2021 Château Lafite Rothschild Carruades de Lafite

326,25 269,63
Wijnsoort Rood
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Appellatie Pauillac
Wijnhuis Château Lafite Rothschild
Jaar 2021
Druif Cabernet Franc Cabernet Sauvignon Merlot Petit Verdot
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (13%)
Drink venster 2026 - 2041
Beschikbaar per 31 mrt. 2023
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

EN PRIMEUR KORTING GELDIG TOT 31/12/2023 - LEVERING VOORJAAR 2024

De Carruades de Lafite is de tweede wijn van Château Lafite Rothschild en heeft vergelijkbare kenmerken als de Grand Vin, maar met zijn eigen persoonlijkheid die is gekoppeld aan een groter aandeel Merlot en aan specifieke percelen die worden gebruikt om Carruades te produceren. De naam komt van het Carruades-plateau, een groep percelen die in 1845 werd verworven net naast de wijnstokken op de heuveltop van het Château.

De 2021 Carruades de Lafite is een blend van 55% Cabernet Sauvignon, 36% Merlot, 5% Cabernet Franc en 4% Petit Verdot. In het glas heeft de wijn een aantrekkelijke kleur, donker en diep. De neus is kenmerkend voor deze vintage - namelijk rijp en fris tegelijk, met tonen van zwarte bes en zwart fruit. De aanval is eenvoudig in de mond maar daarna ontvouwt de wijn zich om al zijn volume tot uitdrukking te brengen. De tannines zijn fijn en precies. Het hoge percentage Cabernet, zowel Cabernet Sauvignon (55%) als Cabernet Franc (5%), zorgt voor veel spanning in de afdronk. Het is een rijke Carruades met met zeer goed bewaarpotentieel en zal met rond de 6 tot 8 jaar zijn volledige potentieel vrijgeven.

 

Vineyard for 2021 Château Lafite Rothschild Carruades de Lafite

Chateau Lafite Rothschild (Futures Pre-Sale) 2022 | Wine.com

De wijngaard van Château Lafite Rothschild bestaat uit drie hoofdgebieden: De hellingen rond het Château, het Carruades-plateau in het westen en een terrein van 4,5 hectare in Saint-Estèphe. De oppervlakte bedraagt ​​112 hectare. De grond bestaat uit fijn, diep grind vermengd met door de wind meegevoerd zand op een goed doorlatende en goed blootgestelde tertiaire kalksteenondergrond. De druivensoorten die hier worden verbouwd zijn Cabernet-Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot.

Hier werden de eerste stenen gelegd, werden de huizen van de wijnbouwers gebouwd en begrepen ze dat er iets ongewoons zou gebeuren. In de loop der jaren werd het huis dat uitkijkt op deze heuvel groter en een blauweregen klimplant klom tegen de muren op om generaties families te zien passeren voor wie het behoud van dit ecosysteem altijd de ultieme prioriteit is geweest. 150 jaar geleden plantte barones Betty, echtgenote van baron James, de enorme eikenbomen die onze wijngaard scheiden van de moerassen. Zij, hun kinderen en kleinkinderen, evenals de families van wijnbouwers die zich bij hen voegden, werkten nauwgezet om deze onberispelijke creatie te beschermen die hun door de natuur is nagelaten. Ze hebben veel zorg besteed aan het behoud van deze microkosmos bestaande uit bossen en moerassen, flora en fauna te midden waarvan de wijnstokken van Château Lafite Rothschild gedijen in deze bijna wilde osmose.

Als ultieme getuige van dit beschermde land pronken sommige wijnstokken nog steeds sierlijk met hun 140 jaar ongeënt leven. Ze ontsnapten aan de phylloxera die echter niemand anders spaarde! Dit onfeilbare deel van de wijnstokken blijft de wijnbouwers ontwijken, dezelfde die het, van het ene oogstjaar tot het andere, vormen, beschermen en koesteren in een poging deze perfecte compositie te verfijnen die hen keer op keer verbaast. Het is misschien geen toeval dat Lafite natuurlijk de titel "First of the First" verdiende op de Wereldtentoonstelling van Napoleon III. Het zal ook geen toeval zijn, als anderen er lang na ons over zullen spreken… Elk vat wordt individueel geproefd en alleen het beste wordt geselecteerd voor de uiteindelijke blend. Na het blenden rijpt de wijn 15 maanden in nieuwe eikenhouten vaten. De gisting vindt plaats gedurende 15 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 18°C. Voor de Grand Vin Château Lafite Rothschild worden alleen wijnstokken gebruikt die ouder zijn dan 10 jaar. Hoewel elke vintage uniek is, is er meestal een groot deel Cabernet Sauvignon, dan Merlot, met een kleine bijdrage van Petit Verdot.

Meer informatie
Beschikbaar per 31 mrt. 2023
Wijnsoort Rood
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Appellatie Pauillac
Wijnhuis Château Lafite Rothschild
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2021
Drinken vanaf 2026
Drinken tot 2041
Alcohol % 13
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Aanbieding En Primeur
Parker rating 92
James Suckling rating 95
Smaakprofiel Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe, Open haard
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2021 Château Lafite Rothschild Carruades de Lafite
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

24.11.2023

2014 Giacomo Conterno Barolo Riserva Monfortino

"Blij dat ik deze veel gezochte wijn heb kunnen kopen bij Grandcru Wijnen..." John

Bekijk product recensie