2020 Château Clerc Milon Pastourelle de Clerc Milon Pauillac

41,65 34,42
Wijnsoort Rood
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Appellatie Pauillac
Wijnhuis Château Clerc Milon
Jaar 2020
Druif Cabernet Franc Cabernet Sauvignon Carmenere Merlot Petit Verdot
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (14%)
Drink venster 2023 - 2034
Beschikbaar per 31 mrt. 2023
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

EN-PRIMEUR-VERWACHT MAART 2023

Pastourelle de Clerc Milon, het product van een uitzonderlijk terroir, is de tweede wijn van Château Clerc Milon, een Classified Growth uit 1855 in Pauillac. De pastourelle is een traditionele dans die de romantische ontmoeting van een ridder met een herderin oproept: de naam verwijst naar het danspaar dat het etiket van de Grand Vin siert. Deze kostbare miniatuur van het Museum of Wine in Art in Château Mouton Rothschild, gemaakt van goud, email en parels, behoorde toe aan Catherine II, de keizerin van Rusland, en is geïnspireerd op personages uit de Commedia dell'Arte. Barones Philippine de Rothschild koos het als het Clerc Milon-embleem vanwege haar liefde voor het theater.

Pastourelle de Clerc Milon is een ronde en soepele wijn en charmeert met de elegante rijkdom van zijn aroma's en smaken. Het is ook een levend bewijs van de aanzienlijke kwaliteitsverbeteringen die in het pand zijn gerealiseerd sinds de komst van Baron Philippe en zijn nakomelingen. De Pastourelle de Clerc Milon is gemaakt van druiven geteeld in de wijngaard van de beroemde Classified Growth, wordt hij gevinifieerd en gebotteld met dezelfde nauwgezette zorg: de druiven worden geoogst in kleine kratten en de wijn wordt gefermenteerd in de Clerc Milon vatkamer en gerijpt in eikenhouten vaten in de traditionele manier. Alle voorwaarden zijn aanwezig om de elegantie en rijkdom van een grote Pauillac te verkrijgen. 2009 was de eerste jaargang van Pastourelle de Clerc Milon, wiens label de twee dansers van Château Clerc Milon toont.

Château Clerc Milon is gelegen in het noordoosten van de appellation Pauillac, op de mooie kam Mousset met uitzicht op de Gironde. Het wijnhuis heeft zo'n 41 hectare aan wijnstokken die geplant zijn op een lichte helling wat zowel natuurlijke afwatering als blootstelling aan zonlicht bevordert, terwijl de nabijgelegen rivier een microklimaat creëert dat de wijnstokken in de lente tegen vorst beschermt, het risico op hagel vermindert en verkoeling in de zomer oplevert. De bodem bestaat uit zandig grind en kleikalksteen. De wijngaard is beplant met 5 typische variëteiten van de regio: Cabernet Sauvignon (50%), Merlot (37%), Cabernet Franc (10%), Petit Verdot (2%) en Carmenere (1%). De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 53 jaar, waarschijnlijk een van de hoogste in de Medoc. De dichtheid van de wijnstokken is hoog, variërend tussen 8.500 en 10.000 wijnstokken per hectare, afhankelijk van het perceel.

Vineyard for 2020 Château Clerc Milon Pastourelle de Clerc Milon Pauillac
Kenmerken
Beschikbaar per 31 mrt. 2023
Wijnsoort Rood
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Appellatie Pauillac
Wijnhuis Château Clerc Milon
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot, Petit Verdot
Biologisch gecertificeerd Nee
Vegan Nee
Jaar 2020
Drinken vanaf 2023
Drinken tot 2034
Alcohol % 14
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Aanbieding En Primeur
Parker rating 90
James Suckling rating 93
Smaakprofiel Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe, Open haard
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2020 Château Clerc Milon Pastourelle de Clerc Milon Pauillac
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

03.06.2023

Champagne Veuve Clicquot Brut Veuve Fridge SMEG

"Een blikvanger in mijn huis...zo mooi...superblij ! " Chantal

Bekijk product recensie