2019 Château La Gaffelière Saint-Émilion Grand Cru
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | Château la Gaffelière |
Jaar | 2019 |
Druif | Cabernet Sauvignon Merlot |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2025 - 2050 |
Beschikbaar per | 1 dec. 2021 |
De premier crus van Chateau La Gaffeliere zijn fameus om de elegante stijl en deze 2018 vintage is dit in al zijn facetten. Deze schoonheid kan redelijk vroeg gedronken maar ook gerust tot 2050 in de kelder blijven. Belangrijk om te melden is dat wij deze wijnen rechtstreeks (mogen) kopen bij Chateau La Gaffeliere dus de wijn komt vanuit de kelders rechtstreeks naar ons geconditioneerd warehouse (dus geen partijen die de hele wereld hebben rondgezworven in discutabele omgevingen wat jammer genoeg te vaak gebeurt met dit soort wijnen).
Diep granaat-paars gekleurd, onthult de La Gaffeliere 2019 klassiek verfijnde geuren van rijpe zwarte pruimen, warme bramen en sigarenkistje (ceder) met een vleugje steranijs, gedroogde Provençaalse kruiden, chocolademunt en truffels. Full bodied met een stevige ruggengraat van rijpe, ronde tannines en een heerlijke frisheid die het dicht gelaagde fruit naar een lange afdronk tilt.
95-97/100 Parker & 96/100 Suckling
"framed by wonderfully plush tannins and a lively line of freshness, finishing with a mineral twist. Irresistibly scrumptious!" - Parker
De druiven voor de Château La Gaffelière Saint-Émilion (en de 2e wijn de Clos) worden in kleine kisten vervoerd en direct een nacht in een koude opslag (8 ° C) bewaard. De volgende ochtend worden de trossen mechanisch ontsteeld en worden de bessen via een lopende band naar de optische sorteermachine gestuurd. Deze (zeer dure) high tech machine selecteer op druif niveau en alleen de beste bessen worden gebruikt. Degene die uitvallen (meer als 30%) is fruit wat wordt verkocht en komt niet in in de 1e of 2e wijn van Gaffelière.
Alles bij Château La Gaffelière werkt met zwaartekracht zodat het pompen wordt vermeden (geeft onnodig zuurstof). De druiven vallen door natuurlijke zwaartekracht onder het sorteergebied naar de 'vaten-kamer'
en bestaat uit 20 temperatuur geregelde tanks, gemaakt van roestvrij staal en in de vorm van een omgekeerde afgeknotte kegel. Deze nieuwe ruimte gewijd aan vinificatie is hightech, innovatief, esthetisch en praktisch. De architectuur blijft echter traditioneel door zijn stenen muren en houten frame. Elk perceel wordt individueel verwerkt en gevinifieerd om de beste uitdrukking van zijn terroir te halen.
Omdat de ondergrondse kelder zich onder de vatkamer bevindt, wordt de natuurlijke zwaartekracht ook gebruikt om de wijn naar de eikenhouten vaten over te brengen waar het in alle rust mag rijpen. Circa 50% is nieuwe Franse eiken vaten dan verblijft zowel de Château La Gaffelière als de 2e wijn de Clos La Gaffelière gedurende 16 maanden in de vaten en krijgt dan nog wat flesrijping voordat wij van de wijn kunnen genieten.
Beschikbaar per | 1 dec. 2021 |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | Château la Gaffelière |
Druif | Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2050 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 97 |
James Suckling rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Login and Registration Form