2018 Château Clerc Milon Pauillac Grand Cru Classé

135,00 111,57

?

_
EN PRIMEUR - VERWACHT MAART 2023
Cadeauverpakking mogelijk in winkelwagen
Wijnsoort Rood
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Appellatie Pauillac
Wijnhuis Château Clerc Milon
Jaar 2018
Druif Cabernet Franc Cabernet Sauvignon Carmenere Merlot Petit Verdot
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (14.5%)
Drink venster 2024 - 2040
Beschikbaar per 1 apr. 2024
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Klimatologische omstandigheden van de Clerc Milon 2018

De Château Clerc Milon Vintage 2018 is tot leven is gekomen onder de wisselvallige klimaatomstandigheden van dat jaar. Dit bijzondere jaar begon met hevige regenval en ernstige hagelstormen in de winter, gevolgd door een veel mildere lente. Een koele maart maakte plaats voor een warme april, wat de groei van de vegetatie bevorderde en zorgde voor een vroegere bloei van de wijnstokken. Deze trend zette door met een zomer die niet alleen warmer was dan gemiddeld, maar ook de cyclus van de wijnstok met vijf dagen vooruit hielp.

Juli bracht uitdagingen met zich mee door hoge luchtvochtigheid in combinatie met zomerhitte, wat het behoud van gezonde wijnstokken bemoeilijkte. Dankzij constante zorg kon de kwaliteit van de wijngaard echter behouden blijven. Uiteindelijk zorgden drie maanden van heet en droog weer ervoor dat de mildiou-aanvallen stopten en compenseerden zij de moeilijke start van het jaar. De druiven waren klein, maar buitengewoon rijk aan suikers en tannines.

De oogst van 2018 Château Clerc Milon Pauillac Grand Cru Classé

De oogst van Château Clerc Milon startte op 17 september met de Merlot en eindigde op 10 oktober met de Petit Verdot en Carmenère. Dit resulteerde in wijnen met een intense kleur en uitstekende tanninestructuren, opmerkelijk dicht en soepel, met een zeldzame concentratie van aroma's en smaken.

Variëteiten:
60% Cabernet Sauvignon
27% Merlot
9% Cabernet Franc
3% Petit Verdot
1% Carmenère

Château Clerc Milon 2018 proefnotities

Château Clerc Milon 2018 toont een diepe kleur met een karmijnrode tint. De royale en sappige neus opent zich met aroma's van verse bessen zoals zwarte bes, vergezeld van viooltjes. Bij het luchten komen kruidige en zoethouttonen naar voren, die de rijpheid van de druiven benadrukken, met een vleugje munt voor balans. De dichte en weelderige aanzet leidt naar een frisse en soepele midden-palate, ondersteund door genereuze, zijdezachte tannines, onthullend peper- en pure chocoladenoten die een indruk van succulentie en harmonie achterlaten. De afdronk is prachtig in balans en opmerkelijk lang.

De Château Clerc Milon Vintage 2018 is, ondanks de uitdagingen van het seizoen, een van de grote successen en belooft een uitzonderlijke toevoeging te zijn aan elke wijnverzameling.

WEETJE: In de tab 'Bijlagen' vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor 'Afhalen' op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.

Vineyard for 2018 Château Clerc Milon Pauillac Grand Cru Classé

Château Clerc Milon is gelegen in het noordoosten van de appellation Pauillac, op de mooie kam Mousset met uitzicht op de Gironde. Het wijnhuis heeft zo'n 41 hectare aan wijnstokken die geplant zijn op een lichte helling wat zowel natuurlijke afwatering als blootstelling aan zonlicht bevordert, terwijl de nabijgelegen rivier een microklimaat creëert dat de wijnstokken in de lente tegen vorst beschermt, het risico op hagel vermindert en verkoeling in de zomer oplevert. De bodem bestaat uit zandig grind en kleikalksteen. De wijngaard is beplant met 5 typische variëteiten van de regio: Cabernet Sauvignon (50%), Merlot (37%), Cabernet Franc (10%), Petit Verdot (2%) en Carmenere (1%). De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 53 jaar, waarschijnlijk een van de hoogste in de Medoc. De dichtheid van de wijnstokken is hoog, variërend tussen 8.500 en 10.000 wijnstokken per hectare, afhankelijk van het perceel.

Een legendarisch terroir, prestigieuze buren, een providentiële ontmoeting: deze factoren tekenen de geschiedenis en het succes van Château Clerc Milon. Het terroir ligt in Pauillac, waar enkele van 's werelds beste wijnen worden gemaakt. De illustere buren zijn Mouton en Lafite, waarvan de nabijgelegen wijnstokken vanaf het terras van het Château te zien zijn. 

Er worden door wijnhuis Clerc Milon milieuvriendelijke, geïntegreerde wijnbouwtechnieken toegepast, waardoor het gebruik van pesticiden tot een absoluut minimum wordt beperkt. In de wijngaard zelf zijn de nauwkeurige bewaking en de strikte perceelselectie vergelijkbaar met die van Mouton Rothschild. Het wijnhuis maakt o.a. de geweldige rode Château Clerc Milon wijn, met een aanzienlijk potentieel voor veroudering. De wijn is heeft een bijzonder succesvolle associatie met de grind- en kleigesteente terroirs, en met Cabernet Sauvignon en Merlot. De wijn is krachtig, tanninerijk, fruitig en harmonieus vol en toont alle typische elegantie van de beste Pauillac-wijnen.

Château Clerc Milon maakte deel uit van de uitgestrekte landgoederen van de heer Lafite in de 18e eeuw, en werd in de revolutie verkocht als een "nationaal bezit". De familie Clerc verwierf het toen en sloot zich aan bij die van het Pauillac gehucht Milon waar het zich bevond. In 1970 heeft Baron Philippe de Rothschild Château Clerc Milon overgenomen omdat hij zeer overtuigd was van het potentieel van de wijn. Het landgoed besloeg slechts 16,5 hectare, iets meer dan de helft van zijn oorspronkelijke grootte. Baron Philippe de Rothschild had een lange regeerperiode (1922-1988). Hij was een man van cultuur (dichter) en een man van actie. Hij werd gekenmerkt door een reeks belangrijke beslissingen, waarvan sommige een revolutie teweeg zouden brengen, gestempeld door zijn constante persoonlijke toewijding, geest van onafhankelijkheid en visionaire genialiteit binnen de wereld van wijn. 

In 1983 werd het label Château Clerc Milon geïllustreerd met een tekening van een paar dansers gemaakt van edelstenen. De tekening is een weelderig werk van een 17de-eeuwse goudsmid welke ook is tentoongesteld in het Museum bij het buur-wijnhuis Château Mouton Rothschild.

In de loop der jaren werd het wijnhuis steeds verder uitgebreid. Onder andere in 2011 met de ingebruikname van een 3.600 m² complex bestaande uit een half ondergrondse loophal, een kelder, receptie en proeflokalen.  

Meer informatie
Beschikbaar per 1 apr. 2024
Wijnsoort Rood
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Appellatie Pauillac
Wijnhuis Château Clerc Milon
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot, Petit Verdot
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2018
Drinken vanaf 2024
Drinken tot 2040
Alcohol % 14.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Aanbieding En Primeur, Geen ophaalkorting
Smaakprofiel Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe, Open haard
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2018 Château Clerc Milon Pauillac Grand Cru Classé
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

22.05.2024

2021 Domaine du Petit Clocher Cuveé les Perrières Côteaux du Layon

"Volle body met zoveel leven en diepte door de zuren. Prachtig en onverge..." Claudia

Bekijk product recensie