2021 Joseph Colin OSA Saint Aubin Premier Cru

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2024 - 2035 |
Niet op voorraad
Momenteel niet beschikbaar
Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad
Omschrijving
Joseph Colin is de zoon van Marc Colin en de jongere broer van Pierre-Yves Colin. Nadat Pierre-Yves in 2003 vertrok om zijn nu beroemde PYC te starten, nam Joseph Domaine Marc Colin over met zijn twee jongere broers en zussen, die sinds 1993 met zijn vader hadden gewerkt. In 2017 trad Joseph in de voetsporen van zijn oudere broer, door 6+ hectare van het oorspronkelijke familiebezit en hier zijn eigen wijnen te maken. Het proces om de oudste kinderen enkele van de mooiste wijnstokken ter wereld te schenken om zo hun eigen weg te vinden in de wijnwereld, is een Bourgondische traditie. In het geval van de familie Colin bevatten de percelen die ze kregen enkele van de meest fraaie Chardonnay-plots rond St. Aubin, Puligny en Chassagne. Joseph begon op zo'n jonge leeftijd fulltime bij zijn vader te werken en kent de wijnstokken in dit witte Bourgondische mekka als geen ander en zorgt nauwgezet voor elk perceel. Hij heeft een hands-off benadering in de kelder, fermenteert met inheemse gist en rijpt alle wijnen in 350L-vaten op hun fijne droesem tot ze worden gebotteld in lijn met de stijl van zijn broer Pierre Yves en natuurlijk zijn vader Marc Coline en moeder Carloine Morey. De wijnen zijn allemaal topvoorbeelden van dit meest heilige terroir van Chardonnay, met een spanning en verve die zo gezocht maar zo zelden gevonden wordt.
Deze Joseph Colin OSA Saint Aubin Premier Cru is een blend van wijngaarden uit Sentier du Clou, Combes, Roches Dumay, En Vermarain, die allemaal te klein waren om afzonderlijk te worden gemaakt. In het glas lichte strogeel met in de neus in zijn jonge jaren nog ietwat gesloten en kan zeker nog wt tijd gebruiken en anders in zijn jonge jaren zeker karafferen. De wijn is intens, levendig, strak met verschillende citrusvruchten, waaronder een beetje sinaasappelschil waarbij met wat tijd witte voorjaarsbloemen en heek kleine vleugje brioche naar voren komt. Een hele fraaie Saint Aubin maar enfin dit komt van de zoon van Marc Colin.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor Afhalen in Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Saint-Aubin |
Wijnhuis | Joseph Colin |
Druif | Chardonnay |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2035 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 90 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
Rating
90
Release Price
NA
Drink Date
2020 - 2033
Reviewed by
William Kelley
Issue Date
13th Feb 2020
Source
February 2020 Week 2, The Wine Advocate
Aromas of green pear, fresh peach and hazelnuts introduce the 2018 Saint-Aubin Compendium, a medium to full-bodied, satiny wine that's racy but open-knit. Charming and already expressive, this will drink well on release.
As I wrote last year, this new estate was formed in 2016, when Joseph Colin left Domaine Marc Colin to start a domaine of his own. Happily, the separation was an amicable one. Joseph Colin has taken a share of the Marc Colin holdings, supplementing them with additional sources of his own. 2017 was the first full-scale vintage here, production amounting to some 40,000 bottles. Colin's approach, he explained to me, is to pick ripe grapes, press whole bunches and barrel down without the addition of sulfites or any settling: sulfur dioxide is added only at bottling. Wines that are more generously sulfured, he acknowledges, are more tensile and tight-knit, but the tension, he argues, comes from the sulfur, not the terroir. And Colin is happy with what he describes as "a certain immediacy" that comes from low-sulfur élevage; most of his 2018 range had, as usual, been bottled when I visited, and I can attest that the wines are nicely defined but already expressive. With the 2018 vintage, Colin has produced another successful, site-specific range of wines, and it is clear he is rapidly establishing himself as a confident new presence in the white Burgundy firmament. I encourage readers to acquaint themselves with his wines.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Joseph Colin is de zoon van Marc Colin en de jongere broer van Pierre-Yves Colin. Nadat Pierre-Yves in 2003 vertrok om zijn nu beroemde PYCM te starten, nam Joseph Domaine Marc Colin over met zijn twee jongere broers en zussen, die sinds 1993 met zijn vader hadden gewerkt. In 2017 trad Joseph in de voetsporen van zijn oudere broer, door 6+ hectare van het oorspronkelijke familiebezit en hier zijn eigen wijnen te maken. Het proces om de oudste kinderen enkele van de mooiste wijnstokken ter wereld te schenken om zo hun eigen weg te vinden in de wijnwereld, is een Bourgondische traditie. In het geval van de familie Colin bevatten de percelen die ze kregen enkele van de meest fraaie Chardonnay-plots rond St. Aubin, Puligny en Chassagne. Joseph begon op zo'n jonge leeftijd fulltime bij zijn vader te werken en kent de wijnstokken in dit witte Bourgondische mekka als geen ander en zorgt nauwgezet voor elk perceel. Hij heeft een hands-off benadering in de kelder, fermenteert met inheemse gist en rijpt alle wijnen in 350L-vaten op hun fijne droesem tot ze worden gebotteld in lijn met de stijl van zijn broer Pierre Yves en natuurlijk zijn vader Marc Coline en moeder Carloine Morey. De wijnen zijn allemaal topvoorbeelden van dit meest heilige terroir van Chardonnay, met een spanning en verve die zo gezocht maar zo zelden gevonden wordt.
Joseph Colin is de zoon van Marc Colin en de jongere broer van Pierre-Yves Colin. Nadat Pierre-Yves in 2003 vertrok om zijn nu beroemde PYC te starten, nam Joseph Domaine Marc Colin over met zijn twee jongere broers en zussen, die sinds 1993 met zijn vader hadden gewerkt. In 2017 trad Joseph in de voetsporen van zijn oudere broer, door 6+ hectare van het oorspronkelijke familiebezit en hier zijn eigen wijnen te maken. Het proces om de oudste kinderen enkele van de mooiste wijnstokken ter wereld te schenken om zo hun eigen weg te vinden in de wijnwereld, is een Bourgondische traditie. In het geval van de familie Colin bevatten de percelen die ze kregen enkele van de meest fraaie Chardonnay-plots rond St. Aubin, Puligny en Chassagne. Joseph begon op zo'n jonge leeftijd fulltime bij zijn vader te werken en kent de wijnstokken in dit witte Bourgondische mekka als geen ander en zorgt nauwgezet voor elk perceel. Hij heeft een hands-off benadering in de kelder, fermenteert met inheemse gist en rijpt alle wijnen in 350L-vaten op hun fijne droesem tot ze worden gebotteld in lijn met de stijl van zijn broer Pierre Yves en natuurlijk zijn vader Marc Coline en moeder Carloine Morey. De wijnen zijn allemaal topvoorbeelden van dit meest heilige terroir van Chardonnay, met een spanning en verve die zo gezocht maar zo zelden gevonden wordt.
Deze Joseph Colin OSA Saint Aubin Premier Cru is een blend van wijngaarden uit Sentier du Clou, Combes, Roches Dumay, En Vermarain, die allemaal te klein waren om afzonderlijk te worden gemaakt. In het glas lichte strogeel met in de neus in zijn jonge jaren nog ietwat gesloten en kan zeker nog wt tijd gebruiken en anders in zijn jonge jaren zeker karafferen. De wijn is intens, levendig, strak met verschillende citrusvruchten, waaronder een beetje sinaasappelschil waarbij met wat tijd witte voorjaarsbloemen en heek kleine vleugje brioche naar voren komt. Een hele fraaie Saint Aubin maar enfin dit komt van de zoon van Marc Colin.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor Afhalen in Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Saint-Aubin |
Wijnhuis | Joseph Colin |
Druif | Chardonnay |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2035 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 90 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Parker
Rating
90
Release Price
NA
Drink Date
2020 - 2033
Reviewed by
William Kelley
Issue Date
13th Feb 2020
Source
February 2020 Week 2, The Wine Advocate
Aromas of green pear, fresh peach and hazelnuts introduce the 2018 Saint-Aubin Compendium, a medium to full-bodied, satiny wine that's racy but open-knit. Charming and already expressive, this will drink well on release.
As I wrote last year, this new estate was formed in 2016, when Joseph Colin left Domaine Marc Colin to start a domaine of his own. Happily, the separation was an amicable one. Joseph Colin has taken a share of the Marc Colin holdings, supplementing them with additional sources of his own. 2017 was the first full-scale vintage here, production amounting to some 40,000 bottles. Colin's approach, he explained to me, is to pick ripe grapes, press whole bunches and barrel down without the addition of sulfites or any settling: sulfur dioxide is added only at bottling. Wines that are more generously sulfured, he acknowledges, are more tensile and tight-knit, but the tension, he argues, comes from the sulfur, not the terroir. And Colin is happy with what he describes as "a certain immediacy" that comes from low-sulfur élevage; most of his 2018 range had, as usual, been bottled when I visited, and I can attest that the wines are nicely defined but already expressive. With the 2018 vintage, Colin has produced another successful, site-specific range of wines, and it is clear he is rapidly establishing himself as a confident new presence in the white Burgundy firmament. I encourage readers to acquaint themselves with his wines.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Joseph Colin is de zoon van Marc Colin en de jongere broer van Pierre-Yves Colin. Nadat Pierre-Yves in 2003 vertrok om zijn nu beroemde PYCM te starten, nam Joseph Domaine Marc Colin over met zijn twee jongere broers en zussen, die sinds 1993 met zijn vader hadden gewerkt. In 2017 trad Joseph in de voetsporen van zijn oudere broer, door 6+ hectare van het oorspronkelijke familiebezit en hier zijn eigen wijnen te maken. Het proces om de oudste kinderen enkele van de mooiste wijnstokken ter wereld te schenken om zo hun eigen weg te vinden in de wijnwereld, is een Bourgondische traditie. In het geval van de familie Colin bevatten de percelen die ze kregen enkele van de meest fraaie Chardonnay-plots rond St. Aubin, Puligny en Chassagne. Joseph begon op zo'n jonge leeftijd fulltime bij zijn vader te werken en kent de wijnstokken in dit witte Bourgondische mekka als geen ander en zorgt nauwgezet voor elk perceel. Hij heeft een hands-off benadering in de kelder, fermenteert met inheemse gist en rijpt alle wijnen in 350L-vaten op hun fijne droesem tot ze worden gebotteld in lijn met de stijl van zijn broer Pierre Yves en natuurlijk zijn vader Marc Coline en moeder Carloine Morey. De wijnen zijn allemaal topvoorbeelden van dit meest heilige terroir van Chardonnay, met een spanning en verve die zo gezocht maar zo zelden gevonden wordt.