightly austere. The well-balanced palate has a taut entry, very pure and tensile, with flecks of tropical fruit decorating the persistent finish. What a lovely Puligny.
- By Neal Martin on October 2023
Antoine Jobard now spreads his talents between white and reds since leasing organically-farmed vines from Pommard-based producer Domaine André Mussy in 2019. Down in his barrel cellar, we began by discussing the vintage in the spotlight. “It was easier than 2021. It was warm,” he explains. “We started picking on August 25 and finished on August 31. It was quite quick. The sanitary conditions were good, without frost or hail. Yields were around 52hL/ha, but in fact, 2023 is about the same volume. The pH was approximately 3.30 to 3.35, which is not that low, but the wines taste fresh overall. They have power in the mouth, though they’re not heavy, and there is around half a degree less alcohol than in 2019. That is the difference. The whites have been racked just before the harvest with 30% to 50% in barrel, the Premier Crus all raised in 15% new oak, and the rest in vat. The Bourgogne Blanc has just been bottled, and the rest will be bottled next spring. The reds will be bottled in November.” Antoine Jobard had big shoes to fill following his father François, but this is a grower with the “touch” when it comes to Meursault. A flotilla of wonderful cuvées from around the appellation displayed marvellous extract and purity, crowned by a tensile Genevrières that elicited an audible “wow” from yours truly. I still think Jobard is finding his feet with the work-in-progress reds that are a bit rustic at times, though the Pommard Les Pezerolles, as I write in my note, deserves a round of applause
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Dit wijnhuis is een van de meest stijlvolle en consistente wijnhuizen die er te vinden is in de Bourgogne en de wijnen van dit wijnhuis worden meestal bij de beste Meursalts gezet. Andere beroemde wijnhuizen zoals Coche en Ravenau zien Jobard als het ultieme voorbeeld als het gaat over meursault wijnen.
Na diverse jaren naast zijn vader te hebben gewerkt, heeft Antoine sinds 2007 officieel de leiding over dit prestigieuze bezit. Hoewel Francois al enige jaren kan genieten van zijn pensioen, is hij nog bijna dagelijks in de wijngaarden en kelder te vinden om zijn zoon te assisteren. Met de komst van Antoine is de stijl van de wijnen licht veranderd. Door enkele kleine wijzigingen tijdens het wijnmaken zijn ze toegankelijker en verfijnder geworden, zonder dat ze aan karakter inboeten. Antoine geeft er de voorkeur aan met fijnere lie’s dan zijn vader te werken. Verder botteld hij de wijn in april/mei van het tweede jaar volgend op de oogst. Het zijn slechts details, maar de kwaliteit van de wijnen is hierdoor verder gestegen. Wat betreft het werk in de wijngaarden is er niets veranderd. De Jobards maken lange dagen in de wingerd. Hun 5 hectare wordt streng gesnoeid en men werkt uitsluitend met weinig productieve soorten om de opbrengsten laag te houden. In de kelder geeft Jobard zijn wijn de tijd. Na een trage vergisting (de kelders van Jobard zijn bijzonder koud) waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke gistculturen, rijpen de wijnen langdurig op hun bezinksel. De wijnen worden na zo’n 18 maanden zonder filtering gebotteld. Jobards wijnen zijn geconcentreerd maar zeker niet dik, het houtgebruik is zeer gedoseerd en de wijnen bezitten fraaie zuren en veel mineraliteit waardoor ze geweldig kunnen rijpen. Alle wijnen van het wijnhuis Jobard worden in een vat oud en besteden een lange tijd sur lie in de kelders van het wijnhuis in Meursault.
Na diverse jaren naast zijn vader te hebben gewerkt, heeft Antoine sinds 2007 officieel de leiding over dit prestigieuze bezit. Hoewel Francois al enige jaren kan genieten van zijn pensioen, is hij nog bijna dagelijks in de wijngaarden en kelder te vinden om zijn zoon te assisteren. Met de komst van Antoine is de stijl van de wijnen licht veranderd. Door enkele kleine wijzigingen tijdens het wijnmaken zijn ze toegankelijker en verfijnder geworden, zonder dat ze aan karakter inboeten. Antoine geeft er de voorkeur aan met fijnere lie’s dan zijn vader te werken. Verder botteld hij de wijn in april/mei van het tweede jaar volgend op de oogst. Het zijn slechts details, maar de kwaliteit van de wijnen is hierdoor verder gestegen.
De Antoine Jobard Puligny-Montrachet le Trezin heeft een uitgesproken helderheid in de neus: verse limoen en Granny Smith appels en een beetje kalk/mineralig. Na wat walsen ruiken we in deze fraaie Jobard Puligny-Montrachet Le Trézin aroma's van perzik, witte bloemen, versgebakken brood en hazelnoten. De wijn is medium-bodied, satijnachtig en charmant met heldere zuren en een genereuze kern van fruit verenigend.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Puligny-Montrachet |
Wijnhuis | Antoine Jobard |
Druif | Chardonnay |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2042 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Vinous rating | 93 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Vinous
(91-93)
Drinking Window
2025 - 2038
From: Now, For My Latest Trick: Burgundy 2022 (Jan 2024)
The 2022 Puligny-Montrachet Le Trezin has an almost clinical, granite-scented bouquet, strict and slightly austere. The well-balanced palate has a taut entry, very pure and tensile, with flecks of tropical fruit decorating the persistent finish. What a lovely Puligny.
- By Neal Martin on October 2023
Antoine Jobard now spreads his talents between white and reds since leasing organically-farmed vines from Pommard-based producer Domaine André Mussy in 2019. Down in his barrel cellar, we began by discussing the vintage in the spotlight. “It was easier than 2021. It was warm,” he explains. “We started picking on August 25 and finished on August 31. It was quite quick. The sanitary conditions were good, without frost or hail. Yields were around 52hL/ha, but in fact, 2023 is about the same volume. The pH was approximately 3.30 to 3.35, which is not that low, but the wines taste fresh overall. They have power in the mouth, though they’re not heavy, and there is around half a degree less alcohol than in 2019. That is the difference. The whites have been racked just before the harvest with 30% to 50% in barrel, the Premier Crus all raised in 15% new oak, and the rest in vat. The Bourgogne Blanc has just been bottled, and the rest will be bottled next spring. The reds will be bottled in November.” Antoine Jobard had big shoes to fill following his father François, but this is a grower with the “touch” when it comes to Meursault. A flotilla of wonderful cuvées from around the appellation displayed marvellous extract and purity, crowned by a tensile Genevrières that elicited an audible “wow” from yours truly. I still think Jobard is finding his feet with the work-in-progress reds that are a bit rustic at times, though the Pommard Les Pezerolles, as I write in my note, deserves a round of applause
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Dit wijnhuis is een van de meest stijlvolle en consistente wijnhuizen die er te vinden is in de Bourgogne en de wijnen van dit wijnhuis worden meestal bij de beste Meursalts gezet. Andere beroemde wijnhuizen zoals Coche en Ravenau zien Jobard als het ultieme voorbeeld als het gaat over meursault wijnen.
Na diverse jaren naast zijn vader te hebben gewerkt, heeft Antoine sinds 2007 officieel de leiding over dit prestigieuze bezit. Hoewel Francois al enige jaren kan genieten van zijn pensioen, is hij nog bijna dagelijks in de wijngaarden en kelder te vinden om zijn zoon te assisteren. Met de komst van Antoine is de stijl van de wijnen licht veranderd. Door enkele kleine wijzigingen tijdens het wijnmaken zijn ze toegankelijker en verfijnder geworden, zonder dat ze aan karakter inboeten. Antoine geeft er de voorkeur aan met fijnere lie’s dan zijn vader te werken. Verder botteld hij de wijn in april/mei van het tweede jaar volgend op de oogst. Het zijn slechts details, maar de kwaliteit van de wijnen is hierdoor verder gestegen. Wat betreft het werk in de wijngaarden is er niets veranderd. De Jobards maken lange dagen in de wingerd. Hun 5 hectare wordt streng gesnoeid en men werkt uitsluitend met weinig productieve soorten om de opbrengsten laag te houden. In de kelder geeft Jobard zijn wijn de tijd. Na een trage vergisting (de kelders van Jobard zijn bijzonder koud) waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke gistculturen, rijpen de wijnen langdurig op hun bezinksel. De wijnen worden na zo’n 18 maanden zonder filtering gebotteld. Jobards wijnen zijn geconcentreerd maar zeker niet dik, het houtgebruik is zeer gedoseerd en de wijnen bezitten fraaie zuren en veel mineraliteit waardoor ze geweldig kunnen rijpen. Alle wijnen van het wijnhuis Jobard worden in een vat oud en besteden een lange tijd sur lie in de kelders van het wijnhuis in Meursault.