2019 Roda I Reserva

De fles/label kan afwijken van de afbeelding

Lage voorraad

Nog maar 1 over

Nabestelling mogelijk
🚚 Bestel vandaag en je bestelling wordt morgen verzonden

Omschrijving

chevron-down

Een van Spaanse beste wijnen. Een moderne toegankelijke Rioja met 16 maanden houtrijping. Nu op dronk maar kan ook nog 15 jaar in de kelder worden bewaard. Een neus van rood fruit, koffie, geroosterde noten. Soepel in de mond, aards, rijp rood fruit, een vleugje peper, cacao en mooie rijpe tannines. Prachtige afdronk.  De Tempranillo druiven voor de Roda I (1) Reserva zijn afkomstig van-kop gesnoeid Tempranillo wijnstokken ouder dan 30 jaar rond de hoofdstad van de Rioja - Haro, die gisten in grote eiken vaten met hun eigen gisten en worden overgebracht naar Franse eiken vaten voor de malolactische gisting, waar de wijn 16 maanden rijpt. Het is een op-en-top moderne Rioja. Geef het een of 5-6 jaar om wat meer van dan beginnende complexiteit te ontwikkelen en ga er de komende 10-15 jaar van genieten. Zeer elegant en verfijnd - Best te karafferen de komende 5 jaar. De 2019 wordt gezien als één van de mooiste jaargangen van deze wijn. Zie ook de beoordelingen (klik op de links) van Parker en Suckling.

WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor Afhalen in Afrekenpagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres. 

Specificaties

chevron-down
Verpakking opmerking Doos
Wijnsoort Rood
Land Spanje
Regio Rioja
Appellatie Rioja Alta
Wijnhuis Roda
Druif Graciano, Tempranillo
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2019
Drinken vanaf 2024
Drinken tot 2034
Alcohol % 14
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 94
James Suckling rating 97
Vinous rating 91
Smaakprofiel Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe, Open haard, Romantisch

Professionele Recensies

chevron-down

Parker

94

James Suckling

97

Vinous

91

Wijnhuis

chevron-down

Roda is een van Rioja’s topprojecten en met vlag en wimpel de katalysator voor de grote vernieuwingsbeweging in dit bekende wijngebied.

Wijnen van Roda

De familie Rotllan-Daurella uit Barcelona is met veel ambitie begonnen aan dit project in de meest prestigieuze appellatie van Spanje. Na een grondig onderzoek van 5 jaar vestigden ze zich in Haro, de hoofdstad van Rioja Alta. In de Barrio de la Estación vinden we bovendien al de grote klassiekers (Viña Tondonia, La Rioja Alta, CVNE, Bodegas Bilbaínas) met een jarenlange traditie. Net hier besloten ze om zich te vestigen, met zicht op de Sierra Cantabria en pal naast de Ebro die onder de bodega traag verder stroomt. Het domein werd opgericht in 1987, maar de eerste wijn werd pas gemaakt in 1992. De perfectie wordt nagestreefd in elke stap. Topoenologen Agustin Santolaya, Carlos Diez, Isidro Palacios en Esperanza Tomás vormen van in het begin het ‘dreamteam’ dat verantwoordelijk is voor alle stappen in het productieproces.

Roda I wijn

De ambitie is om de beste wijn mogelijk van Tempranillo te maken. Vlaggenschip is de Roda I, Roda’s topwijn die afhankelijk van de wijnjaargang en in mindere of grotere kwantiteit kan gemaakt worden. Deze wijn bestaat altijd uit 100% Tempranillo. Bedoeling is om met de Roda I tot de essentie te komen van de Tempranillo en vooral te werken naar een wijn met veel bewaarpotentieel.

Bewaarpotentie wijnen van Roda en de druiven

Daarnaast staat de Roda, topkwaliteit en jaar na jaar drinkbaar met nog een mooi bewaarpotentieel ook, bijna steeds een assemblage van Tempranillo met Garnacha en Graciano. Deze 2 wijnen worden enkel gemaakt met druiven afkomstig van wijnranken ouder dan 30 jaar. Tot slot is er de benjamin Sela, gemaakt van wijnstokken tussen de 15 en 30 jaar. Cirsión is een buitenbeentje: een wijn van een andere planeet, gemaakt van een selectie druiventrossen waar de polymerisatie reeds gestart is in de druif zelf. 

Bijlagen

chevron-down